Općine
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. listopada 2019.

Okučani iz godine u godinu postupno dobivaju  novi i ljepši  izgled

 

Okučani su već godinama primjereno uređeno mjesto. Da uvijek može i bolje  potvrđuje  njegovo središte koje  je postupno, iz godine u godinu, dobivalo  novi i ljepši  izgled. Ne odnosi se to samo na hortikulturu. Nakon što je adaptirana  općinska upravna zgrada, uređen Trg dr. Franje Tuđmana i izgrađena školska sportska dvorana,  završena je i obnova zgrade osnovne škole. Trenutno se izvode  radovi na  vanjskom i unutarnjem uređenju  Društvenog doma. Dodajmo da središtem Okučana dominira župna crkva  Sv. Vida čija je izgradnja završena 2003. godine.

 
DANI CERNIČKOG PORTUGIZCA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
20. listopada 2019.

Uz dobru zabavu kršteno prvo ovogodišnje  mlado  vino

 

Kao nikada prije, cernička  Udruga vinogradara i voćara,  uz potporu Općine Cernik i  suorganizatora, okupila je u Kulmerovom dvorcu na tradicionalnoj manifestaciji „Dani  cerničkog  portugizca“, brojne  zaljubljenike u stare sorte voća, ljubitelje portugizca i drugih kvalitetnih  vina cerničkih vinogradara, domaćih delicija  i dobre zabave.

Sadržajno, nikad bogatija ova je manifestacija, u svom poslijepodnevnom, večernjem  i noćnom dijelu, napunila  je mladim i starijim posjetiteljima podrum, atrij i  dvorište Kulmerovog dvorca. Bilo je dobre zabave za svačiji ukus, isto kao i gastronomske ponude i nezaobilaznih cerničkih ćupteta,  dobrih vina i  kraft piva. Dobrom ozračju  doprinijela je i  glazba za svačiji ukus na pozornici ispred Kulmerovog dvorca i u  njegovom podrumu.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžič   
20. listopada 2019.

Otvoreni Dani  cerničkog portugisca i izložba  plodova starih sorta voća

 

Kulmerov dvorac u Cerniku mjesto je hvalevrijednog događanja.  Izložbom plodova starih sorta voća i prerađevina,  šarenilom boja i  mirisima, brojni izlagači, zaljubljenici u stare sorte voća, povrća o šumskih voćkarica  svojim su štandovima19. listopada uljepšali atrij dvorca i  lijep i sunčan jesenski dan. Tradicionalna je to jesenska  manifestacija Udruge vinogradara i voćara Cernik koju je organizirala u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, Brodsko-posavskom županijom, LAG-om Zapadna Slavonija, OPG-om Hudolin i Udrugom „Živa zemlja“. Kako kaže predsjednik Zvonko Živković,  to je  nastavak vrlo uspješne razmjene plemki starih sorti voća i šumskih voćkarica i sjemenja povrća „Sačuvajmo stare sorte 2019.“ održane u ožujku ove godine.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
20. listopada 2019.

U posljednja tri mjeseca Općina Rešetari bogatija za desetero djece

 

Prijem za roditelje novorođene djece u općini Rešetari održan je u srijedu 16.10.2019. godine. Za susret se prijavilo 10 roditelja, a prijemu je bilo prisutno i sedmero djece rođenih u posljednjih nekoliko mjeseci.

Na početku susreta prisutnu djecu i roditelje pozdravio je načelnik Zlatko Aga.  U svom obraćanju istakao je da Općina Rešetari nastoji raznim oblicima potpore pomoći roditeljima u podizanju i školovanju djece. Cilj i želja općine je da se pomaže roditeljima od rođenja djeteta. Tako se roditeljima za svako novorođeno dijete dodjeljuje financijska pomoć i poklon paket s osnovnom robicom za svakodnevnu upotrebu. Načelnik je upoznao i roditelje s radom vrtića u Rešetarima i područnog odijela u Adžamovcima kao i izgradnjom novog vrtića u Rešetarima u kojem će biti  i jaslice za   najmlađe žitelje  općine.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. listopada 2019.

Kreativna Dragaličanke obilježile Svjetski dan seoske žene

 

Tradicionalno, žene iz Dragalića  i okolnih mjesta  koje okuplja Udruga Trobojnica-tkanica,  15. listopada 2019. godine,  još su jednom u Vatrogasnom domu u Dragaliću obilježile Svjetski dan seoske žene.  Okupile su se da pokažu što su to  tijekom godine radile kao članice Udruge godine, ali kao domaćice, supruge, majke i bake.  Dragalićanke  su među   ženama koje žive u ruralnom području  i četvrtina su svjetskog stanovništva. Kako kaže Đurđica Peterlik, predsjednica udruge, velika je njihova uloga u  održavanju obiteljskog zajedništva i na selu i čuvanju njegovih tradicija. Dodaje da se mnogo toga u seoskim obiteljima promijenilo i više nije kao prije. Žena međutim, kao  supruga i majka ima još uvijek veliku ulogu  u obitelji i o njoj  puno toga ovisi.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 121

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba