Grad
Koncert u crkvi Sv. Terezije PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
13. rujna 2010.

SOPRANISTICA MAYUMI KAMEI I ORGULJAŠICA LJERKA OČIĆ ODUŠEVILE NOVOGRADIŠČANE

Novogradiščani su 12. rujna s razlogom napunili crkvu Sv. Terezije. Glazbena večer, neuobičajena za novogradišku glazbenu scenu priuštili su im Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Umjetnička radionica Heferer i Koncertna direkcija Zagreb, koji su doveli dvije glazbenice sa svjetskom reputacijom, orguljašicu Ljerku Očić iz Zagreba i sopranisticu Mayumi Kamei iz Japana. Izvodile su djela glasovitih europskih skladatelja Georga Fridricha Handla, Johana Pashelba, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Tommasa Restia i Giusepea Nicolaoa.

 
Zlata Ivezić u Novoj Gradiški PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Petranović   
10. rujna 2010.

PJESNIKINJA I DRAGOVOLJKA DOMOVINSKOG RATA
IZ CHICAGA

Profesorica gđa Zlata Ivezić je vrlo ugledna i cijenjena osoba u Hrvatskoj zajednici Chicaga, gdje živi sa suprugom, četvero djece i šesnaestero unučadi. Rođena Brođanka, rano se upoznala s pričama Ivane Brlić-Mažuranić, te je nastavila gajiti prirodnu sklonost ka književnosti i sama pišući pjesme. Kao student Pedagoške akademije afirmirala se u literarnoj skupini „Tribina mladeži“. Pjesme su joj bile tada emitirane na radio-postajama u Slavonskom Brodu, Osijeku i Vukovaru.

 
Gordan Bijelić PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. rujna 2010.

OBJEKTI I INSTALACIJE GORDANA BJELIĆA

"Objekti i instalacije" izložba je našeg samozatajnog sugrađanina Gordana Bjelića kojom se  predstavlja u prostoru bivše robne kuće, ambijentu koji više nije trgovački, a svojim ga djelima, istrgnutim iz svakodnevnog životnog okoliša i oblikovanih u novu viziju duha, pretvara u izložbeni prostor.

 
Novogradiško glazbeno ljeto PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. rujna 2010.

DJECA PJEVAJU HITOVE

Na Novogradiškom gazbenom ljetu petak je tradicionalno namijenjen mladim pjevačkim talentima. U organizaciji udruge Hobotnica i Pave Funarića djeca su pjevala hitove i potvrdila da i nakon Kim Verson ima još mladih talenata koji se mogu nadati pjevačkoj karijeri.

 
Turizam PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
13. kolovoza 2010.

TURISTIČKI DUŽNOSNICI U NOVOJ GRADIŠKI

U radnom posjetu Novoj Gradiški bili su predstavnici Ministarstva turizma, Brodsko-posavske županije i Županijske turističke zajednice. Kako kaže Ljiljana Siročić, tajnica TZ Nova Gradiška, došli su da se upoznaju s turističkim potencijalima novogradiškog kraja i s projektima  kandidiranim za sufinaciranje za koje se vjeruje da će dobiti financijsku potporu Ministarstva turizma.

 
<< Početak < « 371 372 373 374 375 » > Kraj >>

Stranica 373 od 375

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba