Općine
SLAVA I POČAST HEROJIMA-LAZE PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
09. rujna 2019.

Održan 26.  memorijal „Hrvatski sokoli Laze“

 

Pod pokroviteljstvom Općine Staro Petrovo Selo, 7. i 8. rujna  održan je   u Lazama, 26. po redu memorijal „Hrvatski sokoli Laze“ i evocirana sjećanja na Željka i Vladu Grganića, Zvonka Novoselca, Ivicu Pavlovića, Željka Mikolčevića, Darka Babića i Josipa Martinovića, mještane koji su  u Domovinskom ratu   život  položili na oltar Domovine.  Ovogodišnji memorijal, Organizacijski odbor na čelu s brigadnim generalom u miru Mladenom Mikolčevićem i Općina Staro Petrovo Selo  iskoristili su kao prigodu da se otvori obnovljeni mjesni dom „Hrvatski sokoli”.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. rujna 2019.

Potpisana Povelja i položen temeljni kamen za Dječji vrtić u Rešetarima

 

Puno je zadovoljstva ovih dana u općini Rešetari. Prošli tjedan u Adžamovcima je otvoren područni odjel  Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“, a  6. rujna  su u Rešetarima svečano započeli radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića „Čarobni svijet”. Zadovoljni mogu biti svi stanovnici ove općine, posebno oni najmlađi i njihovi roditelji.  Zadovoljstvo nisu danas krili Matilda Copić, ravnateljica Agencija za plaćanja poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, općinski načelnik Zlatko Aga, Milka Perković, predsjednica Općinskog vijeća i  ravnateljica Vrtića „Čarobni svijet“ Jasminka Kolić. Oni su nakon potpisivanja povelje prigodno položili temeljni kamen  s poveljom, čime su  u službeno započeli radovi  koje izvodi vinkovačka tvrtka Watmont. Uz druge uzvanike nazočna je bila   zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške IvanaTrupina,  načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis i ravnatelj OŠ „Ante Starčević“ Tihomir Batalo.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
06. rujna 2019.

Izaslanstvo Općine Rešetari i članovi KUD-a Drežnik posjetili Općinu Ilinden u S. Makedoniji

 

Delegacija Općine Rešetari predvođena načelnikom Zlatkom Aga i predsjednicom Općinskog vijeća Milkom Perković, te članovima KUD-a Drežnik posjetili su Općinu Ilinden u Sjevernoj Makedoniji od 30.08. do 01.09.2019. godine.

U kulturnom centru Ilinden članovi KUD-a Drežnik imali su priliku pokazati i izvesti splet kulturnih plesova i pjesama Slavonije, kao i izvedbu makedonskih narodnih pjesama. Pokazali su i tradicionalne običaje svoga kraja koji se prenose na generacije, a koji daju posebnu ljepotu današnjem vremenu.
Realizacija ovog koncerta dio je već tradicionalnog druženja dviju općina, što je bio i povod da načelnici Žika Stojanovski i Zlatko Aga upoznaju jedan drugog s razvojem svojih općina i projektnim realizacijama.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
02. rujna 2019.

Brojne aktivnosti u općini Cernik

 

Općina Cernik predvođena  načelnikom Vitomirom Žakićem provodi brojne aktivnosti  na uređenju društvene i komunalne infrastrukture. Mnogo je projekata završeno, te su pri  kraju radovi na adaptaciji i uređenju dječjeg vrtića u Cerniku.

„Za manje od godinu dana završavamo obnovu zgrade dječjeg vrtića u Cerniku koji je kompletno uređen, od instalacija do krovišta, s ugrađenim liftom, s energetskom učinkovitosti,  novim izvorima energije izmjenjivačima topline i kompletnim unutrašnjim uređenjem. Početkom nove školske sezone trebalo bi biti završeno uređenje dječjeg igrališta oko vrtića sa novim spravama kao i okoliš. Posađeni su borići, ograda je obnovljena.  Sredstva za obnovu vrtića osiguralo je Ministarstvo demografije i Ministarstvo zaštite okoliša u iznosu od 1 631 000 kuna i 1 423 000 kuna , ostalo Općina Cernik. Zahvaljujem se Županiji i školi što nam je dala vrtić na ugovor o zakupu na 30 godina pa smo ga mogli renovirati i obnoviti. Pored vrtića napravljena je i nova jednosmjerna cesta sa novim prometnim znakovima i zabranom prometa kamionima i tegljačima što će znatno utjecati na kvalitetu prometa i lakše kretanje pješacima, a bit će i manje gužve.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. kolovoza 2019.

U Adžamovcima otvoren područni odjel  Dječjeg vrtića Čarobni svijet

 

Ima općina koje  nemaju  ni jedan dječji vrtić, a Općina Rešetari ih ima dva, a umjesto starog gradi još i treći u kome će biti i jaslice.  Iako  i ova općina  slijedi  trend iseljavanja iz Slavonije  i mladi odlaze općinska  predstavnička i izvršna vlast na čelu s načelnikom Zlatkom Agom  ulaže napore i  novac lako bi se za najmlađe stanovnike i njihove obitelji stvorili što bolji uvjeti za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje.  Kako je sinoć, na otvaranju područnog odjela dječjeg  vrtića u Adžamovcima, koji će raditi u sastavu Dječjeg vrtića Čarobni svijet u Rešetarima, kazao  načelnik Zlatko Aga, najbolji je to način da se utječe na demografsku sliku općine, a one koji su otišli potakne na razmišljanje da se  jednoga dana i vrate.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 120

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba