Grad Nova Gradiška
UDRUGA „POZITIVA“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor mr. Ljiljana Lukačević   
19. studenog 2019.

Mjeseca borbe protiv ovisnosti

 

U organizaciji  stručnog tima Odjela za psihijatriju Opće bolnice Nova Gradiška i novogradiške Udruge „POZITIVA“ u bolničkim čekaonicama postavljeni su info-pultovi s edukativnim letcima , a mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije i Kristina Kulaš, dr.med.spec.psihijatrije održale  su fokus-grupu „Izvori stresa i profesionalnog izgaranja u borbi protiv ovisnosti“.  Tijekom prvog tjedna Mjeseca borbe protiv ovisnosti  u Nastavnom zavodu  za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije-  Ispostava Nova Gradiška 20. studenog u 13,00 sati  održat će se   predavanje „Sintetske droge“  (Ana Kolovrat, dr.med.spec.psihijatrije), a isti dan u 17,00 sati u Gimnaziji Nova Gradiška radionica za roditelje „Kriza odgoja i suvremene ovisnosti“ (Koraljka Hausnet-Lasović, prof. psihologije).

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Marko Čosić   
19. studenog 2019.

Predstavljanje knjige Drage Hedla


U Svečanoj vijećnici Turističke zajednice Grada Nova Gradiške, 20. studenog u 18 sati održat će se predstavljanje knjige "Kijevska piletina", višestruko nagrađivanog pisca i novinara Drage Hedla. Na književnu večer doći će i književni kritičar, pisac i novinar Davor Špišić (koji će biti moderator), te glumica HNK-a Osijek, Anita Schmidt, koja će pročitati ulomak iz novog romana Kijevska piletina.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić   
18. studenog 2019.

Povorka i svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje

 

Hrvatska se ovih dana sjeća žrtve Vukovara, a tradicionalno, večer uoči obljetnice vukovarske tragedije, 18. studenoga, diljem Hrvatske pale se svijeće u znak sjećanja na vukovarske žrtve. Tako je već niz godina i u Novoj Gradiški, gdje se, uz brojne građane koji svijeće pale ispred svojih kuća, u prozorima ili na balkonima stanova, s posebnim pijetetom prema žrtvama Vukovara pale svijeće i duž ulica našeg grada, kod Doma hrvatskih branitelja, spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana, kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Tuđmanu, te kod murala na križanju kod „Kauflanda“. U dostojanstvenoj novogradiškoj povorci žrtvama Vukovara poklonili su se građani, branitelji, predstavnici Grada Nova Gradiška predvođeni gradonačelnikom Vinkom Grgićem, zamjenicom gradonačelnika Ivanom Trupina i koordinatorom za branitelje Vlatkom Greinerom. Organizator je i ove godine HVIDR-a Nova Gradiška, suorganizatori „BBB Nova Gradiška“, „Torcida Nova Gradiška“. Pokrovitelj Grad Nova Gradiška.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor bpž.hr   
18. studenog 2019.

Američki veleposlanik Robert Kohorstom posjetio Elektrotehičku i Ekonomsku školu Nova Gradiška

 

U posjeti Brodsko- posavskoj županiji, 14. listopada boravio je američki veleposlanik u Republici Hrvatskoj, gospodin Robert Kohorst. Veleposlanik sa suradnicima svoju je posjetu našoj županiji započeo u Novoj Gradiški, točnije u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi. Uz učenike i nastavnike Škole, veleposlanika Kohorsta dočekali su i predstavnici Brodsko-posavske županije i Grada Nove Gradiške. Već dobro znanu činjenicu da u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška učenike potiču na kreativnost, a priliku da se dokažu učenici imaju na raznim natjecanjima, veleposlaniku je približio i zamjenik župana Brodsko-posavske županije Damir Mirković.

 
HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA PDF Ispis E-mail
Autor Andrea Marinović   
18. studenog 2019.

Early Warning Europe

 

U okviru Early Warning Europe projekta krajem mjeseca studenoga organizirat će se besplatna radionica za mentore (stručnjake) ranog upozoravanja. Mentori (stručnjaci) jesu poduzetnici i druge osobe čija će uloga biti pružanje neposredne, besplatne, stručne, nepristrane i povjerljive podrške MSP-ovima u teškoćama, kako bi se izbjegao stečaj te osiguralo brzo i jednostavno zatvaranje kada se to ne može izbjeći. Buduća mentorska skupina trebala bi moći pokriti cijelu zemlju i sva ključna područja rada kao što su ekonomija, računovodstvo, cijene, marketing, pravo itd. Mentori (stručnjaci) pružali bi svoju podršku na volonterskoj osnovi, načelno oko 40 – 50 radnih sati po slučaju, do 2 slučaja godišnje.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba