NOVA GRADIŠKA

VOLIM LJETO I KULTURU - LJETO U GRADSKOM PARKU: Prezentirani raznovrsni glazbeni, filmski i drugi programi

 

 NOVA GRADIŠKA, 30 lipanja 2021. -  Pučko otvoreno učilište "M. A. Relković" Nova Gradiška i Turistička zajednica grada Nova Gradiška,  uz potporu Grada Nova Gradiška, Ministarstva kulture i medija RH i HAVC-a, pripremili su ovoga ljeta  obilje glazbenih, filmskih i drugih sadržaja  u gradskom parku, s kojima se, kako je kazao gradonačelnik Vinko Grgić,    može pohvaliti  rijetko koji grad.  Treba tomu dodati  i promenadne koncerte  koje sa svojim gostima  organizira  Gradska glazba  Nova Gradiška.  . 

O hvalevrijednim programima, koji će i ovoga ljeta obradovati, mlade i starije Novogradišane  i dovesti ih na večernja druženja u gradski park  na  današnjoj  konferenciji za novinare, održanoj  u prostoru Turističke zajednice,  govorili su DINKA MATIJEVIĆ, direktorica Turističke zajednice, DANIJELA JURANOVIĆ, direktorica Pučkog otvorenog učilišta MAR, gradonačelnik VINKO GRGIĆ i  MIROSLAV TROBIĆ,  predsjednik Gradske glazbe.

Program je predstavila Danijela Juranović,   a Dinka Matijević  je govorila o  naporima  koji su, nakon uređenja gradskog parka,  posljednjih godina ulagani  u glazbene, druge  kulturne i zabavne sadržaje i stvarana  lijepa ljetna priča našega grada.  Sadržaji i broj  Novogradiščana  koji su se u gradskom parku prošlih ljeta okupljali   svjedoče da se njegov  atraktivan prostor    pretvorio u omiljeno  večernje okupljalište.

Treba tomu dodati  i program ovogodišnjeg Novogradiškog glazbenog ljeta, tradicionalne glazbene i gospodarske manifestacije, koja je  prošle godine izostala zbog pandemije koronavirusa,  a koji će  biti prezentiran  za nekoliko dana

Slične objave