Općine
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
19. siječnja 2020.

Šesto  Pokladno jahanje u Dragaliću

 

KUD „Dragalić“, Općina Dragalić, opća poljoprivredna gospodarstva i mještani  18. siječnja su se potvrdili kao dobri organizatori i domaćini sudionicima 6. Pokladnog jahanja u Dragaliću. Došlo je 30 konjanika i z zaprega iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije. Došli su zaljubljenici u konje, entuzijasti i članovi konjogojskih udruga koji svojim okupljanjima, a među njima je i Pokladno jahanje u Dragaliću, čuvaju narodnu baštinu  od zaborava i  dodaju značajan  sadržaj turističkoj ponudi u Slavoniji. Pozdravili su ih u ime predsjednice KUD-a Katice Matijašević, njezina kćerka, općinski načelnik Zvonimir Karlik, saborski zastupnik Davor Vlaović, koji je otvorio manifestaciju  i  fra Roko Ivanović koji je blagoslovio konje, konjanike i sve  nazočne.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
19. siječnja 2020.

GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA KUD-a „Drežnik”

 

U Drežniku, 17. siječnja  održana je godišnja izborna skupština KUD-a „Drežnik” na kojoj su, među ostalim gostima, bili župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić, načelnik općine Rešetari, Zlatko Aga, predsjednica Općinskog vijeća Rešetari, Milka Perković, predsjednik Književno-likovnog društva Rešetari, Ivan De Villa, predstavnici KUD-a „Berda” iz Brestovca, HKUU „Trenk” Nova Gradiška, KUD-a „Matija Gubec” Slavonski Kobaš, zatim KUU Cernik, Udruge „Sv Blaž” Tisovac, KUD-a „Tamburica” Staro Petrovo Selo, KUD-a ”Godinjak”, ”Šokačkog portala”, zatim aktivni i potporni članovi KUD-a „Drežnik” i ostali koji pomažu i podupiru rad KUD-a.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
19. siječnja 2020.

Općina Rešetari je u 2019. godini  dala 36 novčanih potpora za novorođenu djecu

 

U prostorijama općine Rešetari, 17. siječnja  dodijeljena novčana pomoć za 9 novorođene djece u zadnjem kvartalu 2019. godine. Ovo je četvrta podjela novčane pomoći za novorođenu djecu u 2019. godini. Roditelje s djecom primila je u ime načelnika Zlatka Age, predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković koja ih je sve zajedno pozdravila i čestitala im na prinovama u obitelji. Roditelji su dobili i prikladne poklon pakete koji se sastoje od odjevnih premeta za djevojčice i posebno za dječake.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
15. siječnja 2020.

U subotu se u Dragaliću održava šesto pokladno jahanje


U subotu, 18. siječnja, KUD „Dragalić“, uz potporu Općine Dragalić, organizira tradicionalnu manifestaciju POKLADNO JAHANJE. Šesti puta zaredom Dragalićani i njihovi gosti moći će uživati u lijepim konjima, evocirati sjećanja na stari graničarski običaj i dobro se zabaviti.
KUD „Dragalić“, Općina Dragalić, opća poljoprivredna gospodarstva i mještani do sada su bili dobri organizatori i domaćini pa vjerujemo da će tako biti i u subotu.

 
OPĆINA DRAGALIČ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
04. siječnja 2020.

Drgalićani će ove godine imati priliku vidjeti više kazališnih predstava

 

Prošle godinu u po prvi put u Dragaliću je održana Noć kazališta. Napunili su Dragalićani  Pučki dom na čiju su se pozornicu po prvi puta  popeli glumci  iz nekog kazališta. Bilo je puno zadovoljstva, posebno  kod djece, koju je  oduševili mladi glumci iz Dječjeg kazališta Dubrava.

Prva Noć kazališta u Dragaliću bila je pun pogodak, a kako najavljuje  općinski  načelnik Zvonimir  Karlik, nije ni posljednja jer je namjera da se  Općina Dragalić u suradnji s KUD-om Dagalić trajno uključi u  ovu manifestaciju. Nastavlja se suradnja  s Narodnom sveučilištu Dubrava zahvaljujući Krešimiru Kvočiću, koji tamo radi 30 godina. I ne samo to. Na pozornicu Pučkog doma  ove bi se godine trebali popeti i glumci Teatra Gavran. Za one koji to ne znaju, Miro Gavran, istaknuti  suvremeni romanopisac, pripovjedač, dramatičar i pisac za mlade, rođen je u Gornjoj Trnavi, a  osnovnu školu  pohađao u Dragaliću od1972. do 1975. godine.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 125

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba