GORNJI BOGIČEVCI

Obilježen Dan općine Gornji Bogićevci

GORNJI BOGIĆEVCI, 25.  svibnja  2021. -Tradicionalno, nakon blagdana Duhova,  na Duhovski ponedjeljak,  Bogićevljani i stanovnici  općine  obilježavaju Dan općine Gornji Bogićevci.  I ove, kao i prošle godine događanja su bila uvjetovana pandemijom koronavirusa i epidemiološkim mjerama. Iako nije bilo pečenog vola i druženja  u Hrvatskom seljačkom domu nije danas  nedostajalo događanja i dolaska gostiju.

 Svečano obiljžavanje započelo je svetom misom u župnoj crkvi koju  je predvodio fra Ivo Brezović, da bi potom  bili položeni vijenci i zapaljene svijeće kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu s područja općine. Molitvu je predvodio fra Ivo Brezović za sve domoljube koji su živote dali za slobodnu i neovisnu  Hrvatsku.

  Budući da još uvijek nakon izbora nije konstituirano novo Općinsko vijeće nije održana njegova svečana sjednica. U Hrvatskom seljačkom domu održana prigodna svečanost na kojoj je  općinski načelnik Pavo Klarić govorio o postignućima i  projektima provedenim u oblasti komunalne i društvene infrastrukture u proteklih godinu dana, ali i planovima za naredno razdoblje koji za cilj  imaju dodatno unaprijediti ukupan život stanovništva u općini.  Govorio je i o programu zapošljavanja žena „Zaželi“ koji je, kako je naglasio, veoma bitan za općinu, posebno za žene koje su se zaposlile i za stare i nemoćne osobe o kojima skrbe.

       Govorio je  potporama za  mlade, kao što je  potpora za stambeno zbrinjavanje,  potporama za rad male škole, stipendiranje studenata i  prijevoz srednjoškolaca, te dodjeli jednokratne pomoći obiteljima  za novorođenu djecu, te  ljudima u potrebi.  

    Nazočan je bio brodsko posavski župan dr. sc. Danijel Marušić, koji je istaknuo dobru suradnju Županije i Općine, posebno suradnju s općinskim načelnikom Pavom Klarićem i čestitao mu na još jednom izboru za općinskog načelnika.

       Nazočni su bili  Zvonimir Karlik,  Aca Vidaković, Velimir Paušić, Vitomir Žakić, općinski načelnici u Dragaliću, Okučanima, Staroj Gradiški i Cerniku, Zrinko Kapetanić,  načelnik Policijske postaje  Okučani,  Josip Kolodziej,  ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, Ernestina Straga Šašić ispred LAG-a zapadna Slavonija i Milan Šućurovć, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine, drugi gosti i  uzvanici. 

     U  povodu obilježavanja Dana općine odigrana je nogometna utakmica  između NK „Sloboda“  Gornji Bogićevci i NK „Slavija“ Staro Petrovo Selo. ŠK „Bedem“ organizirao je šahovski turnir.

 

Slične objave