Općine
BODOVALJCI PDF Ispis E-mail
Autor Udruga Studio B   
07. ožujka 2018.

„Let me think about it“ – Čekaj da razmislim

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B je početkom siječnja započela provedbu prvog projekta unutar Erasmus+ Programa. Projekt je odobrila Agencija za mobilnost i programe Europske Unije koja je zadužena za provedbu ovog programa u Republici Hrvatskoj. Riječ je o projektu unutar Ključne akcije 1 – Mobilnost pojedinaca u svrhu učenja; razmjeni mladih pod nazivom „Čekaj da razmislim“. Projekt će trajati do kolovoza 2018.

Projekt su razvili mladi iz naše organizacije u suradnji s nekoliko međunarodnih partnera, kako sljedi: Rietavo atviras jaunimo centras iz Litve, Medias-Spekter iz Slovenije, Ticket2Europe iz Španjolske, Belen Kaymakamligi iz Turske i Positive Impact Center iz Poljske.

Projektne aktivnosti započinju sutra, 8. ožujka, kad će u Novu Gradišku doći 36 mladih, koji će kroz metode neformalnog učenja raditi na podizanju svijesti o važnosti kritičkog mišljenja u današnjem društvu. Sudionici će biti smješteni u pansionu „Slavonski Biser“, gdje će se održavati i većina aktivnosti.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. ožujka 2018.

SAČUVAJMO  STARE SORTE „CERNIK 2018“

Pod nazivom  Sačuvajmo stare sorte „Cernik 2018“ u Cerniku 3. ožujka održana je hvale i pažnje vrijedna manifestacija. U Hrvatskom domu  su se razmjenjivale sjemenke starih sorti povrća i po prvi put  razmjena plemki starih sorti voća i plemki šumskih voćkarica. Po prvi puta na jednom mjestu okupiti zaljubljenici u stare sorte iz cijele Hrvatske.

Održana je  tribina na  temu „Važnost očuvanja starih sorti“ na kojoj  su  sudjelovati stručnjaci za voćarstvo i šumarstvo Savjetodavne službe, Šumarskog fakulteta, LAG-a Zapadna Slavonija, rasadničari, voćari-praktičari i predstavnici škola. Kako su istaknuli na otvaranju ove manifestacije načelnik Općine Cernik  Vitomir Žakić,  ravnatelj  Savjetodavne službe Zdravko Tušek,  saborski  zastupnik Davor Vlaović  i brodsko-posavski župan  Danijel Marušić, koji je ovu manifestaciju i otvorio, cilj ovog okupljanja u Cerniku je potaknuti još veću brigu na traženju, spašavanju, očuvanju i sadnji starih sorti povrća i voća pogodnih za organski uzgoj, ali i ukazati na važnost sadnje šumskih voćarica kako u tradicijskim voćnjacima, tako i na šumskim površinama.

 
Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“SPS PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. veljače 2018.

Stjepan Pavlagić ponovo izabran za predsjednika

Da je Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ jedna od najaktivnijih udruge te vrste  potvrdila je  sinoć, održana pod predsjedanjem  Mirka Đanića, redovna i izborna Skupština i   izvješće koje je podnio predsjednik Stjepan Pavlagić. Nisu zato izostale ni pohvale općinskog načelnika Nikole Denisa  koji je, osim što je izrazio zadovoljstvo radom udruge i pohvalio njene članove, kazao kako Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ uspješno predstavlja Općinu Staro Petrovo Selo.

U 2016. i 2017.  godini petrovoselski  vinogradari i voćari  imali su  velike štete od tuče i mraza i bile, kako je naglasio Pavlagić,  nepovoljne za udrugu  i njene  članove među kojima su i četiri žene

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Reštari   
18. veljače 2018.

Zahvalnica Općini Rešetari za dobru suradnju

Zlatko Aga, načelnik Općine Rešetari, 16. veljače,  je u Ministarstvu pravosuđa primio  zahvalnicu za uspješnu suradnju u izvršenju probacijskih poslova, a na prijedlog Probacijskog ureda Požega. Zahvalnicu je uručila pomoćnica ministra pravosuđa Jana Špero. Dosadašnji rad i suradnja Općine Rešetari s Probacijskim uredom iz Požege nastavit će se i dalje, te će se osuđenim osobama omogućiti izvršenje kazne na slobodi, a u korist i za dobrobit zajednice. Ministarstvo pravosuđa se zahvalilo na uspješnoj suradnji Općini Rešetari i načelniku Zlatku Agi.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
13. veljače 2018.

Otvaranje radova, izlaganje podataka katastra i zemljišne knjige za Podvrško

Općina Cernik  bila je među prvim  jedinicama lokalne samouprave u Brodsko-posavskoj županiji   koja je  krenula u katastarsku  izmjeru zemljišta, sređivanje i usklađivanje  zemljišnih knjiga.  Radi se o veoma složenom poslu od  velikog interesa  za lokalnu zajednicu, ljude i promet nekretninama, te razvoj gospodarstva koji se zajedno s Državnom geodetskom upravom nastavlja  u  Podvrškom.

Na otvaranju radova, izlaganju podataka katastra i zemljišne knjige za  Podvrško  bili su,  uz općinskog načelnika  Vitomira Žakića, nazočni  Antun Vidaković, zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave, Ivica Stipetić, pročelnik u Županijske geodetske uprave,  Stanislav Pajdić, voditelj Ispostave Nova Gradiška i  Lidija Klašnja, predsjednica Općinskog suda Nova Gradiška, te djelatnici ZK odjela i Katastra Nova Gradiška koji će taj posao i odraditi.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 99

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba