Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. listopada 2019.

TRIBINA: „ I naš grad razvrstava otpad“

 

U Gradskoj vijećnici, 1. listopada   održana  je druga tribina projekta „ I naš grad razvrstava otpad“. Projekt je  to  informiranja, educiranja i poticanja svih skupina društva  kako i na koji način pristupiti kvalitetnom i  primjerenom gospodarenju  otpadom i u što manjoj mjeri zagađivati svoj grad, a time i  planet na kojem živimo.

-Projekt je to na kome s radimo na animiranju stanovništva, od najmlađih dobnih skupina do najstarijih s namjerom da   razvrstavaju otpad i  njime pametno  gospodare. Skoro smo na karaju projekta koji je sufinanciran dijelom iz   Europske unije. Nadam se da će nam biti od koristi  jer se na njega vežu infrastrukturni projekti, nabava kontejnera za grad i domaćinstva - kazala je  uvodno  zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić(radiong)   
02. listopada 2019.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole izrađivat će kemijsku olovku s usb-om zajedno s učenicima iz Norveške, Njemačke i Austrije

 

Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška temeljem programa Erasmus+ za 2018. godinu za Ključnu aktivnost 2 u području općeg obrazovanja odobren je projekt mobilnosti pod nazivom:
Poboljšanje i promicanje strukovnog usavršavanja. Ukupna je vrijednost projekta 20.890,00 EUR.

Uz učenike i profesore novogradiško Industrijsko obrtničke škole, u projektu će sudjelovati Fachberufsschule Volfsberg škola iz Austrije, Staatliche Berufsschule Wiesau iz Njemačke te Hamar Katedralskole iz Norveške. Svi oni dobili su jedinstven zadatak, izraditi kemijsku olovku s usb-om. Tim povodom u Novoj Gradiški su se okupili predstavnici ovih škola kako bi zajedničkim dogovorom i aktivnostima uskladili daljnje djelovanje i pojedine etape realizacije projekta:

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. listopada 2019.

Grad Nova Gradiška  se priključio  akciji  "Želiš li se mijenjati za mjesto"

 

Povodom Nacionalnog dana multiple skleroze danas je na Cvjetnom trgu  održana  konferencija  za novinare na kojoj se govorilo o postavljanju fotografija  invalida na prometne znakove  na parkirnim mjestima za invalide. Grad Nova Gradiška  priključio se akciji  "Želiš li se mijenjati za mjesto" i , kako je kazala zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina,  kampanji i  malom,  ali veoma značajnom projektu  koji bio trebao osvijestiti  vozače i druge građane, a  novogradiškim invalidima  u tom dijelu  olakšati život.

 
GRADSKA GLAZBA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Vladimir Đurasek   
01. listopada 2019.

DOĐITE NA  JAZZ KONCERT U NOVU GRADIŠKU

 

Gradska glazba Nova Gradiška 26.10.  organizira jedan zanimljivi kulturni događaj. Zahvaljujući našem istaknutom i višestruko nagrađivanom saksofonistu i skladatelju Miri Kadoiću, članu Big banda HRT-a, u goste nam dolazi  azerbajdžansko-njemački klasični, jazz i crossover glazbenik i skladatelj, pianist David Gazarov. Radi se o vrhunskom glazbeniku koji s ponosom može reći da je svirao s proslavljenim glazbenicima poput Bobbyja Durhama, Chucka Israelsa, Roberta Gambarinija, Ryoa Kawasakija, Johnnyja Griffina, Keitha Copelanda, Charlyja Antolinija, Buddyja De Franca, Williama Galisona, Martina Drew, Bill Goodwin, Jimmy Woode i mnogi drugi.Imao je solo izvedbe na brojnim velikim pozornicama - Semper Opera u Dresdenu, Kongresna dvorana u Grazu, Hercules Sal & Gasteig u Münchenu, Koncertna dvorana Chajkovski u Moskvi, Montreux Jazz Festival, Jazz-Open u Stuttgartu.

 
UDRUGA „POZITIVA“ PDF Ispis E-mail
Autor Ljiljana Lukačević   
29. rujna 2019.

„Pozitivke“ posjetile starije osobe u domovima

 

Članice Udruge za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“ povodom nadolazećeg Međunarodnog dana starijih osoba posjetile su  naše starije sugrađane koji zbog narušenog zdravlja i smanjenih sposobnosti samozbrinjavanja žive u domovima. U akciju su se uključili i tamburaši iz novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole, koji su dirnuli srca svima. Uz slavonsku pjesmu, osmijeh i ljudski stisak ruke lijepo je bilo družiti se, ali teško rastati.

U  ime „Pozitivki“, predsjednica Udruge Ljiljana Lukačević obećala im je ponovni susret.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 12 od 388

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba