Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Lea Lipičanin   
18. studenog 2018.

Uspješno održan treći Sajam vjenčanja

 

3. Sajam vjenčanja, u organizaciji Salona vjenčanica EXCLUSIVE Nova Gradiška održan je 17. studenog u dvorani ETEŠ škole u Novoj Gradiški. Sudjelovalo je oko šezdesetak izlagača iz cijele Hrvatske gdje su se mogle razgledati vjenčanice i popratni sadržaji za vjenčanja. Za odličnu organizaciju i ove godine zaslužan je isti tim kao i prethodnih godina, Ljiljana Šoch vlasnica salona vjenčanica Exclusive i Udruženje obrtnika Nova Gradiška na čelu s predsjednikom Tomislavom Šimićem, a pod pokroviteljstvom Brodsko posavske županije, Grada Nova Gradiška, Turističke zajednice Nova Gradiška.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. studenog 2018.

Gradski vijećnici se odrekli naknade u korist obitelji Đanija kojoj je izgorjela kuća

 

Rijetko se događa da su  vladajuća  većina i oporba tako složni kao što je bilo na današnjoj sjednici  Gradskog vijeća.  Ujedinio ih je prijedlog Marijana Radića (SDP)  koji je predložio da se  vijećnici odreku  naknada za  studeni   u korist obitelji Ivice Đanije, koja ima  petero djece, kojoj je nedavno u Ulici Ivana Gorana Kovačića  izgorjela  kuća i sada žive u šupi. Svi su vijećnici  potpisali izjavu  kojom se odriču naknade.U istom požaru izgorjela je i kuća Ivičinog brata Slobodana Đanije koji također rima petero malodobne djece.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. studenog 2018.

Usvojen rekordni   gradski proračun za 2018. godinu od, 101, 5 milijuna kuna

 

Sa 11 glasova vijećnika SDP-a  i Hrvatskih laburista, te nezavisne vijećnice Marijane Škara-Ivković jučer je  usvojen rekordan gradski  proračun   od 101,5 milijuna kuna.

Na početku obrazlaganja predloženog proračuna gradonačelnik  Vinko Grgić je, očekujući   reagiranje oporbe, rekao da se ne radi o napuhanom proračunu  već realnom planiranju,   u kojem  je planirano i   30  milijuna kuna  iz fondova i drugih izvora za koje se treba izboriti, a  koje se mora   planirati.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. studenog 2018.

Novo lice stare ljepotice

 

Iza skela vidi se  nova fasada  zgade Općinskog suda. Zajedno s obnovljenom zgradom Gradskog muzeja  daje naslutiti kako će  lijepo izgledati zapadna strana  glavnog novogradiškog trga.  Gradonačelnik Vinko Grgić  najavljuje uređenje fasade zgrade Katastra, stari sud),  planova ima da se i zgrada bivšeg Karitasa prenamijeni za potrebe Turističke zajednice. Zapadni dio trga trebao bi dobiti  i  novo popločenje, a time za duži period  primjeren i lijep izgled  koji se treba uklopiti  u već sređeni gradski park i južni dio ispred Gimnazije i župne crkve. Privedeni su  kraju i  radovi   na sjevernoj strani trga ispred gradske upravne zgrade.

 
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor fra Vjenceslav Janjić   
12. studenog 2018.

U MOM CERNIKU VUKOVAR SVIJETLI

 

U nedjelju ,18. studenog 2018. GODINE, svi istinski Hrvati i rodoljubi prisjetit  će se 27. obljetnice okupacije grada heroja- VUKOVARA. Tog dana Vukovar će se pretvoriti u hodočasničko mjesto pa makar za jedan dan. A oni  koji nemaju, ja ću reći kršćanskim jezikom, tu milost, da tog dana hodočaste u Vukovar pozivam da nam se pridruže u Cerniku. Da,dobro ste pročitali u Vukovar se hodočasti, a ne ide se u turizam! Ne kaže badava sv. Augustin za Isusa Krista kad je visio na Križu: „ POBJEDNIK JER JE ŽRTVA!“ Nešto slično može se reći i za hrvatski grad Vukovar. „VUKOVAR JE POBJEDNIK JER JE ŽRTVA!“

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 311

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba