Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
22. rujna 2019.

Spomen ploča - znak sjećanja na poginule i ranjene hrvatske branitelje i najkrvaviji ratni dan

 

Spomen ploču,  znak sjećanja na jedan od najkrvavijih ratnih dana u Novoj Gradiški, 21. rujna 1991. godine kada je poginulo  12,  a  ranjeno 50 hrvatskih branitelja i civila  otkrile su obitelji poginulih branitelja ispred Doma kulture u Novoj Gradiški. Toga dana u 12 sati i 52 minute napadnuto je  najuže i najvitalnije gradsko središte. Nakon što su napali naplatne kućice na autocesti neprijateljski zrakoplovi su se obrušili na Novu Gradišku gađajući vitalne objekte. Cilj je bio uništiti ih, obeshrabriti branitelje i izazvati paniku kod civilnog stanovništva..

 
DRUŠTVO NAŠA DJECA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
21. rujna 2019.

Veselo i zabavno druženje djece i roditelja

 

U dvorištu Ljetne pozornice u Novoj Gradiški, 20. rujna bilo je veselo i zabavno. Društvo „Naša djeca“ uz potporu Grada Nova Gradiška organiziralo je „Obiteljske igre“, treću godinu zaredom povodom Međunarodnog dana obitelji koji nisu mogli obilježiti u svibnju jer je bilo loše vrijeme, a vezano je i uz obilježavanje Dan igara, 21. rujna. Sudjelovali su učenici gradskih osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda i njihovi roditelji, ukupno 28 obitelji. Sve nazočne pozdravio je Vinko Grgić, gradonačelnik i zahvalio svima koji su došli, kao i on, sa svojom djecom pokazati spretnost i umijeće u dječjim igrama.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
21. rujna 2019.

Osnovana Udruga za promicanje prava životinja

 

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa, 20. rujna  održana je Izborna skupština Udruge koja će promicati prava životinja u Novoj Gradiški. S obzirom na sve veću pojavu pasa i mačaka lutalica, skupina novogradiških volontera, koji već godina s velikim naporima pomažu napuštenim životinjama, odlučila je osnovati udrugu putem koje će se bolje organizirati i postati učinkovitiji. Usvojen je statut udruge kojega je pročitala Almira Čar. Za predsjednika izabran je Saša Stojić, za tajnicu Anita Vonić Đuričić, te je izabrano 9 članova skupštine.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. rujna 2019.

Dan borbe protiv nasilja nad ženama

 

U povodu Dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava  22. rujna,  20. rujna je konferenciju  za medije sazvala dr. Ljepša Rakas  Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Nova Gradiška   na kojoj je bila nazočna i Marija Bradašić Mikolčević, nova predsjednica  Foruma žena SDP-a Nova Gradiška. Cilj konferencije je javnost što više  zainteresirati za ovaj problem u društvu.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžič   
21. rujna 2019.

Postavlja se spomen ploča poginulima u najkrvavijem  novogradiškom  ratnom danu

 

U subotu će se na poseban način odati počast  hrvatskim braniteljima  i civilima koji su poginuli 21. rujna  1991. godine  kod Doma kulture. Bio je to  dan kada su  zrakoplovi  JNA raketirali najvitalnije objekte u Novoj Gradiški i branu Bačica kod Cernika, iz koje se grad opskrbljivao vodom, u namjeri da oslabe moral hrvatskih branitelja i građana, a  Novogradiščanima onemoguće normala život.   Gradonačelnik Vinko Grgić i koordinator za braniteljske udruge Vlatko Grainer pozivaju na odavanje počasti poginulima i prigodno otkrivanje spomen ploče s njihovim imenima kod  Doma kulture. Okupljanje će biti  u 12,45 sati.   Kako kaže Vlatko Grainer, inicijator postavljanja spomen ploče,  pozitivne su reakcije  na postavljanje spomen ploče poginulima toga dana, posebno rodbine poginulih. Podsjetimo, 21. rujan 1991. godine, poginulo je 12, a 50 teže i lakše ranjeno 50 osoba.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 15 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba