Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. listopada 2019.

Novogradiški  stolnotenisači u 1. HL - istok startali domaćim  porazom

 

Dražen Stanić,  Domagoj Pereković i Marin Runjić  u  prvom su kolu u Društvenom domu ugostili stolnotenisače Mladosti iz Petrinje. Iako je  počelo obećavajuće, pobjedom Marina Runjića, gosti su na kraju zasluženo slavili sa 4:2. Drugi bod za novogradiške stolnotenisače  osvojio je također Marin Runjić. Kako  komentira Krešimir Zoručić, mečevi su bili neizvjesni, a rezultat je  mogao otići i na  stranu domaćih tenisača. Na kraju su pobijedili gosti koji su u Novu Gradišku došli kao favoriti. Novogradiški ljubitelji stolnog tenisa  uživali su u kvalitetnim i neizvjesnim mečevima.

 
FOLKLORNI ANSAMBL MLADIH ČUVA TRADICIJU I OBIČAJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. listopada 2019.

"Diko moja priko kola priđi"

 

U organizaciji Folklornog ansambla mladih,  suorganizaciji Udruge „Konji bili konji vrani“ i  uz potporu Grada Nova Gradiška  započela je  u Ulici Ivana Gorana Kovačića  tradicionalna  manifestaciju „Diko moja priko kola priđi“. Sudionici, 15 zaprega i 20 konjanika, okupilo se   ma igralištu  kod spomen-obilježja  poginulim hrvatskim braniteljima, uz članove ovih udruga, mještane i članove Zajednice  umirovljenika Nova Gradiška.

-Šesta je ovo manifestacija „Diko moja priko kola priđi“. Imamo prelijep dan što je sigurno obradovalo sudionike, ali i  mještane naselja Jug i Ljupine. Na ovaj način želimo uprizoriti  odlaske na kirvaj ili crkveni god konjima i konjskim zaprekama i dočarati  to vrijeme kada su ljudi bili obučeni u narodne nošnje, pjevali i svirali,  zbijali šale i veselili se. Sve to nije moglo proći bez gastronomske ponude - kazala je Veronika Terzić, predsjednica Folklornog ansambla mladih.

 
GRADSKI MUZEJ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samadržić   
06. listopada 2019.

Otvorena izložba „Vino pije  ko vinograd sadi“

 

Nakon promocije knjige „Vino pije  ko vinograd sadi“, autorice Vesne Kolić Klikić,  sinoć je u Gradskom muzeju  otvorena i  istoimena  na izložba, koja govori, kao i knjiga, o povijesti vinogradarstva i vinarstva u  novogradiškom kraju.

Autor postava je  Miroslav Pišonić,  a Vesna Kolić Klikić je pripremila  izloške čiji je  odabir  obavila je Jelana Kovre. U postavu izložbe sudjelovali  su  i drugi djelatnici Gradskog muzeja  i vanjski suradnici. Izložbu je otvorio  Franjo Matijašević, predsjednik  novogradiške Udruge vinogradara i voćara „Slavča“.

Marija Mihaljević, ravnateljica  Gradskog muzeja zahvalila je svima na doprinosu.

 
POU“MAR“NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
06. listopada 2019.

Održan Dan Kine


U četvrtak 3. 10. u POU M. A. Relković u suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu održan je Dan Kine. Tom prilikom smo pripremili niz radionica čiju su vrijednost prepoznali u OŠ „Mato Lovrak“ te su u radionicama aktivno sudjelovali učenici i razrednici sljedećih razrednih odjela: 1. a, 1. d, 2. c, 3. c, 3. d, 4. c i 4. d.  Za  učenike i nastavnike uvijek željne novih (sa)znanja pripremili smo Radionicu kaligrafije, Likovnu radionicu te Radionicu društvene igre Weigi (Go).

Radionice su održane pod stručnim vodstvom Zvonka Bednjaneca, certificiranog edukatora Europske go federacije, Qu Kaixin, profesorice kineskog jezika koja je u rujnu došla u Hrvatsku  te profesorice Wang Yingjie.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. listopada 2019.

Stolnotenisači Strmca u subotu  igraju prvi meč u 1. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi

 

Novogradiški ljubitelji stolnog tenisa, pogotovo djeca svih uzrasta, trebaju u subotu  5. listopada doći  u Društveni dom gdje stolnotenisači SRK „Strmac“ Dražen Stanić,  Domagoj Pereković i Marin Runjić igraju  meč prvog kola prve  Hrvatske lige - istok. Ugostit će stolnotenisače Mladosti iz Petrinje.  Meč počinje u 17 sati, a ulaz je besplatan. Nakon   veoma uspješne prošle sezone u kojoj su seniori izborili plasman u prvu ligu, uspjesima su se mogli pohvaliti i kadeti. Domagoj Pereković i Dražen Stanić bili su najbolji par, a Dražen Stanić bio je najbolji igrač.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 388

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba