Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivana Trupina   
28. rujna 2019.

"Želiš li se mijenjati za mjesto"

 

Društvo multiple skleroze Brodsko posavske županije i Policijska uprava brodsko posavska, 1. listopada na Cvjetnom trgu u Novoj Gradiški postavit će prometne znakove u sklopu projekta "Želiš li se mijenjati za mjesto".

Nositelji projekta i inicijatori su Radio 92fm/ Društvo multiple skleroze Brodsko posavske županije i Policijska uprava brodsko posavska, a za cilj ima osvijestiti sugrađane da ne parkiraju svoje automobile na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom. U sklopu kampanje izrađene su „žive“ fotografije naših sugrađana, osoba s invaliditetom, koje će biti postavljene uz trenutne znakove. Grad Nova Gradiška podržao je ovu kampanju, te će povodom Nacionalnog dana multiple skleroze održati tiskovnu konferenciju.

 
DONACIJA ZA ODJEL PEDIJATRIJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. rujna 2019.

10 televizora za ugodniji boravak djece na liječenju

 

Pet  poduzetnika i manjih tvrtki s novogradiškog područja  26. rujna  Odjelu za pedijatriju  Opće bolnice Nova Gradiška doniralo je 10 televizora  vrijednih 18.000 kuna. Odjel je, kako je kazala  njegova voditeljica dr. Dubravka Klobučar, nakon 50 godina obnovljen ove godine  i do sada je, uz ovu,  već bilo nekoliko donacija.

Televizore su donirali  „Bartels Conjar” Staro Petrovo Selo, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Tworek Nova Gradiška, Komunalno poduzeće „Sloboština“   Okučana i tvrtke „Frigo” i „MKM”.

 
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
25. rujna 2019.

INA donirala 55 računala Općoj bolnici Nova Gradiška

 

Kristian Schuster, zamjenik direktora Plavog tima, člana INA Grupe, uručio 55 računala u vrijednosti od gotovo 60.000 kuna ravnatelju Opće bolnice Nova Gradiška, dr. Josipu Kolodzieju, koji je ukratko govorio o značaju  novogradiške bolnice u povijesti i sada za stanovništvo  novogradiškog kraja i stanovništvo dijela  Sisačko-moslavačke i Požeško -slavonske županije koje dolazi na liječenje u Novu Gradišku. Nastavak je to Ininog projekta donacije računala neprofitnim ustanovama koje imaju potrebu za novijom i ispravnom opremom. Svojim dolaskom  uručenje računala  uveličao  je župan Danijel Marušić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor bpž.hr   
25. rujna 2019.

Općoj bolnici Nova Gradiška  odobreno  zbrinjavanje zaraznog i  potencijalno zaraznog medicinskog otpada

 

Na sjednici Županijske skupštine, održanoj 23.rujna usvojena je odluka kojom je Općoj bolnici Nova Gradiška odobreno proširenje djelatnosti, tako da će ubuduće uz  postojeće registrirane djelatnosti  obavljati i  djelatnost sterilnog zbrinjavanja zaraznog i  potencijalno zaraznog medicinskog otpada.

Upravno vijeće  Opće bolnice Nova Gradiška na sjednici održanoj 28. kolovoza donijelo je odluku o proširenju djelatnosti, a Upravni odjel za  zdravstvo i socijalnu skrb uputilo prijedlog županu i Županijskoj skupštini na usvajanje.

 
FABRIKATOR & ŠKVADRA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
22. rujna 2019.

Glazbeno scenski performans  u Gradskom muzeju

 

U Gradskom  muzeju, 22. 9.2019. održan je POST-KONCEPTUALNI GLAZBENO-SCENSKI PERFORMANS GLAZBA/ORKESTRACIJA Mladena Lovrića  u izvedbi  i koreografiji  UO ŠKVADRA  iz Zagreba.  Akcionizam i ritualni performans je, kako se obrazlaže,  transmedijalni projekt spajanja medija glazbe, performansa i vizualne konceptualne umjetnosti  i spoj eksperimentalnog glazbenog teatra i suvremenog plesa.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 14 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba