Grad
VEĆE GRADSKE STIPENDIJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. rujna 2019.

Gradonačelnik će plaću dobivati u Saboru

 

Predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić upitala je na posljednjoj sjednici   gradonačelnika Vinka Grgića  kako misli uskladiti rad  gradonačelnika i saborskog zastupnika  kazavši kako sugrađane zanima hoće li moći uskladiti te dvije obveze.

-Moj radni tjedan u prosjeku je do sada uključivao dva do tri dana  odlazak izvan  Nove Gradiške.  Najčešće odlazak bio je  u Zagreb zbog  poslova u  ministarstvima i fondovima.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. rujna 2019.

Pomalo  iritantna izložba dobre ćudi

 

Multimedijalnu  izložbu “Fabrikator”  Mladena Lovrića, rođenog Osječanina s korijenima iz Čečavca, londonskog studenta, u Gradskom muzeju, 6. rujna otvorio je Miroslav Pišonjić, viši kustos Gradskog muzeja u Novoj Gradiški. Nazočne je pozdravila dr. sc. Marija Mihaljević, ravnateljica Gradskog muzeja, a Gordan Bijelić, akademski slikar, grafičar i dizajner govorio je o Mladenu kao dobrom prijatelju, vrsnom kuharu i zanimljivom umjetniku.

„Ovo je multimedijalna i transmedijalna izložba za koju sam se odlučio na dugogodišnji  nagovor kolega Miroslava Pišonjića i Gordana Bijelića, a sastoji od dva dijela. U drugom dijelu 21. rujna bit će i gosti iznenađenja uz avangardni program i moju kompoziciju klasične glazbe. Ovdje se radi o 3 D instalaciji i 4 D medij, video i film i u pozadini je digitalni slide  show sa 58 slideova i elektronska glazba u trajanju od 150 minuta“, kaže Mladen Lovrić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
08. rujna 2019.

Prijedlog Odluke  o  komunalnom redu  ide na raspravu u mjesne odbore

 

Na prijedlog Kluba vijećnika SDP-a  koji je obrazložio Marijan Radić  s dnevnog reda  sjednice Gradskog vijeća  održane u četvrtak  skinuta je točka i odgođena rasprava  o prijedlogu Odluke  o  komunalnom redu  na području garda Nova Gradiška. Radić je rekao da  o prijedlogu te odluke treba provesti širu raspravu i predložio da   prije rasprave na Gradskom vijeću  prijedlog  odluke  rasprave  Vijeća gradskih mjesnih odbora. Prijedlog su podržali svi vijećnici pa je ta točka jednoglasno skinuta s dnevnog reda.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. rujna 2019.

Na prijedlog gradske vijećnice  Marijane Škara Ivković  vraća se stari sat

 

- Na prijedlog  gradske vijećnice Marijane Škara Ivković i, kako je kazala na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, na zahtjev brojnih građana,  vratit će se stari  sat  koji je godinama bio jedno od obilježja našega grada, mjerio vrijeme i bio svjedok  brojnih događanja i promjena.  Iako je  postavljen  novi elektronski sat, građani smatraju da stari  treba  ponovo vratiti..

Odgovarajući na ovaj zahtjev gradonačelnik Vinko Grgić je kazao da sat postoji i da će biti vraćen nakon što se razmotri gdje ga postaviti  i odabere najbolja lokacija.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. rujna 2019.

SDP je  stabilnu većinu  u Gradskom vijeću   sa 10 povećao na 11 vijećnika

 

Bilo je primjedbi na uvodni dio  članaka sa  jučerašnje sjednice  Gradskog vijeća  u kome se govori o novom  razmještanju  gradskih vijećnika  u  vijećničkim klupama.  Odnosi se to na Marijanu Škara Ivković koja je gradska vijećnica postala sa Liste grupe građana kao nezavisna vijećnica. Nakon razlaza sa Željkom Bogovićem  djelovala je i dalje kao nezavisna gradska vijećnica  i sjedila među oporbenim vijećnicima  na lijevoj strani vijećnice zajedno s  vijećnicima  HDZ-a i Željkom Bigovićem.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 374

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba