POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
01. listopada 2019.

SJEĆANJE NA HRABRE LJUDE

 

U duhu proslave Dana policije, 30. rujna obitelji poginulih hrvatskih policajaca u Domovinskom ratu, policijski službenici i djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske na svečan i dostojanstven način su se prisjetili poginulih kolega-policajaca paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na spomen obilježju ispred zgrade Policijske uprave brodsko-posavske. Svečanim misnim slavljem u službenim prostorijama Policijske postaje Slavonski Brod  koje je predvodio policijski kapelan Marijo Paradžik, policajke i policajci su molitvom prizvali svog zaštitnika, anđela Svetog Mihaela da im bude štit na svakom njihovom koraku, jer oni koračaju tamo gdje im put uvijek prepriječe opasnosti, a koje svojom hrabrošću, razumom, senzibilnošću i sposobnošću uz Njegovu pomoć, pobjeđuju.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
01. listopada 2019.

BRODSKE POLICAJKE OSVOJILE DRUGO MJESTO NA EKIPNOM PRVENSTVU MUP-A


U subotu, 28.rujna u Zagrebu, na Jarunu, povodom obilježavanja Dana policije održana je utrka građana i policije u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova (Centra za mentalno zdravlje Visoke policijske škole). Riječ je o cestovnoj utrci dužine 6,3 kilometra, kojom je Ministarstvo unutarnjih poslova željelo podsjetiti da je tjelesna aktivnost najbolje sredstvo za postizanje i održavanje mentalnog zdravlja. Odavno je dokazano da trčanje dovodi do značajnih pozitivnih kemijskih promjena u mozgu koje vode ka boljem mentalnom zdravlju, a Centar za mentalno zdravlje Ministarstva unutarnjih poslova je to istraživanjem i dokazao.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
01. listopada 2019.

BRODSKO-POSAVSKI POLICAJCI USPJEŠNI U OTKRIVANJU POČINITELJA KAZNENIH DJELA


Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnicima

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda evidentirano je 7 kaznenih djela, od kojih je 1 kazneno djelo teške krađe, 4 kaznena djela krađe, 1 kazneno djelo krivotvorenja isprava, te 1 kazneno djelo prijetnje.

Osumnjičena za dva kaznena djela krađe

Za dva kaznena djela krađe, policijski službenici sumnjiče 19-godišnjakinju, koja je ubrzo nakon počinjenja drugog kaznenog djela krađe pronađena i uhićena. Naime, u prvom slučaju, dana 23. rujna, u vremenu od 14 do 15 sati, u Slavonskom Brodu, u Mesićevoj ulici, ispred trgovine je otuđila nezaključani bicikl (vlasništvo 28-godišnjakinje). U drugom slučaju, dana 26. rujna, u 19.10 sati, iz trgovine u centru Slavonskog Broda, otuđila je dvije torbice. Osumnjičena je uhvaćena nakon pravovremene dojave u 20.50 sati, te policijski službenici protiv nje podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a otuđeni predmeti su vraćeni vlasnicima.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
28. rujna 2019.

POLICIJSKI SLUŽBENIK POSJETIO UČENIKE PRVOG RAZREDA

 

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje u kontinuitetu i dalje nastavljaju sa edukacijama najmlađih na svom postajnom području. Tako je dana 23. rujna, policijski službenik Tomislav Sudić, posjetio prvašiće Osnovne škole „Ivan Meštrović“ u Vrpolju. Obzirom da učenici prvih razreda po prvi puta u životu samostalno sudjeluju u prometu, poučio ih je o sigurnom kretanju i ponašanju u prometu, dajući im korisne savjete i upute. Također im je tom priliko poklonio prikladne poklone – svjetleće kabanice, kako bi bili što uočljiviji u prometu. U sklopu ovog zanimljivog i interaktivnog susreta, policajac Sudić je učenicima govorio o dijelu policijskog posla, pokazujući dijelove opreme i odore (policijsku kapu, stop palicu i kacigu), te objasnio čemu služe. Dodao je i to, da se policajcima kao svojim prijateljima uvijek, i s punim povjerenjem  mogu obratiti za pomoć.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
26. rujna 2019.

PROJEKT EDWARD 2019 – 26. RUJNA, DAN BEZ POGINULIH U PROMETU

 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, i ove godine, između ostalih (MUP, odnosno sve policijske uprave), sudjeluju u provedbi Projekta EDWARD „Europski dan bez poginulih u prometu“ u organizaciji Europske mreže prometne policije „TISPOL“, koji se obilježava diljem Europe četvrtu godinu za redom.  Projekt podržava svih 30 država članica spomenute Europske mreže prometne policije,  kao i velik broj poznatih organizacija i inicijativa i njihovih čelnika.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

Stranica 4 od 9

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba