Grad Nova Gradiška
ZAVRŠILI UPISI U SREDNJE ŠKOLE ?! PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. srpnja 2019.

Za jesenski upisni rok ostalo još 18 mjesta u Industrijsko-obrtničkoj školi

 

Krajnji rok za dostavu upisnica i dokumentacije potrebne za upis  u srednje škole  bio u petak, 19. srpnja 2019. godine. Prema  mrežnoj stranici Upisi.hr  - Nacionalnom informacijskom sustavu  prijava i upisa u srednje škole, u novogradiškim srednjim školama Gimnaziji i  Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi  nema više slobodnih mjesta.

 
UDRUGA STUDIO B PDF Ispis E-mail
Autor Nikolina Jureković   
19. srpnja 2019.

Zaposlena žena za aktivnu zajednicu – korisnice započele s radom!

 

U sklopu projekta “Zaposlena žena za aktivnu zajednicu” UP.02.1.1.05.0291, odobrenog kroz natječaj Zaželi – program zapošljavanja žena, prvog srpnja su potpisani ugovori o radu s četiri korisnice, te su žene započele s radom!
Zaposlene će žene pružati uslugu pomoći za 20 starih i nemoćnih korisnika na području Bodovaljaca i Orubice, odnosno općina Vrbje i Davor, koji su odabrani u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška. Krajnji korisnici, njih 10 u Bodovaljcima i 10 u Orubici, su iznimno zadovoljni pruženom uslugom. Prvi tjedan rada korisnice su provele u upoznavanju s krajnjim korisnicima usluge pomoći u kući, ispitivanju njihovih potreba te usklađivanju rasporeda obilaženja, te obavljanju svakodnevnih poslova i druženju.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. srpnja 2019.

Uprava Vodovoda zapadne Slavonije i blagajna preselile na gradsku tržnicu

 

Kako doznajemo od Davora Rukavine, člana Uprave  Vodovoda zapadne Slavonije, uprava i  blagajna,  preselile su na  gradsku zelenu tržnicu. To znači da se  računi za utrošenu vodu više  ne plaćaju u Gajevoj ulici već na  Gradskoj blagajni koja se nalazi u  prizemlju objekta  na tržnici. Uprava je na  katu.   U Gajevoj ulici  još uvijek se plaćaju  komunalna naknada (Grad Nova Gradiška)  i računi za odvoz smeća (Odlagalište d.o.o.).

Kako doznajemo  u rujnu bi na tržnicu trebala preseliti  uprava  i blagajna Odlagališta d.o.o. i naplata komunalne naknade.  Tada će se u funkciju staviti GRADSKA BLAGAJNA   i realizirati  namjera Grada Nova Gradiška  da  Novogradiščani na jednom mjestu mogu  plaćati račune  za vodu, odvoz smeća i komunalnu naknadu bez  provizije.

 
LJETO U NOVOGRADIŠKOJ KNJIŽNICI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. srpnja 2019.

MICRO BIT radionicom djeci omogućeno uđu u svijet informatike na  zabavan način

 

Atraktivnom i za djecu iznimno zanimljivom dvodnevnom MICRO BIT radionicom    NG ljetna STEM revolucija  nastavljeno je  ovogodišnje  Ljeto u knjižnici.

Zbog radova na Domu kulture današnja i sutrašnja  radionica  održavaju se   velikoj gradskoj vijećnici. Voditelji radionice su David Markolović i Vedran Serdar iz tvrtke DEEP DATA, a  suvoditeljice su Biljana Radoš i Biljana Dakić.

-Danas imamo priliku vodit  radionicu MICRO BIT, odnosno micro računalo  i pomoći  djeci da u ranijim godinama uđu u svijet informatike na jedan zabavan način, da upoznaju programski kod. Isto tako  namjera nam je  i da ih pripremimo za budućnost.  Danas nam je  informatika  izrazito važna u životu jer se  s njom svakodnevno susrećemo.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. srpnja 2019.

Obrtnici i mali poduzetnici mogli bi odmah  zaposliti 1000 ljudi !

 

Jučerašnje potpisivanje   ugovora  o potporama obrtnicima   koje Grad Nova Gradiška  dodjeljuje  temeljem  programa  poticanja razvoja poduzetništva  na području grada  nije mogao proći bez  komentara o tome  koliko su one važne, s jedne strane  za   svakog ponaosob  obrtnika i malog poduzetnika  u njihovoj  svakodnevnoj borbi za  opstanak, a s strane za  zapošljavanje  što je i  cilj ovih potpora. Iznoseći podatke  o padu nezaposlenosti  na području grada i u isto vrijeme rastu zaposlenosti  govorio je gradonačelnik Vinko Grgić, a Tomislav Šimić, predsjednik  Obrtničke komore Nova Gradiška  još jednom je  ukazao  na maćehinski odnos  države prema  jednom od najžilavijih  segmenata  gospodarstva, a  Grad Novu Gradišku naveo kao primjer kako bi se prema malim poduzetnicima trebale odnositi i druge jedinice lokalne samouprave pa i sama država.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 371

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba