Grad
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor Zvonimir Penić   
12. ožujka 2018.

Priopćenje BPŽ: Brodsko-posavskoj županiji trenutno ne prijete poplave

Svjedoci smo naglog porasta temperatura na cijelom području Republike Hrvatske što je uzrokovalo naglo otapanje snijega, a time i podizanje vodostaja pojedinih rijeka i pritoka.

Vodostaj rijeke Save kod Slavonskog Broda porastao je u zadnjih 24 sata za 200 cm te je proglašeno pripremno stanje obrane od poplava.

Tim povodom načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Bošnjaković sazvao je sjednicu Stožera CZ kako bi žurne službe u njegovom sastavu bile pripremne, ali i sa svrhom da građani naše županije dobiju adekvatne i pravovremene informacije o stanju na terenu.

Iako je zabilježeno naglo povećanje vodostaja rijeke Save na nekim područjima Brodsko-posavske županije, stanje nije alarmantno, a sve službe su u pripravnosti.

Kako su pojasnili predstavnici VGI Šumetlica –Crnac i Brodska posavina, rastom vodostaja širi se riječno korito između nasipa,što usporava porast rijeke Save. Na zapadnom području Brodsko-posavske županije na snazi su pripremne mjere obrane od poplava koje uključuju obilazak terena savskog nasipa i zaobalnih voda, a kojim je utvrđeno da trenutno ne postoje potencijalno opasne situacije

 
Likovni salon Vladimir Becić Slavonski Brod PDF Ispis E-mail
Autor Marija Radošević   
12. ožujka 2018.

Otvorena izložba slika “Life’s Good”

Premda nije nepoznat brodskoj likovnoj publici, novogradiški akademski slikar, Željko Subić, prvi se put sinoć u Likovnom salonu Vladimir Becić, predstavio  samostalnom izložbom slika pod nazivom “Life’s Good”.

“Drago mi je da s izložbom tako pozitivnog naziva započinjemo ovogodišnju izložbenu sezonu. A poruka je izložbe da ljepotu i zadovoljstvo treba tražiti u malim stvarima, u svom zavičaju, Slavoniji, koju je autor i predstavio svojim slikama” kazala je novopečena ravnateljica Galerije umjetnina, Romana Tekić.

“To su moji osobni pejzaži u kojima prije svega problematiziram liniju kao sredstvo izraza”  veli autor, uz objašnjenje  kako je naziv izložbe Life’s good izvedenica  iz  loga LG televizora na kojem prvi kadar nakon uključivanja asocira na linijski sklop, koji sadrže njegove slike. “Ali naziv je proizašao i kao moja težnja da unatoč preplavljenim ružnim temama ukažem na to kako život baš nije tako ružan”.

 
CRVENI KRIŽ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. ožujka 2018.

Najbolje  ekipe Gimnazije i OŠ Ljudevita Gaja

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa  Nova Gradiška  danas  je u Društvenom domu  održano  20. lokalno natjecanje ekipa Mladih Crvenog križa  u pružanju prve pomoći s područja Nove Gradiške i okolnih 10 općina.  U kategoriji  Mladih nastupile su  dvije  ekipe  iz Gimnazije Nova Gradiška, a u kategoriji Podmlatka  tri ekipe iz  osnovnih škola „Ljudevit Gaj“  Nova Gradiška, „Ante Starčević Rešetari i Dragalić.

Najviše  teoretskog znanja   iz  poznavanja  povijesti    međunarodnog pokreta Crvenog križa i  Hrvatskog CK,   međunarodnog humanitarnog prava i UN  konvenciji   o pravima djeteta, te praktičnom znanju iz  pružanja prve pomoći   kao i prošle godine pokazale su ekipe Gimnazije Nova Gradiška i OŠ M“Ljudevit Gaj“.

kategoriji  Mladih prvo mjesto osvojila je  ekipa  Gimnazije (mentor prof. Zrinka Ivanišević) u sastavu  Sara Kordas, vođa ekipe,  Lorena Šamal,  Arijana Josipović, Ana Štivičić,  Lora Vapenski (članovi ekipe) i  Noela Rukavina (rezerva).

Drugo  mjesto osvojila,je druga ekipa Gimnazije (mentor prof. Zrinka Ivanišević).

 
HRVATSKA DEMOKRŠĆANSKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor HDS   
12. ožujka 2018.

Osnovan ogranak u Slavonskom Brodu

Zoran Jukić, povjerenik HDS-a za Slavoniju i Baranju ne posustaje. Od početka godine osniva  ogranke, afirmira  političku i programsku  orijentaciju  demokršćana, te okuplja nove članove  i simpatizere  stranke.   Nakon osnivanja ogranka u Novoj Gradiški i otvaranja stranačkih prostorija,  a potom i ogranaka  u Cerniku i Grnjim Bogićevcima, osnovan je im Ogranak u Slavonskom Brodu. Osnivački saboru Hrvatske demokršćanske stranke održan  je  i hotelu „Central“.   Za predsjednika ogranka izabran je   Zoran Stojanovića  za  zamjenika predsjednika  Ivana Martinovića. Za tajnica je  izabrana Antonija Iličić.  Preostali  članovi Predsjedništva su Jakob Crnogorac, Ilija Džepina i Ivan Radišić.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
10. ožujka 2018.

Potpisana Europska povelja o ravnopravnosti spolova

Slavonski Brod, 8.ožujka 2018. Europsku povelja o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini potpisao je danas župan Danijel Marušić uz nazočnost Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, zamjenika župana Damira Mirkovića predsjednice Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Zdenke Bošnjak kao i predsjednica i predsjednika gradskih i općinskih povjerenstava.

Vijeće europskih gradova i regija (CEMR) pokrenulo je 2006. godine Europsku povelju o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini kojom se lokalne i regionalne uprave europskih zemalja obvezuju da će slijediti principe rodne ravnopravnosti te provoditi odredbe propisane samom Poveljom.

Odluku o pristupanju Brodsko-posavske županije Europskoj povelji donijela je Županijska skupština na 5. Sjednici održanoj 20. prosinca prošle godine, a službeno je potpisana 8. ožujka 2018. na Međunarodni dan žena.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 265

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba