Grad
FRANJEVAČKI SAMOSTAN CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
13. srpnja 2018.

Demokršćane zadivio Biblijsko-arheološki muzej


U srijedu, 11. srpnja, u prostoru Franjevačkog samostana u Cerniku održana je sjednica predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke. Prije sjednice, gosti su mogli čuti o bogatoj prošlosti, kulturi i baštini cerničkog samostana i župne crkve sv Petra apostola, jer ih je ispred crkve dočekao i toplo pozdravio domaći sin iz Cernika,  prof. dr.  fra Tomislav Vuk, dugogodišnji profesor biblijskih znanosti na postdiplomskom studiju u Jeruzalemu. Održana je tiskovna konferencija koju je otvorio i novinare pozdravio  Zoran Jukić, dr. med. jedan od dopredsjednika HDS-a i domaćin skupa. Novinarima su za njihova pitanja na raspolaganju bili predsjednik stranke, Goran Dodig, glavni tajnik  Petar Kaćunko, zamjenik predsjednika Branko Hrg i dopredsjednici Jozo Rogošić i  Zoran Jukić. Pitanja su se najviše odnosila na iseljavanje mladih iz Slavonije i konkretno - kako ga zaustaviti te kako povećati zaposlenost u Slavoniji.

 
DOM ZDRAVLJA „DR. ANDRIJA ŠTAMPAR“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. srpnja 2018.

Odobrene ljekarnička i djelatnost palijativne skrbi

 

Županijska skupština je na sjednici održanoj 9.srpnja donijela odluku kojom se  djelatnost Doma zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ Nova Gradiška, uz postojeće registrirane djelatnosti, proširuje i na djelatnosti  palijativne skrbi bolesnika i ljekarničku djelatnost.

 
KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. srpnja 2018.

Održana  edukativno- kreativna  radionica „Automobili nekada i sad“


"Automobili nekad i sad“ naziv je još jedne edukativne i kreativne radionice koju su 11.srpnja na Dječjem odjelu Gradske knjižnice za novogradiške mališane pripremili knjižničar Goran Bašić i dugogodišnja vanjska suradnica Gradske knjižnice Ljiljana Radanović.

Uz njihovu pomoć, ali i pomoć ostalih djelatnika Knjižnice mali ljubitelji automobila  izrađivali su  makete automobila  i imali priliku   saznati što je to automobil, kako je nastao i čemu sve služi, te koliko je uz njega vezan  svakodnevni život čovjeka.

 
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. srpnja 2018.

Učenicima uručeni certifikati europass mobilnisti

 

U Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška, 10.srpnja učenicima koji su temeljem programa Erasmus+  2017. Aktivnost 2  u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja bili dva tjedna na stručnoj praksi u Wolfsbergu u Austriji uručeni su certifikati europass mobilnosti i završno je predstavljen  projekt. Certifikate i priznanja su dobili i učenici koji su bili na stručnoj praksu u Varpaloti u Mađarskoj. Certifikat je  svojevrsna europska putovnica, odnosno dokument  koji učenici  kada završe obrazovanje donose  budućim poslodavcima  na razgovor zajedno s svjedodžbom o završenoj školi što im može pomoći u zapošljavanju.

Ukupna vrijednost projekta je 40.000 eura. Radi se o strogo namjenskim sredstvima kojima se učenicima osigurava putovanje, smještaj i džeparac, te za  organizacijske aktivnosti   kao što su  stručna i jezična, pedagoška i kulturološka priprema,  za pripremu opreme i druge aktivnosti koje su imali za vrijeme provedbe.

 
NK MLADOST CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. srpnja 2018.

FINA  podnijela zahtjev za skraćeni stečajni postupak


Financijska agencija podnijela je zahtjev Trgovačkom sudu za provedbu skraćenog stečajnog postupka  za dužnika NK „Mladost“ Cernik.

Kako se navodi u zahtjevu NK „Mladost“ na dan 20. lipnja  2018. godine ima  evidentirane neizvršene  osnove za  plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana  u ukupnom iznosu od 1.426. 988,05 kuna u koji iznos je uračunata kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe nad novčanim sredstvima.

Financijska agencija  obavijestila je Trgovački sud da NK „Mladost“ na dan 20. lipnja  2018. godine na ime  predujma za namirenje troškova stečajnog postupka nama zaplijenjenih novčanih  sredstava.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 290

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba