Općine
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. svibnja 2019.

Uređena spomen-kosturnica  poginulim partizanima i žrtvama fašističkog terora

 

Prošlo je gotovo nezamijećeno da je  u Okučanima,  u mjesnom  parku  uz  spomen obilježje „Kristalne kocke vedrine“, postavljenom u počast hrvatskim braniteljima poginulim u VRO „Bljesak“,  obnovljena i spomen- kosturnica palim borcima i žrtvama fašističkog terora okučanskog kraja 1941. - 1945. godine na kojoj piše: SPOMEN - KOSTURNICA  PALIM BORCIMA I ŽRTVAMA FAŠISTIČKOG TERORA IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA  1941. - 1945. SA PODRUČJA OKUČANA.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
12. svibnja 2019.

18. rođendan okučanskih Susreta „Obnovimo baštinu-Bljesak 2019.“

 

Općina Okučani i KUD „Tkanica“ potvrdili su se kao vrsni organizatori i domaćini i ovogodišnjih Susreta folklornih skupina RH „Obnovimo baštinu-Bljesak 2019.“ i zajedno sa sudionicima bogatog programa proslavili i „punoljetnost“ ove jedinstvene Smotre.

Vrijednost manifestacije kojom se čuva i s ponosom prezentira kulturna i tradicijska baština prepoznalo je i Ministarstvo kulture RH, koje svih ovih godina potpisuje pokroviteljstvo.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Cajtung   
11. svibnja 2019.

Gosti iz Slovenije oduševljeni cerničkom etno-gastro ponudom

 

Općina Cernik na čelu s Vitomirom Žakićem, načelnikom ulaže sredstva i napore kako bi oživjela turizam u Cerniku. Osnovna je i Turistička zajednica koja u suradnji s Franjevačkim samostanom organizira prihvat ekskurzija i drugih posjetitelja kojima se prezentira bogata kulturna baština i drugi sadržaji kojima obiluje općina Cernik. Danas su ugostili posjetitelje iz Sevnice u Sloveniji.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Cajtung   
05. svibnja 2019.

„PROLJETNI KONCERT“ HPD „TOMISLAV“

 

Tradicionalni „Proljetni koncert“ u Društvenom domu u Cerniku, 4. svibnja održalo je Hrvatsko pjevačko društvo „Tomislav“ iz Cernika. Nastupili su mali i veliki tamburaški orkestar pod ravnanjem Marijana Paurića, prof., juniorski tamburaški orkestar i mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem Dalibora Timarca, prof.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. svibnja 2019.

Povodom Dana općine Dragalić održana 8.manifestacija „Dragalić u pjesmi i plesu“

 

Dragalićani i ljubitelji folklora i narodne baštine iz okolnih mjesta 4. svibnja napunili sun Pučki dom u Dragaliću. Nisu požalili jer su bili sudionici još jedne, osme po redu i hvalevrijedne manifestacije „Dragalić u pjesmi i plesu“.

Uživali su u ljepoti narodnih nošnji, pjesmi i plesu iz raznih krajeva Hrvatske koje su u Dragaliću prezentirala gostujuća kulturno-umjetnička društva koja u svojim sredinama njeguju i od zaborava čuvaju i na mlade prenose neprocjenjivu vrijednost narodne baštine svojih predaka.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 116

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba