Općine
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Danijel Ciprić   
15. prosinca 2019.

HPD“Tomislav“ održao Božićni koncert u Cerniku

 

HPD “Tomislav” Cernik organizirao je 14. prosinca već tradicionalni Božićni koncert u Društvenom domu u Cerniku. Odličnom izvedbom poznatih Božićnih pjesama predstavili su se Mješoviti pjevački zbor, Veliki tamburaški orkestar, Juniorski tamburaški orkestar, Škola tambure, Pjevačka skupina mladih, pjevački zbor OŠ “Matija Gubec” Cernik, i domaćin koncerta, neizostavno Hrvatsko pjevačko društvo “Tomislav”. Sve izvedene pjesme na Božićnom koncertu u Cerniku donijele su dah svečanog raspoloženja, radost iščekivanja radosne vijesti, veselje i zajedništvo, ali i blagdanski duh.

 
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Fra Vjenceslav Janjić   
14. prosinca 2019.

KRIZBAN OKIĆEN SUZAMA

 

Božićna priča

Badnjak je! Baka  je Kata  došla ranije u crkvu  na misu zornicu još u pola šest sati, u rano jutro. Kad je sjela u klupu ovako je u sebi razmišljala: „ Ovo je zadnja zornica u tekućoj 2019. godini. Možda slijedeći Božić neću niti doživjeti!“ Odmah nakon zornice požurila je kući što nije bilo uobičajeno  nakon prijašnjih zornica. Svaki put nakon zornice baka Kata bi naišla kod rodbine da se malo ogrije jer je u crkvi bilo dosta studeno. Usput je popila i prvu jutarnju kavu. Potom je požurila svojoj kući. U  seljačkoj peći zidanoj od cigle pucketala su suha drva koje je baka ubacila u peć kad dođe da se i kod kuće može ogrijati. Potom je potražila lonac i u njega nalila vode  kako bi u vodu stavila  već pripremljen  grah za kuhanje. Iz  kuhinjske vitrine uzela je i manji  lonac u njemu će skuhati još i kompot od jabuka. Na Badnjak se oduvijek postilo. Planirala je još ispeći  i pogaču pa da sve bude po starinskom običaju.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. prosinca 2019.

Napreduje  izgradnja Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“

 

Na zadovoljstvo općinskog načelnika Zlatka Age, djelatnici  vinkovačke tvrtke „Watmont” napreduju u izgradnji  zgrade Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“. Nakon što su završeni  obimni zemljani radovi i izgrađeni temelji, naziru se  prve konture zgrade  u kojoj  će, kada bude dovršena,  u najsuvremenijim  uvjetima moći boraviti 107-ero djece, a u  vrtiću će biti i prostor za jaslice. Za Općinu Rešetari i njeno stanovništvo, posebno mlade obitelji,    veoma je značajna izgradnja Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“. Ukupna vrijednost projekta je 10.077.142,00 kuna  i sufinanciran je  sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Iznos potpore je 7.440.000 kuna, a omjer sufinanciranja je 85 posto  EU, 15 posto RH. Planirano trajanje predmetnog projekta je 24 mjeseca.

 
GORNJI BOGIČEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. prosinca 2019.

Poseban blagdanski ugođaj plijeni pozornost u središtu G. Bogićevaca

 

Središte Gornjih Bogićevaca i Trg hrvatskih branitelja, kao nikada do sada,  odišu posebnim blagdanskim ugođajem.  Zahvaljujući ženama koje  rade u Programu „Zaželi“ pozornost  svima najprije plijene jeleni izrađeni od slame, jaslice ispred kojih je adventski vijenac,  i ulaz  u  općinsku upravnu zgradu.  Jaslice će sigurno privući Bogićeljane, ponajprije djecu, koja će u njima  i ukupnom ambijentu u središtu mjesta i ispred župne crkve, najviše uživati. Očekuje se još i snijeg da ovom  ambijentu da   poseban blagdanski ugođaj. a uloženom trudu i kreativnosti  treba zahvaliti Renati Trčić, Ivanki Baković i Nadi Ećimović, te  Zvonku Bakoviću koji je u izradio konstrukcije za jelene.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
07. prosinca 2019.

Sveti Nikola darivao najmlađe stanovnike općine Cernik

 

Prigodom Svetog Nikole, Općina Cernik predvođena Vitomirom Žakićem, načelnikom osigurala je prigodne poklone za najmlađe stanovnike općine. U crkvi Svetog Petra apostola u Cerniku Sveti Nikola razveselio je mališane i njihove roditelje kojima su prigodni program izveli polaznici Dječjeg vrtića „Matija Gubec“ iz Cernika pod budnim okom tete Sanje. Na zadovoljstvo fra Vjenceslava Janjića, gvardijana Franjevačkog samostana u Cerniku koji je pozdravio sve nazočne i zahvalio načelniku što vodi brigu za najmlađe stanovnike, svi su sretni i zadovoljni otišli svojim kućama.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 122

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba