Mario Filipi
Hrvatska i svijet - 96 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
02. travnja 2013.

KAPITULACIJA

Napokon smo platili i posljednju (ako je posljednja) ulaznicu nakon čega će nam europski unijaši velikodušno i uz aplauz pokazati da slobodno možemo ući u to društvo. To je doista poput teatra apsurda. Umjesto da oni nas "podmićuju" ne bismo li ušli tamo gdje će nas lakše oglodati do kostiju, mi svako malo plaćamo neke ulaznice, kao da ćemo nešto strašno veliko dobiti nakon što uđemo.

MAJMUN MITI ČUVARE NE BI LI UŠAO U KAVEZ

To je otprilike kao kada čuvari žele navesti majmuna da uđe u kavez. Ali majmun je inteligentan. Zna da mu ne će baš biti dobro u kavezu, pa oklijeva. Onda mu čuvari nude banane da ga udobrovolje i na poslijetku stavljaju svežanj banana u kavez ne bi li majmun ipak ušao.

U našem slučaju je, međutim, obratno. Puno smo gluplji od majmuna. Mi se odmah zalijećemo ne bismo li brzo ušli. Kada to vide čuvari shvaćaju koliko smo silno zaljubljeni u taj kavez, pa u tome vide šansu da nas još i prije ulaska "ogule". Jer mi smo spremni dopustiti da nas ošišaju do kože, spremni smo prodati i naše voljene, dati dijelove našeg teritorija, a najnovije i odreći se novca naših građana. Ni jedan majmun nije toliko glup da radi takve majmunarije kao mi i to samo zato da bismo što prije ušli tamo gdje bi nas ionako ugurali željeli mi to ili ne, jer je njihov, a ne naš interes, da nas dovedu unutra.

 
Hrvatska i svijet - 95 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
24. veljače 2013.

"RAT" PROTIV CRKVE

Nekada davno veliki i "voljeni" diktator bivše propale države zvan "drug Tito" vodio je veliku bitku kojoj je cilj bio uništenje rimokatoličke vjere među hrvatskim vjernicima. Taj nekad ugledni masonski "meštar" na zub je uzeo nikog drugog nego kardinala Alojzija Stepinca.

Nije mu bilo dovoljno što je kardinal bio projugoslavenski orijentiran, što je čak bio "srpski dobrovoljac" zbog čega je uživao simpatije i samog krvnika Hrvata kralja Aleksandra Karađorđevića. Nije mu bilo dovoljno što je u ratu štitio i Židove, i Srbe, i Slovence, pa i njegove (Titove) komuniste. On je od kardinala tražio otcjepljenje hrvatske katoličke Crkve od Vatikana.

Time bi formalno Stepinac postao "papa" odnosno neka vrsta patrijarha hrvatske crkve, a pravi bi "gazda" bio zapravo on - Tito, slično kao što je njegova masonska "drugarica" Njezino veličanstvo kraljica Elizabeta II. koja za razliku od Tita i danas vlada svojim Ujedinjenim kraljevstvom koje i nije baš sasvim ujedinjeno, jer Škotska prijeti osamostaljenjem, a Irska ujedinjenjem.

 
Hrvatska i svijet - 94 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
23. prosinca 2012.

UMJESTO PRESUDE HRVATSKOJ, PRESUDA VELIKOJ SRBIJI

Godina koja se je primakla kraju nije nam donijela mnogo dobra. Najviše vremena u informativnim medijima troši se na svađe raznih grupa. Najčešće je na jednoj strani vlada, a na drugoj svi ostali, čas sindikati, čas seljaci, ili pak neki drugi ljudi koje muče teške brige preživljavanja. Vlada je uglavnom sve probleme nastojala riješiti donoseći "teške odluke" kako nekome nešto uskratiti, a drugome nešto dodatno uzeti. Tako su "rezanje" svega i svačega, kao i novi nameti postali danas stil vladanja. Kako raditi i živjeti od svog rada, na to pitanje nema odgovora, iako vladajući kažu da imaju odgovor, ali u godinu dana nisu ga uspjeli izreći, u praksi provesti.

 
Hrvatska i svijet - 93 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
09. prosinca 2012.

SULJO - VELIČANSTVENI NASILNIK I UBOJICA

Nevjerojatno smo mi plodan teren za propagandu svih vrsta. Mi stariji sjećamo se kako su nam Ameri u davna vremena punili glavu svojim kaubojskim filmovima u kojima su primitivni pastiri na konjima prikazivani kao plemeniti vitezovi, a Indijanci kao krvožedni razbojnici. Kada su vidjeli da to teško prolazi, počele su nam stizati sapunice pune lijepih mladih ljudi, uglavnom dobrih i plemenitih s pokojim zločestim, ali koji na kraju ipak "dobije svoje". Tako smo zahvaljujući holivudskim čarolijama svi dobili predstavu Amerike kao obećane zemlje ljepote i uspjeha. Uzgred su nam servirane reklame zamotane u filmske dijaloge, pa u filmu možemo saznati da Talijani imaju najbolja jela i najskuplja odijela, Francuzi rade vino koje košta 700 dolara za butelju i još mnogo takvih bisera.

 
Reakcije na oslobađajuću presudu hrvatskim generalima PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
21. studenog 2012.

KOLEKTIVNI AUTIZAM SRBA

Oslobađajuća presuda najsposobnijim hrvatskim generalima pred čijom strategijom je drhtala i bježala moćna srpska armada užarila je emocije posvuda po svijetu, a naravno osobito u Hrvatskoj. Međutim, emocije su bujno narasle i na istoku, ali razumljivo, suprotne nego kod nas. Srbija je u "šoku", "konsternaciji", "ogorčenju" i kako li se sve opisuju ti naleti adrenalina.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 11

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba