Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. srpnja 2019.

Obnavlja se kolnik u Potočnoj ulici

 

Skidanjem starog sloja asfalta  djelatnici  Poduzeća za ceste Slavonski Brod  danas su započeli radove na modernizaciji  kolnika  koji prethode postavljanju novog  asfaltnog sloja  u Potočnoj ulici. Ulica nije zatvorena za promet, a regulira ga djelatnik  koji prema potrebi naizmjenično pušta automobila   iz oba smjera. Investitor je Poduzeće za ceste Slavonski brod.

 
NG LJETO 19. PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. srpnja 2019.

Promjene  u  značajnom gospodarskom događaju za male i srednje poduzetnike

 

Novogradiško glazbeno ljeto manifestacija je sa zavidnom reputacijom, a osim dominantnih sadržaja vezanih za glazbena događanja, ima i veoma značajan gospodarski učinak za malo i srednje poduzetništvo. Uključujući ugostitelje, ostali  obrtnici, mali i srednji poduzetnici imaju priliku prezentirati i prodati svoje proizvode. Kako se moglo ćuti na  konferenciji za novinare  od  gradonačelnika Vinka Grgića i njegovih zamjenika Ivane Trupina i  Borislava Vidošića, gospodarskim sadržajima  i ove se godine posvećuje veća pozornost i uvode neke novine.

 
ODLAZE U ROPOTARNICU NOVOGRADIŠKE INDUSTRIJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. srpnja 2019.

Prodane i posljednje nekretnine DI „Stjepan Sekulić“

 

Već duže vrijeme je jasno da je DI „Stjepan Sekulić“ dio novogradiške gospodarske povijesti. Ta tvornica namještaja imenom se samo povremeno spominjala u dugotrajnom stečajnom postupku. Nakon prodaje Slavonija radinosti i Pilane prodane su i nekretnine pogona Tvornica u Relkovićevoj ulici pa se i stečaj privodi kraju. Tada će se i ta tvrtka, koja je u udžbenicima bila isticana kao primjer uspješnog proizvođača namještaja koji se prodavao diljem bivše države i izvozio, i nekada zapošljavala i 2.000 djelatnika, pridružiti ostalim poduzećima koja su već završila u ropotarnici novogradiške industrije.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Danijel Ciprić   
29. srpnja 2019.

Vatrogasci nastupom oduševili Novogradiščane

 

,, Ljetna pozornica ugostila je 27. srpnja “Vatrogasce”, ali ne one što gase vatru, već poznati hrvatski bend, koji za sebe kaže da su “bend u službi naroda”. Svojim su hitovima oduševili publiku koja je zajedno s njima pjevala sve njihove hitove, od starih poput Vatrogasac Mirko, Birtija, Pekara, Traktori, pa do novih kao što je pjesma Krava. Vatrogasce prati glas da nema koncerta na kojem ne naprave totalnu ludnicu na bini i u publici. To su pokazali i sinoć, pa tako nisu dozvolili ni da se samo stoji na koncertu, dok oni profesionalni koriste šmrk, ovi Vatrogasci koriste dobar ritam za poticanje kretanja mase okupljenih kojih je, u jednom trenutku, bilo čak i na bini. Osim pjevanja, pao je i pokoji vic, što je samo dodalo poseban štih na već ionako fantastičnu atmosferu. Plesalo se i skakalo, smijalo i veselilo sinoć na Ljetnoj pozornici.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
29. srpnja 2019.

Turistička zajednica u novi prostor seli do sredine kolovoza

 

Gradska Turistička zajednica u novi prostor na zapadnoj strani Trga kralja Tomislava (bivši Karitas) preselit će do sredine kolovoza, a prije početka Novogradiškog glazbenog ljeta. Privedeni su kraju radovi na adaptiranju zgrade koja je u vlasništvu Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije koja ju je na korištenje ustupila Gradu Nova Gradiška. Župa je zgradu ustupila je na korištenje pod uvjetom da ju Grad obnovi uz suglasnost konzervatora.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 371

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba