Općine
U POVODU DANA OPĆINE GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
12. lipnja 2019.

Brojna pozitivna događanja u gospodarstvu i životu u općini

 

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodu Dana općine Gornji Bogićevci, Pavo Klarić, načelnik govorio je o naporima koji su ulagani u posljednjih godinu dana i realiziranim projektima, te projektima i planovima za iduće razdobljeu cilju poboljšanja kvalitete i standarda stanovništva na području općine.

„Poštovane dame i gospodo, dragi prijatelji, dragi naši gosti, od srca Vas sve još jednom pozdravljam. Ovo je prigoda kada se družimo i govorimo o rezultatima koje smo postigli za našu zajednicu, tim Općine Gornji Bogićevci i suradnici.

 
OPĆINA GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
11. lipnja 2019.

Bogićevljani obilježili blagdan Duhova i Dan općine

 

Svečano je bilo u Gornjim Bogićevcima u nedjelju na blagdan Duhova kada su  Bogićevljani     blagdanskim slavljem obilježili svoju i jednu od  najstarijih svetkovina crkve, te u ponedjeljak  kada su na Duhovski ponedjeljak,  zajedno sa stanovnicima ostalih mjesta u općini, sa više događanja  obilježili  Dan općine i 26. obljetnicu postojanja. U župnoj crkvi svetu misu služio je fra Ivo Brezović. Kod spomenika poginulim  hrvatskim domoljubima  i spomen-biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen onih koji su najviše doprinijeli u stvaranju neovisne i slobodne Hrvatske. I ove godine  okupili su se u Gornjim Bogićevcima brojni uzvanici.

 
ANTONIJA TRUPINIĆ DOBITNICA POVELJE OPĆINE CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. lipnja 2019.

Uporna i hrabra žena kojoj ni nebo nije granica

 

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Cernik, predsjednik Hrvoje Žakić i načelnik Vitomir Žakić uručili su Antoniji Trupinić Povelju Općine Cernik. Ova Cerničanka, pilotkinja helikoptera, uz to što je neobičnog zanimanja za ženu, imala je od djetinjstva i srednjoškolskog obrazovanja, pa i kasnije, brojne interese od kojih su neki i danas nezaobilazan dio njene svakodnevnice.

 
PRIZNANJA OPĆINE CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. lipnja 2019.

Dodjela priznanja Općine Cernik

 

Obilježavanje Dana općine Cernik i svečana sjednica  Općinskog vijeća  upriličena tim povodom, bilo su  prigoda da se 31. svibnja  dodijele općinska priznanja  pojedincima koji su svojim dosadašnjim svojim radom i aktivnostima   doprinijeli razvoju  i unapređenju ukupnog života u općini Cernik i  njenoj   promidžbi.  Na temelju odluke  Općinskog vijeća  uručena su općinska priznanja za 2019. godinu. Uručili su ih  predsjednik Općinskog vijeće Hrvoja Žekić i općinski načelnik  Vitomir  Žakić.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. lipnja 2019.

Graševina vinarije Kovre osvojila šampionsku titulu

 

Graševina vinarije Kovre proglašena je šampionskim vinom i dobila Zlatnu medalju na ocjenjivanju vina novogradiškog vinogorja održanom u Cerniku 23. svibnja. Ocjenjivanje je organizirala Udruga vinogradara i voćara Cernik, a vinari su prijavili 38 vina.

Šarolika je paleta vina koje proizvode vinogradari i vinari od Nove Kapele do Nove Gradiške. Najviše je bilo prijavljeno uzoraka graševine, do vina koja su manje zastupljena u podrumima vinogradara, kao što su manconi poluslatki, bijeli i crni couve, te momjanski muškat. Dakako, ni na ovogodišnjem ocjenjivanju vina nisu izostala vina kao što su rajnski rizling, portugizac, pinot crni i sivi, traminac i frankovka.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 120

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba