Grad
PRVI DAN ŠKOLE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. rujna 2019.

Župan i gradonačelnik sinove  prvašiće  uveli  u školske klupe


Prvašići pamte prvi dan u školi, a pamte ga i roditelji. Poseban je to dan koji prvašiće uvodi u školske kupe  sa puno nedoumica i pitanja, a pred roditelje stavlja nove obveze.  Neki roditelji ta su iskustva već prošli, kao što je to slučaj sa županom Danijelom Marušićem i gradonačelnikom Vinkom Grgićem.

Iako su se  jučer u novogradiškim osnovnim školama Ljudevita Gaja i „Mato Lovrak“ našli u svojstvu obveza, koje imaju kao dužnosnici, nisu skrivali dodatne emocije kao ni ostali roditelji koji su svoje prvašiće doveli u školu na prvi dan nastave. Oni su, naime, sa ostalim prvašićima, pozdravili i svoje sinove. Župan je svog sina uveo u školsku klupu u OŠ Ljudevita Gaja, a gradonačelnik u OŠ „Mato Lovrak“.

 
DOM KULTURE PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
10. rujna 2019.

VOLIM CRTANE FILMOVE

 

Početkom 1967. godine prvi i malobrojni kupci danas već kultnog albuma The Velvet Underground & Nico našli su se u nesvakidašnjoj i donekle bizarnoj situaciji kada su, prije prvog slušanja ploče, na omotnici ugledali prepoznatljivu Warholovu bananu pored koje je sitnim slovima stajalo Peel slowly and see (Guli polagano i gledaj). Skidanje prepoznatljive žute kore, praktički prvog sloja ljepljive albumske vrpce, i naziranje unutrašnjeg ružičastog tkiva banane, osim ironičnih seksualni aluzija, nosilo je posve upečatljivu (za tadašnji pop art manje vjerojatnu, ali za kontekst današnje izložbe svakako indikativnu) umjetničku poruku. Priđi pažljivo u promatraj ili, možda preciznije, ne sudi isključivo i na prvu.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. rujna 2019.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina izabrana za prvu predsjednicu DVD-a Nova Gradiška

 

U povijesti novogradiškog vatrogastva dugoj gotovo stoljeće i pol po prvi put je za predsjednicu  izabrana žena. Rijedak je to slučaj, a možda i jedini, u  hrvatskom vatrogastvu gdje je žena na čelu  nekog dobrovoljnog društva, a uz to obavlja i važnu funkciju u lokalnoj  zajednici.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina za predsjednicu DVD-a Nova Gradiška  izabrana je  na izvanrednoj izbornoj godišnjoj  održanoj 5. rujna. Dosadašnji predsjednik Siniša Makovičić zbog odlaska  u JVP Novska  podnio je ostavku pa je trebalo izabrati  novu čelnu osobu   novogradiških dobrovoljnih  vatrogasaca.

 
VEĆE GRADSKE STIPENDIJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. rujna 2019.

Gradonačelnik će plaću dobivati u Saboru

 

Predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić upitala je na posljednjoj sjednici   gradonačelnika Vinka Grgića  kako misli uskladiti rad  gradonačelnika i saborskog zastupnika  kazavši kako sugrađane zanima hoće li moći uskladiti te dvije obveze.

-Moj radni tjedan u prosjeku je do sada uključivao dva do tri dana  odlazak izvan  Nove Gradiške.  Najčešće odlazak bio je  u Zagreb zbog  poslova u  ministarstvima i fondovima.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. rujna 2019.

Pomalo  iritantna izložba dobre ćudi

 

Multimedijalnu  izložbu “Fabrikator”  Mladena Lovrića, rođenog Osječanina s korijenima iz Čečavca, londonskog studenta, u Gradskom muzeju, 6. rujna otvorio je Miroslav Pišonjić, viši kustos Gradskog muzeja u Novoj Gradiški. Nazočne je pozdravila dr. sc. Marija Mihaljević, ravnateljica Gradskog muzeja, a Gordan Bijelić, akademski slikar, grafičar i dizajner govorio je o Mladenu kao dobrom prijatelju, vrsnom kuharu i zanimljivom umjetniku.

„Ovo je multimedijalna i transmedijalna izložba za koju sam se odlučio na dugogodišnji  nagovor kolega Miroslava Pišonjića i Gordana Bijelića, a sastoji od dva dijela. U drugom dijelu 21. rujna bit će i gosti iznenađenja uz avangardni program i moju kompoziciju klasične glazbe. Ovdje se radi o 3 D instalaciji i 4 D medij, video i film i u pozadini je digitalni slide  show sa 58 slideova i elektronska glazba u trajanju od 150 minuta“, kaže Mladen Lovrić.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 17 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba