Općine
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. srpnja 2019.

I ove se godine  realiziraju  brojni projekti  koji život  znače

 

Potpisivanje ugovora o izgradnji dječjeg vrtića  „Čarobni svijet“ vrijednog 10 milijuna kuna, načelnik Zlatko Aga iskoristio je   kao priliku da govori o više projekta koji se  pripremaju ili  su u realizaciji i općini Rešetari.

- Izgradnja dječjeg vrtića je samo jedan u nizu projekata  na području općine Rešetari koji  se financirati sredstvima EU. Želim naglasiti da se nalazimo u fazi javne nabave za  izgradnju reciklažnog dvorišta  za koji smo sporazum potpisali s Ministarstvom zaštite okoliša i energetske učinkovitosti u vrijednosti od  4,9 milijuna kuna. Očekujemo  krajem srpnja  otvaranje ponuda  po javnoj nabavi, a sredinom kolovoza potpisivanje ugovora  sa izvođačem radova.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. srpnja 2019.

Potpisan ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“  vrijedan 10 milijuna kuna

 

Za Općinu Rešetari i njeno stanovništvo  10. srpnja bio je veoma značajan dan.  Potpisan je ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“  čijom će izgradnjom,  kada za dvije godine bude izgrađen i opremljen, u njemu  u najsuvremenijim  uvjetima moći boraviti 107 djece. I ne samo to. Izgradnja dječjeg vrtića  vrijednog 10 milijuna kuna, kako je istaknuo načelnik Zlatko Aga,  samo je jedan u nizu projekata koji su u različitim fazama, a kojima se  bitno unapređuje  društveni standard  na području općine, stvaraju uvjeti  i unapređuje ukupan život stanovništva.  Uz načelnika Zlatka Agu, ugovor su potpisali  predstavnik izvođača radova, tvrtke „Watmont” d.o.o. iz Vinkovaca, i predstavnici tvrtke „SB invest”, koja će provoditi stručni nadzor i  tvrtke „Marsonia”, te  „Sintagme” koja je zadužena za tehničku pomoć.  Na potpisivanju  ugovora nazočni su bili  predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković i zamjenik  načelnika  Željko Kolaković.

 
DRAGOVCI PDF Ispis E-mail
Autor Mario Vračić   
07. srpnja 2019.

13. Memorijalni turnir u Dragovcima

 

Na stadionu NK „Orljava“ u Dragovcima održan je 13. Memorijalni turnir Petar Crnković-Drago Varoščić. Na turniru su nastupile 4. ekipe koje su odmjerile svoje snage na terenu. Turnir je popračen kišnim danom tako da je bilo otežano igranje nogometa. Za goste i igrače organiziran je domjenak tradicionalni vojnički grah te je sve popraćeno glazbom.

 
UZBURKALA SE VODA U DAVORU PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. lipnja 2019.

Đuro Anđlković predlaže smjenu  Mateja Severovića, svog člana Uprave u  Vodovodu  zapadna Slavonija

 

Spajanje  Vodovoda  Davor- Nova Gradiška sa  novogradiškim vodoopskrbnim poduzećem  „Slavča“ u  jedinstveno poduzeće Vodovod zapadne Slavonije pratile su velike  porođajne muke. Na kraju je osnovano novo vodoopskrbno poduzeće  i zaključeno da  je ono veoma važno za  stanovništvo  grada Nova Gradiška i deset općina  zapadnog dijela brodsko-posavske županije.

Prijepori su se vodili oko sjedišta poduzeća i njenog  čelnog čovjeka  jer je Općina Davor inzistirala da to bude  njen čovjek. Iako se smatralo da to nije  najbolje rješenje  postignut je kompromis  pa Vodovod zapadne Slavonije  ima   dva  člana uprave.  Bilo je i drugih prijepora, a jedan je  bio  i zahtjev Općine Davor da  ima poseban status, prvenstveno  materijalne prirode  zato što se crpilišta vode nalaze u Davoru, te da ima  jednog člana uprave koji će biti u Davoru.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
22. lipnja 2019.

Promenadni koncert Gradske glazbe u Cerniku

 

Udruga vinogradara i voćara Cernik, 21. lipnja organizirala je Promenadni koncert kojega je izvela novogradiška Gradska glazba u Kulmrovom dvorcu u Cerniku. Prema riječima Zvonka Živkovića, predsjednika povod za koncert bio je Svjetski dan glazbe, a i početak ljeta. Bila je to prigoda da članovi udruge i domaći OPG-ovi ponude vlastite proizvode te na taj način doprinesu razvoju turizma u Cerniku. Brojni posjetitelji, među kojima je bio i Vitomir Žakić, načelnik uživali su u idiličnom ugođaju Kulmerovog dvorca, domaćem pivu i vinu, te drugim specijalitetima s roštilja, a najviše u sjajnim izvedbama Gradske glazbe koja je nagrađena velikim pljeskom. Da podsjetimo. Svjetski dan glazbe slavi se svake godine 21. lipnja susretima i besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta. Raznim glazbenim priredbama ujedno se obilježava i kalendarski početak ljeta.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 117

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba