Grad
SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. ožujka 2019.

Zadovoljni  radom i aktivnostima u prošloj godini

 

U odsutnosti  gradonačelnika Vinka Grgića jučer je  pod predsjedanjem  njegovog  zamjenika Borislava Vidošića  održana  sjednica  Turističkog vijeća  Turističke zajednice  Nove Gradiške.  Jednoglasno  su prihvaćena izvješća   o radu u 2018. godini, od  izvješća Povjerenstva  za popis imovine  i obveza,  izvješća o ostvarivanju  godišnjeg Programa rada s financijskim planom  i radu  direktorice Turističkog ureda, do izvješća  o radu Turističkog vijeća   i Nadzornog odbora.

 
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE MAR PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
19. ožujka 2019.

Otvorenje izložbe MAPIRANJE NUTRINE

 

Otvorenje izložbe Mapiranje nutrine akad. slikarice Vinke Mortigjije Anušić održati će se u srijedu, 20. 3. u  12,00 sati u izložbenom prostoru Doma kulture.

KRATKI ŽIVOTOPIS UMJETNICE

Vinka Mortigjija Anušić rođena je u Zagrebu 7. rujna 1970. godine. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, grafički odjel, 1988. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirala je 1996. godine u klasi prof. Zdravka Tišljara, na Odjelu primijenjene grafike. Od 1996. godine radi kao profesorica stručnih predmeta u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, na grafičkom odjelu. Izlagala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama. Članica je ULUPUH-a od 1997. godine.Živi i djeluje u Zagrebu.

 
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
19. ožujka 2019.

Kako je Potjeh tražio istinu

 

U utorak, 19. ožujka ugostili smo KAZALIŠTE HOTEL BULIĆ s predstavom KAKO JE POTJEH TRAŽIO ISTINU, nastalu prema tekstu Ivane Brlić Mažuranić (ciklus Priče iz davnine) u režiji Senke Bulić s Lukom Nižetićem u glavnoj ulozi. Nakon uspješne Šume Striborove koju je također režirala u vlastitoj produkciji, Senka Bulić nastavlja istraživanje opusa Ivane Brlić Mažuranić radom na tekstu Kako je Potjeh tražio istinu, inspirativnom bajkom koja se bavi problemima istine, iskupljenja, grijeha, dobra i zla. Pisan uzbudljivim stilom, oslonjen na fantastičnu mitologiju još je jedan od tekstova koji Mažuranićevu zasluženo uspoređuju s Andersenom i Tolkienom. Ulaz na predstavu bio je besplatan. Predstava je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Nova Gradiška i dio je projekta Vatromet kulture. U predstavi su uživali učenici OŠ "Mato Lovrak" Nova Gradiška.

 

 
KINO NG PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
19. ožujka 2019.

MOJ DIDA JE PAO S MARSA


U subotu  23. 3. u 16,00 sati u Domu kulture prikazivat će se fim Moj dida je pao s Marsa.

REDATELJ: Dražen Žarković, Marina Andree Škop. ŽANR: fantastični avanturistički

ULOGE: Lana Hranjec, Ozren Grabarić, Nils Ole Oftebro, Petra Polnišova, Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango. TRAJANJE FILMA: 79 minuta.GODINA: 2019. DRŽAVA: Hrvatska

 
KINO NG PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
19. ožujka 2019.

Dolazi film  MI

U Domu kulture, u petak ,22. ožujka u 19, 30 sati prikazivat će se film MI-US. Redatelj filma je Jordan Peele, žanr horor, triler . Glume Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop.Film traje  116 minuta, godina 2019. ,država SAD

CIJENA ULAZNICE: 22 KN

Ulaznice možete kupiti u tajništvu Učilišta radnim danima od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 332

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba