Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
08. rujna 2019.

Prijedlog Odluke  o  komunalnom redu  ide na raspravu u mjesne odbore

 

Na prijedlog Kluba vijećnika SDP-a  koji je obrazložio Marijan Radić  s dnevnog reda  sjednice Gradskog vijeća  održane u četvrtak  skinuta je točka i odgođena rasprava  o prijedlogu Odluke  o  komunalnom redu  na području garda Nova Gradiška. Radić je rekao da  o prijedlogu te odluke treba provesti širu raspravu i predložio da   prije rasprave na Gradskom vijeću  prijedlog  odluke  rasprave  Vijeća gradskih mjesnih odbora. Prijedlog su podržali svi vijećnici pa je ta točka jednoglasno skinuta s dnevnog reda.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. rujna 2019.

Na prijedlog gradske vijećnice  Marijane Škara Ivković  vraća se stari sat

 

- Na prijedlog  gradske vijećnice Marijane Škara Ivković i, kako je kazala na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, na zahtjev brojnih građana,  vratit će se stari  sat  koji je godinama bio jedno od obilježja našega grada, mjerio vrijeme i bio svjedok  brojnih događanja i promjena.  Iako je  postavljen  novi elektronski sat, građani smatraju da stari  treba  ponovo vratiti..

Odgovarajući na ovaj zahtjev gradonačelnik Vinko Grgić je kazao da sat postoji i da će biti vraćen nakon što se razmotri gdje ga postaviti  i odabere najbolja lokacija.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. rujna 2019.

SDP je  stabilnu većinu  u Gradskom vijeću   sa 10 povećao na 11 vijećnika

 

Bilo je primjedbi na uvodni dio  članaka sa  jučerašnje sjednice  Gradskog vijeća  u kome se govori o novom  razmještanju  gradskih vijećnika  u  vijećničkim klupama.  Odnosi se to na Marijanu Škara Ivković koja je gradska vijećnica postala sa Liste grupe građana kao nezavisna vijećnica. Nakon razlaza sa Željkom Bogovićem  djelovala je i dalje kao nezavisna gradska vijećnica  i sjedila među oporbenim vijećnicima  na lijevoj strani vijećnice zajedno s  vijećnicima  HDZ-a i Željkom Bigovićem.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. rujna 2019.

Postavlja se spomen ploča poginulima u najkrvavijem  novogradiškom  ratnom danu, 21. rujna

 

Novogradišćani godinama, skromno i u malom broju obilježavaju 21. rujan 1991. godine, najkrvaviji dan u Novoj Gradiški za vrijeme Domovinskog rata. Ispred Doma kulture za poginule hrvatske vojnike i civile pale se svijeće, odaje im se  počast i evociraju sjećanja.  Od ove godine  ovaj će se  datum obilježavati na dostojanstveniji način jer će, kako je na sjednici Gradskog vijeća kazao Vlatko Greiner, koordinator za braniteljske udruge, a potvrdio i gradonačelnik Vinko Grgić,  kod Doma kulture  postaviti spomen ploča s imenima poginulih. Nakon što su napali naplatne kućice na autocesti neprijateljski zrakoplovi se obrušavaju na Novu Gradišku. Poginulo je 12 osoba od kojih je  jedna  izgorjela. Toga dana 50 osoba je teže i lakše ranjeno. Izgorjela su 2 vojna kamiona. Središte Nove Gradiške napadnuto je u 12,52 sati.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. rujna 2019.

Građanima zanimljiva  pitanja vijećnici su na aktualnom satu  postavljali gradonačelniku  (video)

 

Sjednica Gradskog vijeća, održana  6. rujna počela je nakon malog  razmještanja gradskih vijećnika. Naime, sa oporbene strane vijećnika gdje sjede vijećnici  HDZ-a i Liste građana Željka Bigovića, na desnu stranu vijećnice među vijećnike Kluba vijećnika SDP-a  i Laburista  prešla je Marijana Škara Ivković  koja je nakon razlaza sa Željkom Bigovićem djelovala  kao nezavisna vijećnica. Predsjednica gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas  Vujčić mogla je tako zaključiti da od jučer ( 5.9.) u Gradskom vijeću imamo dva kluba vijećnika, HDZ-a i SDP i Laburista.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 18 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba