Grad Nova Gradiška
Spomen na Tošu Proeskog PDF Ispis E-mail
Autor Dejan Ivanković   
23. listopada 2010.

OTKRIVEN SPOMENIK TOŠI PROESKOM

16. listopada, na treću obljetnicu pogibije, u 17,00 sati ispred Elektrotehničke škole svečano je otkriven spomenik posvećen Toši Proeskom, ne samo makedonskom, već glazbeniku i prije svega prijatelju cijeloga Balkana i svijeta. Uz brojne posjetitelje koji su došli i čitave Hrvatske i Makedonije prisutni su bili i predstavnici makedonskog veleposlanstva, županijsko vodstvo Brodsko-posavske županije, gradonačelnik i čelništvo grada Nove Gradiške te gradonačelnik grada Zagreba.

 
Novogradiške mažoretkinje PDF Ispis E-mail
Autor Ivo Petranović   
23. listopada 2010.

NOVOGRADIŠČANKA MILOŠ TREĆA MAŽORETKINJA EUROPE

Gradonačelnik Nove Gradiške, dipl. ing. Josip Vuković i njegova zamjenica, dr. Ljepša Rakas Vujčić, u uredu gradonačelnika, priredili su prijam za novogradiške mažoretkinje koje su nedavno na 14. europskom prvenstvu u Švicarskoj postigle vrlo zapažene rezultate.

 
Sjednica Gradskog vijeća PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. listopada 2010.

GRADSKO VIJEĆE

Najzanimljiviji dio sjednice gradskog Vijeća bio je aktualni sat sa brojnim pitanjima na koja je odgovarao gradonačelnik Josip Vuković. Odgovarajući Marijanu Radiću, Zoranu Starčeviću, Ivanu Salopeku i Anđelku Pojatini izvijestio je o investicijskim aktivnostima brojnih tvrtki koje su zaposlile ili će zaposliti nove radnike. Kako se moglo čuti u Industrijskom parku se gradi nužna infrastruktura za gradnju više proizvodnih i drugih pogona, a već izgrađeni prostori su iznajmljeni tvrtkama koje pokreću prozvodnju.

 
Crveni križ - Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
13. listopada 2010.

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH

Gradsko društvo Crvenog križa i ove je godine organiziralo na Međunarodni dan starijih osoba  druženje naših sugrađana starije dobi. U Crvenom križu ističu da svake godine Hrvatska postaje zemlja sa sve više stanovništva treće dobi, da otuđenost u današnjem društvu zbog tempa života postaje sve veće i među mlađima, a posebno su pogođeni stariji članovi obitelji.

 
Prijateljstvo dvaju gradova PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
12. listopada 2010.

30 GODINA PRIJATELJSTVA GRADOVA
NOVA GRADIŠKA - HERZOGENAURACH

Programom dobrodošlice koji su Gradska limena glazba i mažoretkinje priredili ispred zgrade gradske uprave za goste iz prijateljskog njemačkog grada Herzogenauracha započeo je novogradiški dio  obilježavanja 30 godina prijateljstva  između gradova Nova Gradiška i Herzogenaurach. Prijatelji iz Njemačke su u uzvratni posjet došli sa svojim glazbenicima i slikarima. U zgradi bivše robne kuće otvorena je izložba slika članova Umjetničkog i kulturnog društva Grada Herzogenauracha.

 
<< Početak < « 381 382 383 384 385 386 387 388 389 » > Kraj >>

Stranica 386 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba