Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
21. rujna 2019.

Novi sjaj za tri gracije

 

Osim velikih komunalnih zahvata, Nova Gradiška, i nizom manjih detalja koji se uređuju, dobiva ljepši izgled i novo lice. Jedan od tih detalja je fontana u gradskom parku, koja se 19. rujna počela obnavljati, a  koja je ljetos bila  mjesto raznih događanja, ponajprije glazbenih, a time i mjesto okupljanja. Svi se rado sjećaju promenadnih koncerata koje je organizirala Gradska glazba. Najčešće u večernjim i noćnim satima okupljali su se Novogradiščani raznih uzrasta, od najmlađih do najstarijih i u gradski park  unijeli život.

Fontana, betonska, kakva jeste, nije baš najbolje izgledala, pa je za svaku pohvalu odluka da se i ona uredi, prekrije betonsko sivilo, a tri gracije uskoro uživaju u novom sjaju.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
21. rujna 2019.

Asfaltiranje odvojka Požeške ulice U Cerniku i postavljanje semafora

 

U općini Cernik realiziraju se brojni projekti među kojima je asfaltiranje  odvojka Požeške ulice i postavljanje semafora u Cerniku kod raskršća prema školi. U planu je postavljanje još jednog semafora kod dvorca koji će doprinijeti većoj sigurnost u prometu.

„U tijeku su pripreme za asfaltiranje odvojka Požeške ulice u Cerniku, dužine oko 300 metara.  Vrijednosti radova iznosi oko 300 000 kuna koje su osigurali   Ministarstvo regionalnog razvoja. Vremenske prilike pogoduju radovima pa se završetak očekuje  u predviđenom roku. U planu je asfaltiranje još  četiri nerazvrstane ceste gdje ćemo urediti komunalnu infrastrukturu, postaviti  kanalizacija. Ove godine završit ćemo asfaltiranje ulice u Cerničkoj Šagovini i  odvojka Požeške ulice, a iduće godine nastavljamo s radovima na ostalim ulicama“, kaže Vitomir Žakić, načelnik općine Cernik.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
16. rujna 2019.

Uvezeni štetnici prijete uništenju šuma - plućima Planeta

 

Nepovoljne vremenske prilike i druge elementarne nepogode koje utječu na nepovoljne klimatske promjene, ali i povećana količina uvoza i transporta sirovina iz drugih krajeva svijeta u Hrvatsku i druge zemlje Europe dovele su do pojave štetočina koje uzrokuju razne bolesti kako na ljudima tako i biljkama. O pojavi štetočina koje uzrokuju bolesti na hrastu lužnjaku i kitnjaku i jasenu koje ih ozbiljno ugrožavaju razgovarali smo sa Hrvojem Žakićem, dipl. inž. šumarstva, voditeljem Uprave šuma, podružnice Nova Gradiška.

 
AUTO KLUB NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
14. rujna 2019.

„SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om“ NOVA GRADIŠKA

 

Auto klub Nova Gradiška, 13. rujna  organizirao je već tradicionalnu biciklijadu, prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“ u suradnji s Hrvatskim autoklubovima na razini Hrvatske, a vezana je uz početak nove školske godine.

„Akcija je namijenjena djeci, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Cilj akcije je senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

 
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. rujna 2019.

Brojnim aktivnostima obilježili Svjetski dan prve pomoći

 

Gradsko  društvo Crvenog križa  Nova Gradiška  danas  je  na središnjem gradskom trgu tradicionalno  obilježilo  Svjetskog dana prve pomoći. Kao i  uvijek do sada aktivni sudionici bili su stalni partneri djelatnici Policijske postaje Nova  Gradiška,  Hitna medicinska pomoć i  Patronažna služba koja je građanima mjerila tlak i šećer u krvi. Pokaznu vježbu pružanje pomoći unesrećenima.  Prikazala  je Mladeži Crvenog križa.  Dragoljub Kocić, dr.med. u prostorijama Crvenog križa  održao je predavanje  o pružanju prve pomoći i samopomoći, a sudionici  predavanja  mogli su razgledati izložbu "Prva pomoć kroz povijest".  Tradicionalno  svake druge subote u rujnu u cijelom svijetu, na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, nacionalna društva obilježavaju Svjetski dan prve pomoći.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 16 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba