Općine
ANTONIJA TRUPINIĆ DOBITNICA POVELJE OPĆINE CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. lipnja 2019.

Uporna i hrabra žena kojoj ni nebo nije granica

 

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Cernik, predsjednik Hrvoje Žakić i načelnik Vitomir Žakić uručili su Antoniji Trupinić Povelju Općine Cernik. Ova Cerničanka, pilotkinja helikoptera, uz to što je neobičnog zanimanja za ženu, imala je od djetinjstva i srednjoškolskog obrazovanja, pa i kasnije, brojne interese od kojih su neki i danas nezaobilazan dio njene svakodnevnice.

 
PRIZNANJA OPĆINE CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. lipnja 2019.

Dodjela priznanja Općine Cernik

 

Obilježavanje Dana općine Cernik i svečana sjednica  Općinskog vijeća  upriličena tim povodom, bilo su  prigoda da se 31. svibnja  dodijele općinska priznanja  pojedincima koji su svojim dosadašnjim svojim radom i aktivnostima   doprinijeli razvoju  i unapređenju ukupnog života u općini Cernik i  njenoj   promidžbi.  Na temelju odluke  Općinskog vijeća  uručena su općinska priznanja za 2019. godinu. Uručili su ih  predsjednik Općinskog vijeće Hrvoja Žekić i općinski načelnik  Vitomir  Žakić.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. lipnja 2019.

Graševina vinarije Kovre osvojila šampionsku titulu

 

Graševina vinarije Kovre proglašena je šampionskim vinom i dobila Zlatnu medalju na ocjenjivanju vina novogradiškog vinogorja održanom u Cerniku 23. svibnja. Ocjenjivanje je organizirala Udruga vinogradara i voćara Cernik, a vinari su prijavili 38 vina.

Šarolika je paleta vina koje proizvode vinogradari i vinari od Nove Kapele do Nove Gradiške. Najviše je bilo prijavljeno uzoraka graševine, do vina koja su manje zastupljena u podrumima vinogradara, kao što su manconi poluslatki, bijeli i crni couve, te momjanski muškat. Dakako, ni na ovogodišnjem ocjenjivanju vina nisu izostala vina kao što su rajnski rizling, portugizac, pinot crni i sivi, traminac i frankovka.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. lipnja 2019.

Palenta kompirica i ovčji sir oduševili Cerničane

 

Prijatelji, iz Cerničanima prijateljske općine Čavle,  31. svibnja su  prenijeli su dio svoje  gastronomske tradicije i pogostili ih  palentom kompiricom i ovčjim sirom, autohtonim jelom  za koje se kaže da je othranila naraštaje Grobničanki i Grobničana. Načelnica  općine Ivana Cvitan Polić  dovela je u Cernik  prave, ali i snažne majstore  koji su dvorcu Kulmer spravili palentu kompiricu koju su  gošće iz Čavla, zajedno sa slanim ovčjom sirom, podijelile  svima  koji su se zatekli u prostoru Kulmerovog dvorca. Ni kiša nije  pokvarila ovaj gastro događaj.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
01. lipnja 2019.

U Franjevačkom samostanu otvorena izložba slika i skulptura

 

Povodu Dana općine Cernik, 31. svibnja u Franjevačkom samostanu otvorena je izložba slika i skulptura skupine umjetnika. Najpoznatije ime izložbe je Ferdinand Kulmer, akademski slikar koji potiče iz nekoć poznate plemićke obitelji Kulmer. Vezan je za Cernik jer je u njemu proveo dio djetinjstva i Novu Gradišku u kojoj je završio četvrti razred Gimnazije. Izložbu su predstavili fra Vjencislav Janjić i Ivan Jelančić koji je govorio i o umjetničkom putu autora i njihovoj povezanosti sa Cernikom ističući pritom da im je izlaganjem u Franjevačkom samostanu ukazana velika čast.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 117

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba