PRIOPĆENJE ZA MEDIJE PDF Ispis E-mail
Autor MUP RH   
14. prosinca 2019.

OPERATIVNA AKCIJA „MIR I DOBRO“

 

Već tradicionalno i ove godine na razini Ministarstva unutarnjih poslova, pa tako i na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 13. prosinca 2019. godine do 8. siječnja 2020. godine, provodi se Operativna akcija „“Mir i dobro“ s ciljem sprječavanja nezakonite uporabe oružja, pirotehničkih i drugih eksplozivnih sredstava u predblagdansko i blagdansko vrijeme.

Na razini Ministarstva unutarnjih poslova, prošle godine za vrijeme spomenute akcije, zbog nezakonite uporabe oružja i pirotehničkih sredstava ozlijeđene su 23 osobe, od kojih je 7 osoba teško ozlijeđeno. Ozlijeđeno je 6-ero djece, od kojih 5 teško. Radi nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i nezakonite uporabe pirotehničkih sredstava oduzet je 41 komad raznog oružja, 2.121 komad streljiva raznog kalibra, 6 kilograma eksploziva, 7 komada raznih eksplozivnih sredstava (bombe i sl.), te 394 komada raznih pirotehničkih sredstava.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
14. prosinca 2019.

DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU

 

U Slavonskom Brodu, u Ulici Matije Gupca, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, jučer su u vremenu od 9 do 10.30 minuta, proveli preventivno edukativnu akciju pod nazivom „Dan ljubaznosti u prometu“.

Policijskim službenicima su se prilikom provođenja akcije, pridružili i predstavnici Udruge gluhih i nagluhih osoba Županije brodsko-posavske, koji su prelazili kolnik u svojstvu pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, a kojom prilikom su ih vozači  propisno propuštali na obilježenom pješačkom prijelazu.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
11. prosinca 2019.

POLICAJAC EDUCIRAO UČENIKE U PROGRAMU „ŠKOLSKI MEDNI DAN I PROMOCIJA HRVATSKIH PČELINJAKA“

 

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje na svom postajnom području, nastavljaju vrlo uspješnu suradnju sa osnovnim školama provođenjem raznih preventivnih aktivnosti. Obzirom da se dana 9. prosinca 2019. godine, u svim osnovnim školama na području Republike Hrvatske provodi  program „Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka“, to je bila prilika da se u ovu manifestaciju, a na poziv škola uključi i policijski službenik Postaje granične policije Vrpolje Mirko Čorak. Školski medni dan je ujedno obilježavanje Sv. Ambrozija zaštitnika pčela i pčelara, dan kada se u svim osnovnim školama učenicima prvih razreda na poklon podijele prve teglice meda zapakirane u nacionalnu staklenku za med.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir šimić   
28. studenog 2019.

STOP NASILJU NAD ŽENAMA!

 

Predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske su u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održali sastanak s temom „Prevencija obiteljskog nasilja“. Tom prilikom je policijska službenica za prevenciju iz Ureda načelnika Policijske uprave brodsko-posavske okupljene upoznala s oblicima nasilja, statističkim pokazateljima i načinom rada policijskih službenika čime je htjela senzibilizirati i ohrabriti žene u njihovim odlukama da prijave nasilje. Na sastanku su uz predstavnike Policijske uprave brodsko-posavske i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije prisustvovali i predstavnici Centra za socijalnu skrb, Udruge Brod-grupe za ženska prava, Brodsko-posavske županije i Gradskog povjerenstva za ravnopravnost spolova te su se svi zajedno složili da je nasilje nad ženama jedan od težih oblika kršenja ljudskih prava i da je važno da ovom problemu pristupite sinergijski.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
26. studenog 2019.

„DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI 2019.“


Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2019“ provoditi će se u razdoblju od 25. studenoga (ponedjeljak) do 30. studenoga (subota) na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila. Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u navedenom razdoblju jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 10

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba