Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. listopada 2019.

U novogradiškim srednjim školama se štrajka, ali će biti i nastave

 

Nastavlja se štrajk nastavnika i zaposlenika u osnovnim i srednjim školama. Sindikati su objavili da se u  petak 18. listopada  štrajka u  Brodsko-posavskoj, Primorsko-goranskoj, Požeško-slavonskoj i Ličkoj  županiji.

 

U Gimnaziji, Industrijsko-obrtničkoj  i  Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi će se štrajkati, ali će biti i nastave koja će se organizirati  po posebnom rasporedu ili u nekom drugom obliku  odgojno-obrazovnog rada. U Industrijsko-obrtničkoj školi nastava nije organizirana za dio razreda.

 
U IZLOZIMA STARE NAME PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. listopada 2019.

'Krilati konj' i „Ulica te čuva“

 

aklon Slavonskog Broda, zanimljiva izložba  otvorena je 17. listopada u  izlozima  bivše NAME. Grafički i likovno osmislilo u je petero umjetnika iz  Nove Gradiške i Slavonskog Broda, a uz  financijsku potporu Lions klub Brođanka organizirale  brodska udruga “Kameleon“ i Mreža” i novogradiška Udruga „Prevencija“.
Gordan Bijelić, Matej Knežević, Jelena Kovre, Miroslav Pišonić i Mladen Lovrić streer art  izlažu plakate  na temu prevencije ovisnosti  simboličnoga naziva 'Krilati konj' i „Ulica te čuva“  Prazni izlozi  na isto tako praznim objektima koji  čekaju na neku novu  namjenu  smatraju umjetnici  simbolika su česte čovjekove ispraznosti.  Izloženim plakatima o njihovim porukama  cilj je  prevenirati   ovisnost  koja čovjeka zarobljava.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Jelena Kovre   
15. listopada 2019.

Izložba„Graditeljstvo i povijesno nasljeđe plemičke obitelji Berislavića Grabarskih u Slavoniji“


Povodom Dana europske baštine, predstavljamo Vam izložbu ''Graditeljsko i povijesno nasljeđe plemićke obitelji Berislavića Grabarskih u Slavoniji tijekom kasnog srednjeg vijeka i ranog novog vijeka''.

Berislavići Grabarski jedna su od obitelji poteklih iz plemićkog roda bana Borića, koji je tijekom 12. st. obnašao funkciju bosanskog bana. Neprekinuto rodoslovlje Berislavića Grabarskih možemo pratiti od 1450. g., a početak uspona ove obitelji vezan je uz razdoblje vladavine Matijaša Korvina (1458. – 1490.), kada su postavljeni temelji njihove kasnije moći. U to je vrijeme sjedište ove obitelji bilo Grabarje kod Slavonskog Broda, a jedan od najvažnijih njihovih posjeda bio je Brod. Pored toga, držali su mnoge posjede u Požeškoj, Vukovskoj, Križevačkoj, Zagrebačkoj i Varaždinskoj županiji, kao i u Bosni i Srijemu.

 
TZ Brodsko – posavske županije PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. listopada 2019.

24. međunarodni sajmu prirode, lova, ribolova i turizma u Varaždinu

 

Turističke zajednice Brodsko – posavske županije sudjelovala je na 24. Međunarodnom sajmu prirode, lova, ribolova i turizma u Varaždinu. Sajam je održan u Areni Varaždin od 11. – 13. listopada. Na sajmu je bilo preko 100 izlagača; iz Hrvatske,  Austrije, Njemačke, Slovenije, Italije ... ali i iz dalekog Pakistana.

Na sajmu su na štandu Brodsko – posavske županije prvi dan goste dočekali sa svojom turističkom ponudom i bogatim izborom promotivnih materijala; gospodin Mato Grgić- predsjednik Lovačkog saveza Brodsko- posavske županije, gospodin Željko Vlaisavljević - inženjer lovstva i zaštite prirode  te stručna ososba u lovstvu i zaštiti prirode za provođenje lovogospodarske osnove i trofeja divljači .

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. listopada 2019.

U suradnji Policije i Grada Nova Gradiška počela besplatna registracija bicikla

 

Službenici Policijska postaja Nova Gradiška u sklopu Dječjeg tjedna počeli su na središnjem gradskom trgu hvalevrijednu akciju  registracije bicikla. Preventivna je to  akcija pod nazivom „Registriraj i zaštiti svoj bicikli“  koju provode zajedno s Gradom Nova Gradiška  u kojoj će  se svim zainteresiranim građanima omogućiti  registracija bicikla koji će ući u policijski registar. Budući da nisu rijetke krađe bicikla, smatra se da će se one registracijom smanjiti, a ukoliko dođe do krađe bicikla da će se oni  lakše pronaći.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba