Reagiranja
Mjesni odbor Urije PDF Ispis E-mail
Autor Mjesni odbor "Urije"   
07. studenog 2011.

NEZADOVOLJSTVO MJESNOG ODBORA "URIJE"

Miroslav Prpić iz Nove Gradiške poslao nam je slijedeći dopis:  
"Na posljednjoj sjednici Vijeće mjesnog odbora "URIJE" nezadovoljno suradnjom s predstavnicima gradske uprave i komunalnog poduzeća odlučili su informirati građane o istom. U prilogu Vam dostavljamo Plan rada i zapisnik sa zaključcima, te nekoliko fotosa koji najbolje ilustriraju stanje i naše "zahtjeve", koji za rješavanje ne traže gotovo nikakva sredstva nego samo odgovoran rad onih kojima građani ovog grada omogućuju redovni osobni dohodak."

 
Reakcija na smrt Đure Brodarca PDF Ispis E-mail
Autor Prof. Ante Gradiška   
14. kolovoza 2011.

DAN KAD JE I HRVATSKA UMRLA OD STIDA!

Mnogima se možda ovakav uvod neće svidjeti – ali, moguće je da je Đuro Brodarac barem djelomično odgovoran za ratne zločine koji mu se pripisuju. Ono "moguće je", naravno znači da možda i nije kriv. Ali, ako i jest donekle kriv, hrvatska država jednostavno nije smjela dozvoliti da čovjek za koga je u ovom trenutku sigurno samo to da je svoju zemlju branio od agresora umre na ovakav način. Okolnosti koje su dovele do iznenadne smrti generala Brodarca neprihvatljive su iz dva osnovna razloga.

 
Reakcija na haašku presudu PDF Ispis E-mail
Autor Prof. Ante Gradischa   
25. travnja 2011.

KADIJA TE SUDI, KADIJA TE TUŽI
(ili hrvatsko plaćanje Gotovinom)

Osuda generalâ Gotovine i Markača potresla je Hrvatsku: mnogi su – a posebno žene, uključujući i moju suprugu, zaplakali! Naravno da je svakom drago da je barem Čermak oslobođen, ali – nije li oslobađanje jedinoga generala koji nije sudjelovao u sastanku na Brijunima cinično priznanje suda da se i nije sudilo određenim generalima, već hrvatskoj državi. Iako je datum presude bio već odavno potvrđen, Vlada je, u svom ropskom puzanju prema EU, bila toliko zauzeta mantrama tipa „zatvaranje 23. poglavlja“ i „lipanj“, da nije ni primijetila kako se približava događaj nakon kojeg u Hrvatskoj, u ozračju „olako obećane brzine“ nerealnih očekivanja, više ništa neće biti isto kao prije.

 
Reakcija na haašku presudu PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
25. travnja 2011.

UDRUŽENI ZLOČINAČKI POTHVAT SUDA U HAAGU

Prošlo je više od jednog desetljeća od osnutka nesreće nazvane ICTY. Već u njegovom imenu našla se je zloguka riječ Jugoslavija iz koje se je dalo naslutiti da ništa s njime ne će biti dobro.

Pa ipak, mislili smo da će se poštovati barem temeljna pravna načela. Neke ranije presude dale su, medutim, naslutiti da ni kasnije nista ne će ići normalno. Kada je Dražen Erdemović nakon priznatih 75 ubojstava u srpskoj vojsci osuđen na pet godina, to je izgledalo kao loša šala. Kada je Tihomir Blaškić osuđen na 45 godina bili smo ogorčeni, a kada mu je kazna smanjena na osam godina mnogi su ga oduševljeno dočekali na slobodi. Ali čemu oduševljenje kada na njegovom imenu ostaje nezaslužena ljaga ratnog zločina kojeg nije počinio?

 
Otvoreno pismo Udruge za zaštitu pacijenata PDF Ispis E-mail
Autor Udruga za zaštitu pacijenata NG   
15. siječnja 2011.

ŠTO SE TO DOGAĐA U NAŠOJ NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI?

Radi spoznaje da se u novogradiškoj bolnici donose nekakove čudne odluke od strane ravnatelja i da su te odluke većinom na uštrb pacijenata kao i nekakve nove zakonske regulative koje će utjecati na širinu zdravstvene usluge u novogradiškoj bolnici uputili smo putem medija ravnatelju naše bolnice otvoreno pismo koje donosimo u cijelosti, a koje je sastavio predsjednik Udruge Miroslav Šokić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 » > Kraj >>

Stranica 6 od 7

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba