Mario Filipi
Hrvatska i svijet - 121 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
11. listopada 2016.

AKO „ZAKUHA“ BOSNA I HRVATSKA ĆE SE TRESTI

Kako vrijeme brže prolazi, „velike sile“, ali i one manje, osobito naši prvi „komšije“ na istoku, pokazuju sve veći interes za Hrvatsku. Naravno, to je negativan interes, vođen samo željom za pljačkom u raznim oblicima. Dok zapadni supermiljarderi čekaju „u zasjedi“ prigodu da ogule Hrvatsku do kostiju i da nama „domorodcima“ ostane samo barjak i himna, na istoku se kuju drukčiji planovi.

„Komšije“ nam ne smišljaju ništa dobro. Dok njihovi političari vješto u rukavicama zbore o miru, razvoju i napretku, njihove skrivene misli najbolje artikuliraju lokalni „skojevci“ koji se danas nazivaju „delije“ ili „grobari“. Idealna mjesta na kojima možemo čuti njihove stvarne ambicije su sportske utakmice, najčešće „fudbalske“ (nogometne), ponekad rukometne.

 

 
Hrvatska i svijet - 120 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
11. kolovoza 2016.

SRPANJSKI „DERNECI“ PUNI MITOVA

Srpanj je tradicionalno mjesec različitih partizanskih i velikosrpskih „derneka“ koji se događaju uglavnom u junačkoj hrvatskoj regiji koja se zove Lika. Po njihovom ponašanju neupućeni promatrač bi mogao zaključiti da su Lika i Ličani krivci za sva zla ovoga svijeta. Evo kako se to događa.

 

TRI „LIČKE LAŽI“ U SRPNJU

Najprije se svi okupe oko izvjesne male prazne rupe zvane Šaranova jama. Razni „antifašisti“ zovu ju Jadovno vjerojatno po obližnjem hrvatskom selu u kojemu danas više nitko ne živi. Ta mala i zemljopisno sasvim nevažna kraška tvorevina visoko u velebitskim visinama mjesto je gdje se liju krokodilske suze iznad prazne rupe u zemlji za koju je dokazano da ne sadrži nikakve ljudske ostatke. Nad njom oni „mantraju“ kako je u tu jamu bačeno mnogo Srba i Židova. Danas se više ne usuđuju izricati idiotarije kao bivši predsjednik Ivo Josipović, da je tamo bačeno 30.000 ljudi, jer je javno objavljeno kako je to mala jama. Pa ipak, ne odustaju od plakanja nad „žrtvama“ kojih u stvarnosti nema.

 
Hrvatska i svijet - 119 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
01. kolovoza 2016.

SA SVIH STRANA NAVALJUJU NA HRVATSKU

Doista se čini da su se svi demoni ustremili na našu domovinu. Tek smo malo zaboravili ružne epizode koje su nam priredili „mudraci“ iz međunarodnih nogometnih foruma „bičujući“ svakoga tko je zaustio „za dom spremni“, a već nam priređuju nove pakosti. Zbog jednog oduševljenog navijača koji je utrčao u teren slaveći vodstvo naših nogometaša vode protiv nas neki „postupak“. S druge strane drugi navijači se međusobno tuku gotovo do smrti, krv teče ulicama Pariza, dva su policajca ubijena, ali „kriva“ je Hrvatska.

 
Hrvatska i svijet - 118 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
18. ožujka 2016.

JESMO LI U MIGRANTSKOJ MIŠOLOVKI?

Oduvijek je Hrvatska bila na povijesnim križanjima najmoćnijih svjetskih supersila. Preko nas se one međusobno natječu, a svakoj od njih bi bilo najdraže kada nas Hrvata uopće ne bi bilo. U tom slučaju bi se za ovaj najljepši kutak svijeta mogli međusobno najprije dobro "počupati", a onda bi kroz pregovore podijelili plijen i dogovorili se kome koji dio. Ali, Hrvati uvijek svima sve pokvare, a kada sve imaju u svojim rukama, pokvare i sami sebi.

Posljednjih mjeseci taj čuveni rat u Siriji i Iraku koji je umjetno proizveden i umjetno ga produžuju iako je davno mogao završiti na određeni se je način proširio i na našu zemlju. Razlog znamo svi. U režiji ultrabogataša koji misle da mogu kreirati svijet po svojoj mjeri pokrenut je val "izbjeglica" predstavljen kao pokret jadnih patnika koji bježe od rata.

JE LI NJEMAČKA ALLAHOVA ZEMLJA?

Na početku su skoro svi nasjeli na taj srcedrapateljni trik. No kada su se pojavile grupe bahatih samouvjerenih i dobro uhranjenih mladića džepova punih eura koji "biraju" državu u koju žele ići, svakom normalnom čovjeku postalo je jasno da to nisu izbjeglice. To je postalo još jasnije nakon što se je saznalo da ni jedna od razvijenih i bogatih arapskih država nije primila ni jednog "izbjeglicu".

Kada su iz Njemačke stigla jeziva izvješća o silovanju i drugim oblicima nasilja (napadi na djecu, pljačka imovine domaćih, razbijanje automobila), i najglupljem Europljaninu je postalo jasno da se tu radi o organiziranom pokretu koji je u biti okupacija i islamizacija Europe.

 
Hrvatska i svijet - 117 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
24. veljače 2016.

VLADA JOŠ VOZI "U PRVOJ"

Zima i proljeće ponašaju se u našoj državi približno kao vlast i oporba. Vladaju zajedno miješajući se jedan drugom u posao. Kao što u doba kasne zime proljeće ponekad zavlada, a onda noću opet zima malo stisne, tako je i u Vladi i Saboru. Na izborima je stanje ispalo gotovo neodlučeno. Stvorena je čudnovata križaljka iz koje se samo jedno jasno vidi – nitko nije pobjednik.

Na početku se je razgovaralo čak o tzv. "tripartitnoj vladi", što znači da su svi na vlasti, a u oporbi sjede samo neki egzotični likovi kao što je Sinčić. Sam Bog zna kako bi takva vlada funkcionirala, jer ona nikada nije sastavljena.

Zato znamo kako funkcionira "dvopartitna" vlada s tankom većinom u kojoj postoji oporba unutar vlade. "Funkcionira" tako da dva mjeseca ne stigne ništa drugo raditi osim "šminkati" samu sebe, poput frustrirane "frajle" u poodmakloj dobi. Tragikomično je da čak ni četiri mjeseca nakon izbora vlada nije cjelovita, jer nema ministra branitelja.

OPORBA "VLADA" URNEBESNOM GALAMOM I MEDIJIMA

S druge strane oporba zapravo nije oporba jer pomoću velike galame i moćnih medija koji ju podržavaju može čak smjenjivati ministre. U tome je uspješna osobito kad naiđe na junaka koji ne zna biti lukav nego neoprezno istrčava na livadu a da se na to nije pripremio kao što se je dogodilo "jednodnevnom" ministru branitelja Miji Crnoji. Ni sanjao nije da će ga njegova baraka od nekoliko trulih dasaka stajati položaja.

Osokoljeni tim munjevitim uspjehom, "crveni" su se okomili na sljedeću moguću "žrtvu", a to je ministar kulture Zlatko Hasanbegović. Strategija je očito bila rušiti ministre jednog po jednog, a onda kao poslasticu "maznuti" premijera, te kao točku na "i" ukloniti predsjednicu, pa da se zlosretni sustav urušavanja države može nastaviti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 11

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba