Mario Filipi
Hrvatska i svijet - 83 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
25. travnja 2011.

SADA BI JOŠ I "RECIPROCITET"

Nakon silnih zlodjela, sada bi licemjerni i lažljivi srbijanski čelnici još htjeli i oprost od svojih najgadnijih zlodjela, pa onda novu "republiku krajinu", a onda možda ponovo i zajedničku državu u kojoj bi nas mogli ponovo "musti" nekoliko desetljeća

Svi znamo onu staru basnu o žabi koja je podigla nogu kada je vidjela kako potkivaju konja. Na žalost, u odnosima među državama i previše je takvih "žaba".

No najgrotesknija i u biti najnakaznija je ona koja nam je na žalost susjed i to susjed koji nas je u posljednjih sto godina najviše ubijao – Srbija.

 
Hrvatska i svijet - 82 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
02. ožujka 2011.

PR(LJ)AVO LICE SRBIJE

Srbija je i u prošlosti zavaravala naivce širom svijeta (pa i Hrvate) u svoju "civilizovanost", kulturu i finoću. Mnogi su joj povjerovali na vlastitu sramotu i nevolju. Ali kada kucne čas, ona uvijek otkrije svoje pravo (prljavo) lice primitivne balkanske despotije lišene svake časti, vjere i svetosti

Što je bliži datum famoznog završetka "pristupnih pregovora", a zapravo plesanja hrvatskih pregovarača po briselskim notama, to se više radi na destabilizaciji Hrvatske, tj. na dokazivanju kako ona nije još sposobna ući u Uniju. Za to se onda koriste manjine, osobito srpska, u Hrvatskoj, država Srbija sa svojim bezobrazlukom, domaće tužilaštvo koje progoni hrvatske branitelje, a onda i međunarodnu udrugu "Amnesty international".

 
Hrvatska i svijet - 81 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
22. prosinca 2010.

KRIVUDAV PUT KROZ KRIZU

Na početku godine izabrali smo novog predsjednika. Izgledao je novo, svježe, nasmijano i uglađeno, upravo primjereno za potrebe Europe u koju još malo pa ulazimo.

ZBUNJENI "DESNI" IZNJEDRILI – JOSIPOVIĆA

Sve je bilo na njegovoj strani. Takozvani "desni" su se podijelili i već prije finala izgubili sve izglede. I onda je došlo do konfuzije zbog neznanja prosječnog hrvatskog birača. Mnogi su povjerovali da "desni", a to su po toj naopakoj logici oni koji vole Hrvatsku, nemaju svoga kandidata.

 
Hrvatska i svijet - 80 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
07. prosinca 2010.

ZAŠTO NAS "MULJA" MMF

Tko bi ikada došao na ideju da čita stare novine? Možda jedino znanstvenici i publicisti kada im treba nešto iz povijesti za neku knjigu. Ipak, ponekad bi trebalo pogledati vrlo stare vijesti da prozremo kako nas "muljaju" ugledne međunarodne institucije kojima bismo kao trebali vjerovati.

Tako na primjer 24. listopada 2007. godine ugledni hrvatski dnevni list na naslovnoj stranici golemim naslovom objavljuje "tajni izvještaj" Međunarodnog monetarnog fonda o tome da su Hrvatska i Libanon "najzaduženije zemlje svijeta". U podnaslovu stoji: "Hrvatska stoji lošije od Koreje uoči krize 1996. godine". Panika se dalje nastavlja na 5. stranici na kojoj se koči naslov: "Oslabite kunu jer vam prijeti slom". U nadnaslovu stoji: "U raljama krize MMF upozorava na velik vanjski dug i nizak gospodarski rast". Na početku teksta još se Hrvatska uspoređuje s Rumunjskom, Bugarskom i Srbijom, dakle dobro staro balkansko društvo.

 
Hrvatska i svijet - 79 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
12. listopada 2010.

GOSPIN ODGOVOR

Odavno je poznato da biskup Ratko Perić ne vjeruje u ukazanje Gospe u Međugorju. To je već samo po sebi presedan koji se nigdje drugdje nije dogodio, da lokalni biskup "minira" Gospu. U posljednje vrijeme čak ismijava i Gospu i vidioce tvrdeći da je dokaz njegovoj nevjeri broj i trajanje ukazanja (na tisuće ukazanja kroz 30 godina).
Gospa ima specifičan odgovor na te sumnje. Prije svega, Međugorje uvijek vrvi hodočasnicima. Čak i u obične radne dane u najlošijem dijelu godine kao što je npr. siječanj. Barem desetak autobusa i mnogo automobila uvijek je tamo. Naprotiv, u Lourdesu i Fatimi zimi je pustoš, iako nitko tamo ne sumnja u Gospu. Ali najnoviji odgovor Gospe na biskupove sumnje bio je fascinantan. Iz 70 država svijeta u kolovozu je u Međugorje stiglo preko 50.000 mladih ljudi većinom mlađih od 20 godina. Sada su naravno i oni, kao i milijuni hodočasnika koji godišnje dolaze u Međugorje budale koje vjeruju u ono u što pametni biskup ne vjeruje.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 11

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba