CERNIK

OPĆINA CERNIK: Dan općine počinje svečanim polaganjem vijenaca za poginule branitelje

CERNIK, 5. kolovoza 2021. – Obilježavanje Dana općine Cernik, uz pridržavanje epidemiloških mjera započeti će u 9, 30 svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika za poginule hrvatske branitelje, nakon čega će se u 10 sati održati Završna konferencija i otvorenje adaptiranog Društvenog doma u Cerniku uz govor Vitomira Žakića, općinskog načelnika i drugih uzvanika. U 11,35 slijedi otvorenje Franjevačkog trga i parkirališta uz crkvu svetog Petra apostola, a u 12, 30 održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća. Domjenak je predviđen za 13, 30 u Društvenom domu u Cerniku. U poslijepodnevnim satima, u 17 sati odigrat će se prijateljska nogometna utakmica između HNK Cernik i NK Grobničan Čavle, a druženje se nastavlja uz tambure i cernički specijalitet čuvene ćuptete u dvorcu Kulmer.

Sutradan, 11. rujna (subota) predviđen je spektakl 2. SREDNJOVJEKOVNI GRAD CERNIK na kojem će se u dvorcu Kulmer održati bogat program za djecu i odrasle „Vitzovi Zelegradski-Sv. Ivan Zelina i „Družba vitezova zlatnog kaleža“ iz Stubice.

Glazbeni program predviđen je za 20 sati na pozornici ispred dvorca gdje će posjetitelje zabavljati poznata grupa LET 3 iz Rijeke.

Pokrovitelj programa je Općina Cernik uz podršku novogradiških i cerničkih sponzora.       

Slične objave