Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Udruga gluhih i nagluhih   
22. listopada 2019.

EDUKACIJA „Razvoj društvenih kompetencija“

 

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška protekli je tjedan od 14. do 18. 10. 2019. provela edukaciju „Razvoj društvenih kompetencija“ u INTEGRA centru (Urije 26) u sklopu projekta „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“, UP.02.1.1.06.0002.

Sudionici su razvijali društvenu i građansku kompetenciju, s naglaskom na komunikacijske i prezentacijske vještine, vještine pregovaranja i vještine mirnog rješavanja sukoba. Sudionici su kroz grupni i individualni rad naučili što je to komunikacija, oblike komunikacije, kako izgleda kvalitetna prezentacija, kako razviti vještine timskog rada, te kako se pripremiti za javni nastup. Također, korištenjem simulacijskih vježbi korisnici su naučili kako pregovarati i argumentirati svoja stajališta s win-win ishodom. Korištenjem PhotoVoice tehnike korisnici su adresirali probleme s kojima se nezaposleni suočavaju u lokalnoj zajednici, te predložili načine njihova rješavanja. Na kraju su odradili proces samoosviještavanja i evaluaciju.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. listopada 2019.

Župan Danijel Marušić i gradonačelnik Vinko Grgić razgledali završetak radova na izgradnji kružnog toka

 

Kako bi javnosti predstaviti neka od ulaganja u 2019. godini u području poboljšanja cestovne infrastrukture u Brodsko – posavskoj županiji, župan Danijel Marušić u pratnji zamjenika Stjepana Bošnjakovića i ravnatelja Županijske uprave za ceste Antuna Dukića, 21. listopada su obišli nekoliko gradilišta  na kojima se izvode ili  su završeni  radovi prema planu za 2019. godinu.

 
GRADSKA GLAZBA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Vlado Đurasek   
20. listopada 2019.

Audiciju za nove članove i jedinstveni "JAZZ NIGHT" koncert

 

Gradska glazba Nova Gradiška  prošlo je ljeto  Novogradiščanima učinila posebnim. Promenadni koncerti kod fontane u  gradskom parku  nedjeljom navečer  privlačili su  brojne sugrađane, družili se i uživali u njihovoj  glazbi, ali i glazbi glazbenika koje su  doveli na glazbenu pozornicu  kod fontane.  Gradska glazba Nova Gradiška  u svom redovitom programu nastupa, glazbenih proba i  gostovanja ima i internu glazbenu školu. Upravo ovih dana trebali bi krenuti s novim ciklusom obučavanja mladih budućih glazbenika.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. listopada 2019.

Župni dvor nova je energetski obnovljena novogradiška ljepotica

 

U župnom dvoru  novogradiške župe Bezgrešnog začeća Blažena Djevice Marije 18. listopada održana je završna konferencija Projekta energetske obnove Župnog dvora. O  obnovi i značaju projekta govorili su velečasni Branko Gelemanović i  Senka Vranić ispred tvrtke Sintagma. Istakli su prije svega  efekte energetske uštede  koja iznosi čak 76,27 posto, te Obrt „Visković“ iz  Pakraca, koja je vrlo kvalitetno izveo radove, te  Ured ovlaštene arhitektice Višnje Lasović-Kožoman, koji je obavio nadzor radova.  Kako je kazala Senka Vranić projekt je financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 807.708,50 kuna  od kojih  EU sufinancira u iznosu od 496.007,60 kuna. Korisnik projekta je Požeška  biskupija- Župa Bezgrešnog začeća BDM Nova Gradiška.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor udruga Vrapčić   
19. listopada 2019.

UČENICI ŠKOLE IZ BEBRINE SKUPLJALI POKLONE ZA VRAPČIĆE

 

Učenici Osnovne škole Antun Matija Rajković iz Bebrine posjetili su udrugu Vrapčići. Učenice Viktorija Ferić, Petra-Nicol Kutleša i Marija Magdalena Tadijanović- djeca 6.a razreda, u pratnji Josipe Erdeši-školskog psihologa i Marine Brkić -knjižničarke i predali poklone za naše članove koje su marljivo skupljali u proteklom periodu.

Učenici su s poklonima poslali i poruke kojima su izrazili podršku, ljubav i prijateljstvo članovima udruge, što je posebno dirnulo i članove i voditelje udruge.

Članovi udruge oduševljeno su čitali što su im upisali učenici - "Pravac u život", "Nikad nisi sam", "Neka te ovaj mali znak pažnje razveseli".

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba