Grad Nova Gradiška
GRADSKA GLAZBA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Vlado Đurasek   
20. listopada 2019.

Audiciju za nove članove i jedinstveni "JAZZ NIGHT" koncert

 

Gradska glazba Nova Gradiška  prošlo je ljeto  Novogradiščanima učinila posebnim. Promenadni koncerti kod fontane u  gradskom parku  nedjeljom navečer  privlačili su  brojne sugrađane, družili se i uživali u njihovoj  glazbi, ali i glazbi glazbenika koje su  doveli na glazbenu pozornicu  kod fontane.  Gradska glazba Nova Gradiška  u svom redovitom programu nastupa, glazbenih proba i  gostovanja ima i internu glazbenu školu. Upravo ovih dana trebali bi krenuti s novim ciklusom obučavanja mladih budućih glazbenika.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. listopada 2019.

Župni dvor nova je energetski obnovljena novogradiška ljepotica

 

U župnom dvoru  novogradiške župe Bezgrešnog začeća Blažena Djevice Marije 18. listopada održana je završna konferencija Projekta energetske obnove Župnog dvora. O  obnovi i značaju projekta govorili su velečasni Branko Gelemanović i  Senka Vranić ispred tvrtke Sintagma. Istakli su prije svega  efekte energetske uštede  koja iznosi čak 76,27 posto, te Obrt „Visković“ iz  Pakraca, koja je vrlo kvalitetno izveo radove, te  Ured ovlaštene arhitektice Višnje Lasović-Kožoman, koji je obavio nadzor radova.  Kako je kazala Senka Vranić projekt je financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 807.708,50 kuna  od kojih  EU sufinancira u iznosu od 496.007,60 kuna. Korisnik projekta je Požeška  biskupija- Župa Bezgrešnog začeća BDM Nova Gradiška.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor udruga Vrapčić   
19. listopada 2019.

UČENICI ŠKOLE IZ BEBRINE SKUPLJALI POKLONE ZA VRAPČIĆE

 

Učenici Osnovne škole Antun Matija Rajković iz Bebrine posjetili su udrugu Vrapčići. Učenice Viktorija Ferić, Petra-Nicol Kutleša i Marija Magdalena Tadijanović- djeca 6.a razreda, u pratnji Josipe Erdeši-školskog psihologa i Marine Brkić -knjižničarke i predali poklone za naše članove koje su marljivo skupljali u proteklom periodu.

Učenici su s poklonima poslali i poruke kojima su izrazili podršku, ljubav i prijateljstvo članovima udruge, što je posebno dirnulo i članove i voditelje udruge.

Članovi udruge oduševljeno su čitali što su im upisali učenici - "Pravac u život", "Nikad nisi sam", "Neka te ovaj mali znak pažnje razveseli".

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. listopada 2019.

U novogradiškim srednjim školama se štrajka, ali će biti i nastave

 

Nastavlja se štrajk nastavnika i zaposlenika u osnovnim i srednjim školama. Sindikati su objavili da se u  petak 18. listopada  štrajka u  Brodsko-posavskoj, Primorsko-goranskoj, Požeško-slavonskoj i Ličkoj  županiji.

 

U Gimnaziji, Industrijsko-obrtničkoj  i  Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi će se štrajkati, ali će biti i nastave koja će se organizirati  po posebnom rasporedu ili u nekom drugom obliku  odgojno-obrazovnog rada. U Industrijsko-obrtničkoj školi nastava nije organizirana za dio razreda.

 
U IZLOZIMA STARE NAME PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. listopada 2019.

'Krilati konj' i „Ulica te čuva“

 

aklon Slavonskog Broda, zanimljiva izložba  otvorena je 17. listopada u  izlozima  bivše NAME. Grafički i likovno osmislilo u je petero umjetnika iz  Nove Gradiške i Slavonskog Broda, a uz  financijsku potporu Lions klub Brođanka organizirale  brodska udruga “Kameleon“ i Mreža” i novogradiška Udruga „Prevencija“.
Gordan Bijelić, Matej Knežević, Jelena Kovre, Miroslav Pišonić i Mladen Lovrić streer art  izlažu plakate  na temu prevencije ovisnosti  simboličnoga naziva 'Krilati konj' i „Ulica te čuva“  Prazni izlozi  na isto tako praznim objektima koji  čekaju na neku novu  namjenu  smatraju umjetnici  simbolika su česte čovjekove ispraznosti.  Izloženim plakatima o njihovim porukama  cilj je  prevenirati   ovisnost  koja čovjeka zarobljava.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 382

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba