Mario Filipi
Hrvatska i svijet - 78 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
02. kolovoza 2010.

TVORNICE LAŽI JOŠ RADE

Predsjednik Ivo Josipović obišao je Bleiburg sa skupinom svojih istomišljenika koji bi svi mogli stati u jedan autobus. Nije to učinio u vrijeme kada se je dogodio zločin (jer se, kaže, ne želi družiti s "ustašama", nego povodom – Dana antifašističke borbe. Pritom je samodopadljivo napomenuo da je nakon te njegove "povijesne" posjete Bleiburgu zatvoreno poglavlje 2. svjetskog rata koje se sada "prepušta povjesničarima".

 
Hrvatska i svijet - 77 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
21. lipnja 2010.

BESMISLENO HRVATSKO SAMOBIČEVANJE

Ovo proljeće obilježava daljnja mazohizacija hrvatske visoke politike i samopljuvanje do besvijesti. Tako je predsjednik Ivo Josipović jedva dočekao svoj dolazak u Ahmiće za napadaj pljuvanja u svoj bunar. Umjesto da odmjereno izrazi poštovanje nedužnim ljudima koji su tamo poubijani, on sigurno zna da su to učinili Hrvati i za to se ispričava. A samo nekoliko je godina prošlo otkako je čak i zloglasni sud u Haagu morao priznati da nema dokaza da su Hrvati krivi za taj strašan zločin, pa su pustili Tihomira Blaškića "priljepivši" mu krajnje neuvjerljivu "krivnju" da su njegovi vojnici prisiljavali muslimanske zarobljenike na kopanje rovova. Kasnije je Kordić osuđen za nešto što ni sami suci nisu znali objasniti.

 
Hrvatska i svijet - 76 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
20. lipnja 2010.

NOVE UCJENE S ISTOKA I ZAPADA

S dolaskom proljeća, sve ludosti koje su spavale lagani zimski san kroz hladne dane bude se poput uspavanih medvjeda i počinju tutnjati svijetom. Poput mamurnog tek probuđenog medvjeda postaju još nesuvislije i besmislenije i to na tri strane granice iza kojih nam sjede susjedi sa zločestim primislima prema Hrvatskoj.

DODIK BI IZDVAJAO SVOJU "REPUBLIKU"
Nepoželjni razmetni susjed Milorad Dodik, kojega, kao i svakog drugog susjeda, moramo trpjeti, iako bi nam bilo draže da ga nema, po tko zna koji put sprema referendum "srpskog naroda o izdvajanju iz Bosne i Hercegovine". Alternativa mu je jedino da se srpskoj paradržavi omogući da ima svoju vojsku i policiju, što se svodi na isto, kao šija i vrat.

 
Hrvatska i svijet - 75 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
17. lipnja 2010.

SILNO NAS ŽELE USPORITI

Spletke su, nažalost normalna pojava kako među pojedincima, tako i među državama. One su toliko izraženije koliko je država važnija. Ako je suditi po tome, onda bismo morali biti zadovoljni, jer izgleda da nas tzv. "veliki" doživljavaju kao važnu državu kojoj treba puno upornih spletki da bi nas se moglo podjarmiti. Zato bismo morali biti svjesni svoje važnosti i postaviti se u odnosu na "sile" samouvjereno.
Ipak, ima nešto groteskno i na tužan način komično u spletkama koje su nam "veliki" priredili u ovoj godini. Svjesni da ipak definitivno gube neku svoju "balkansku" i "jugoslavensku" igru, preostalo im je jedino lakrdijaško muljanje oko naših granica sa zapadnim susjedom, kao "stand-up komediju" o tzv. "topničkim dnevnicima" u kojima glavnu ulogu ima gospodin koji je do sada bio fin i ozbiljan čovjek dok ga nisu postavili u ulogu u kojoj htio- ne htio mora biti lakrdijaš, a zove se kao što znamo Serge Brammertz.

 
<< Početak < « 11 » > Kraj >>

Stranica 11 od 11

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba