Grad Nova Gradiška
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. listopada 2017.

Susret s književnicom Željkom Horvat-Vukelja

Gradska knjižnica Nova Gradiška 16. listopada počela je s obilježavanjem  ovogodišnjeg  Mjeseca hrvatske knjige. Zajedno s Školskom knjigom i Dječjim vrtićom Nova Gradiška u vrtiću „Maslačak“ organiziran je  za polaznike starijih vrtićkih skupina  i učenika dva prva razreda gradskih osnovnih škola susret s  poznatom  književnicom za djecu  i dramaturginjom  Željkom Horvat-Vukelja. Djeca su uživala u njenim osebujnim „pričokazima“.Moderatorica susreta  bila je Biljana Dakić, prof. i dipl. knjižničarka. Željka Horvat-Vukelja rodila se u Sinju. Najranije djetinjstvo provela je u Šibeniku, a osnovnu školu i gimnaziju završila je u Zadru. Diplomirala je romanistiku, francuski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Predavala je francuski jezik u osnovnoj školi, a od 1986. do 2014. godine bila je urednica časopisa „Modra lasta“ u izdavačkoj kući Školska knjiga. Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU).

 
SLAVONIJA SLAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. listopada 2017.

CRAFT U SRCU SLAVONIJE

Na konferenciji za  novinare 16.listopada u Tvornici slada  Slavonija slad  predstavljeni su motivi za održavanje prvog Crafta u srcu Slavonije  i program koji će se dva dana, 27. i 28. listopada, održavati u Društvenom domu.  U ime  organizatora Grada Nova Gradiška govorio je gradonačelnik Vinko Grgić, u ime nositelja projekta Vlado Bićanić, direktor Slavonija slada, a  u ime  koordinatora  proizvođača craft piva Mario Bošnjak.

O tradiciji  proizvodnje piva i pivskog slada u Novoj Gradiški, te  Mariu Bošnjaku jedinom i prvom proizvođaču craft piva u našem kraju govorili su Vinko Grgić i Vlado Bićanić  navodeći  ih razlogom  za pokretanje lijepe priče u kojoj će se  Nova Gradiška  brendirati kao grad craft piva. Vlado Bićanić je  Craft u srcu Slavonije naveo kao prvi korak u predstavljanju  Slavonije slada kao proizvođača craft  slada  kakav traže craft pivari.

 
SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. listopada 2017.

Imenovani načelnici policijskih postaja PU brodsko-posavske

posavske javilo više kandidata, Povjerenstvo policijske uprave je provelo testiranje i razgovor sa svim kandidatima koji su ispunjavali uvjete. Temeljem provedenog postupka imenovani su novi načelnici policijskih postaja, kojima je danas načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić uručio rješenja.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. listopada 2017.

OBILJEŽENA DESETA OBLJETNICA  POGIBIJE  TOŠE PROESKOG

Prošlo je deset  godina od tragične prometne nesreće (16. listopada 2007. na autocesti kod Starog Petrovog Sela)) u kojoj je život izgubio čovjek anđeoskog glasa i veliki humanist, Toše Proeski. Upravo taj tragični događaj povezao je Novu Gradišku i Tošinu domovinu Republiku Makedoniju, njegovo Kruševo i sve ljude koji su cijenili ono što je Toše radio kao glazbenik i kao čovjek. U organizaciji  Turističke zajednice Nova Gradiška i ove su godine  u spomen  na Tošu Proeskog organiziraju događanja  u Novoj Gradiški i Kruševu. Iz Makedonije u Novu Gradišku su stigli sudionici ultra maratona, koji trčeći, iz Nove Gradiške do Kruševa, simbolično povezuju ova dva grada. U Kruševo je iz Nove Gradiške su Kruševo otišlo gradsko izaslanstvo s rukometnim veteranima predvođeno gradonačelnikom Vinkom Grgićem. Pedstavnici Grada Nova Gradiška, predvođeni zamjenicom gradonačelnika  Ivanom Trupinom, položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomen-obilježja Toši Proeskom kod Elektrotehničke i ekonomske škole. Zajedno s Terezom Grgić učinili su to makedonski maratonci, te  predstavnici Grada Zagreba i poklonici Tošina lika i djela iz Zagreba na čelu s  predsjednicom Fun kluba Stelom Prislan Fujs. Bila je to prilika da se još jednom prisjete onoga što je radio kao  glazbenik i čovjek.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. listopada 2017.

DAN CERNIČKOG PORTUGISCA

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Cernik, Udruga vinogradara i voćara Cernik u dvorcu Kulmer  organizirala je  još jedan Dan cerničkog portugisca. Kršteno je  mlado vino u kome se uz domaće specijalitete  i pečeni kesten, te tamburaše,   uživalo do kasno u noć.  Kako ističe predsjednik udruge Zvonko Živković namjera je  afirmirati   portugisac i dobro se  zabaviti. Cernički vinigradari  promoviraju ga kao mlado rujno vino koje se nakon berbe prvo pije, a udruga  nastoji potaknuti vinogradare da sade ovu vrstu vinove loze po kojoj je nekad bilo poznato cerničko vinogorje.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 238

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba