Općine
Koncert u cerničkoj crkvi PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
13. listopada 2010.

SUSRET PJEVAČKIH ZBOROVA

Uz proslavu 105-obljetnice postojanja Hrvatskog pjevačkog društva "TOMISLAV" iz Cernika upriličen je nastup više zborova (Davor, Lipik, Županja, Nova Gradiška, Cernik) i ostvaren lijep koncert u Crkvi svetog Petra apostola u Cerniku.
Praćeni klavijaturnim instrumentima i tamburaškim orkestrom iz Cernika, skladno pjevajući, vođeni svojim dirigentima ispunjali su zadovoljstvom slušatelje, koji su ih pljeskom nagrađivali.

 
Slavlje u Gunjavcima PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
12. listopada 2010.

ROĐENDANSKO SLAVLJE ALOJZA IVANIŠEVIĆA

U Gunjavcima nitko do sada nije slavio rođendan na način kako je to učinio Alojz Ivaniošević i supruga Kata. Osim što je u Hravtskom seljačkom domu Alojz slavio 80., a Kata 78. rođendan, slavili su i 61. godišnjicu braka. Ovaj vitalni i neumorni Gunjavčanin u goste je pozvao mušku pjevačku skupinu  KUD-a "Drežnik" iz Drežnika i mušku pjevačku skupinu "Biđani" iz Bickog Sela. Nisu oni došli slučajno. Alojz je poznat čovjek među  folklorašima, ne samo novogradiškog kraja, već među brojnim kulturno-umjetničkim društvima iz cijele Hrvatske. Gotovo da i nema smotre folklora na kojoj s njima nije bio.  Dogodila su se tu brojna prijateljstva i poznastva. Rođendansko veselje, na kome su se uz članove obitelji, okupili i Alojzovi prijatelji, upotpunili su  svojom svirkom i "Stari bećari".

 
Početak školske godine PDF Ispis E-mail
Autor p. Ante Perković   
21. rujna 2010.

MISA SA ZAZIVOM DUHA SVETOGA

16. rujna učenici OŠ "Matija Gubec" iz Cernika zajedno sa svojim učiteljima, vjeroučiteljima, nastavnicima i ravnateljem imali su sv. misu za početak školske godine sa zazivom Duha Svetoga. Župnik, koji je slavio misu naglasio im je da budu suradnici Božji u stavaranju boljeg svijeta razvijajući uz svoje znanje i svoju svetost. To znači da budu više prijatelji Božji i međusobno da razvijaju prijateljstvo. Posebno im je stavio na srce da danas odluče kako neće izustiti psovke. Pa tako dan za danom i oslobodit će se toga opakoga zla.

 
Općina Vrbje PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
13. kolovoza 2010.

OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE U BODOVALJCIMA

Tridesetak članova Udruge za održivi razvoj sela „Šor“, Braniteljske poljoprivredene zadruge Stara Kapela i Udruge specijalne policije  iz Domovinskog rata „Zebre“ Nova Gradiška organiziralo je u Bodovljacima niz akcija u cilju pomoći lokalnim zajednicama. Zatekli smo ih kako obijaju staru žbuku sa zgrade Područne škole Bodovaljci.

 
DVD Rešetari PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
30. lipnja 2010.

80 GODINA DVD REŠETARI

U nazočnosti četrdeset predstavnika DVD-a i vatrogasnih Zajednica DVD Rešetari obilježilo je 80 godina kontinuiranog rada. Svečanost su  uveličali župan brodsko-posavski Danijel Marušić i zamjenica Ružica Vidaković, Teodor Fricki, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, zapovjednik Vatrogasne zajednice BPŽ Stjepan Županić, Siniša Vuković i Ivan Prpić, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Rešetari,  općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković.

 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>

Stranica 120 od 120

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba