Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. listopada 2019.

Živjeti u suglasju s prirodom čovjeka čini čovjekom

 

Novogradiščani, mladi i stari,  u građanskoj su inicijativi „Zasadi drvo, ne budi panj“ i akciji koju je organizirao  Grad Nova Gradiška  u prošli petak i subotu zasadili stotinu stabala. Među onima koji su  sadili sadnice stabala  bila je i Nevenka Milinčević,  učiteljica u mirovini, koja  svoj život živi u suglasju sa prirodom,  brine o životnom okolišu i zdravom načinu  života. Dugo godina je kao učiteljica u Osnovnoj školi „Markovac“  u Vrbovi svoje đake učila  o pravilnom odnosu  prema prirodi i razvijala ekološku svijest , ukazivala im na potrebu  očuvanja i zaštite okoliša, te proizvodnji zdrave hrane. Smatra da je kod znatnog dijela djece u tome i uspjela.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. listopada 2019.

Hrvatski branitelji predlažu da novogradiška i brodska bolnica dobiju status veteranskih bolnica

 

Na  inicijativu 18 udruga  proisteklih iz Domovinskog rata Upravna vijeća općih  bolnica u  Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški  pokrenule su kod Brodsko-posavske županije  postupak  za dobivanje  statusa  veteranske bolnice. O inicijativi će razmatrati Županijska skupština  na sjednici u  utorak 4. studenog. Očekuje se da će  inicijativu podržati.

Opća bolnica „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod bila je najveća ratna bolnica u Republici Hrvatskoj koja je u Domovinskom ratu zbrinula 20,09 % svih ranjenika. Bolnica je tijekom Domovinskog rata vršila funkciju prema službenoj NATO klasifikaciji ROLE I, ROLE II, ROLE III i ROLE  IV bolnice.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
29. listopada 2019.

Akcija „Zasadi drvo, ne budi panj“ održana u novogradiškim školama

 

Akcija „Zasadi drvo, ne budi panj“ počela  je prvoga dana u novogradiškim školama u organizaciji Koordinacijskog tima u kojemu su  zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, Marko Ćosić, Dubravko Arić, Ivica Del-Vechio i Marijan Radić. Grad Nova Gradiška i Hrvatske šume, Uprava šuma, podružnica Nova Gradiška  osigurali su oko 100 sadnica jasena, hrasta, oskoruše, horizontalisa i javora, a potreban alat za sadnju kao i sadnice pripremilo je Komunalno poduzeće EKO KONG. Rotary klub Nova Gradiška donirao je 50 majica s logom akcije.Po pet  sadnica 25. listopada  učenici i učitelji su posadili u okolišu osnovnih škola „Mato Lovrak“, Ljudevita Gaja  i Područne škole u Ljupini, Gimnazije, Industrijsko-obrtničke srednje škole i  Elektrotehničke i ekonomske škole.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. listopada 2019.

Članice Udruge Studio B  u akciji “Zasadi drvo, ne budi panj“

 

Građanskoj inicijativi „Zasadi drvo, ne budi panj“, priključilo se je i Novogardiščanima   podršku došlo dati i saditi stabla pet članica Udruge Studio B iz Bodovaljaca. Kako smo doznali od Valentine Stojaković, zaposlenica udruge i voditeljica Žar centra, njima ovakve  i slične akcije  nisu strane jer ih i same organiziraju.

„U sklopu Žar centra provodimo i volonterske akcije pa smo došli  podržati   akciju „Zasadi drvo ne budi panj“ koju organizira Grad Nova Gradiška. Svjesni smo što ova akcija znači i zato smo došli sudjelovati u njoj, da posadimo koje stablo, damo svoj  doprinos,  osvijestimo našu zajednicu  i potaknemo da se u akciji aktiviraju djeca ali i ostali građani“, kaže  Valentina Stojaković.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. listopada 2019.

Novogradiščani  u akciji „Zasadi drvo, ne budi panj“ zasadili stotinu stabala


U namjeri da pridonesu poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i daju svoj doprinos u borbi protiv klimatskih promjena Novogradiščani su se uključili u građansku inicijativu 'Zasadi drvo, ne budi panj“, a pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tomu doprinijeti. Akcija traje tri dana. Započela je 26. listopada u gradskim osnovnim i srednjim školama, a sadnice  stabala sadile su se i u Sportskom centru „Slavča“, kod bazena u Sportskom centru „Ivo Petranović“ i kod nogometnog igrališta u Ljupini. Kako kaže zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina zasadit će se ukupno oko sto sadnica i time  istaknuti važnost i dobrobit drveća i zelenila, osobito u urbanim sredinama.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 394

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba