CERNIK

Smotrom folklornih pjevačkih skupina završeno Brodsko kolo

CERNIK, 7. studeni 2021. -  Folklorni ansambl Broda i KUU „Cernik”, 6. studenog u Društvenom domu u Cerniku organizirali su 25. smotru folklornih pjevačkih skupina BPŽ čime je i službeno završeno ovogodišnje 57. brodsko kolo. Uz domaćina KUU “Cernik” nastupili su KUD “Matija Antun Relković” Davor, KUD “Tomislav” Donji Andrijevci, “Veseli Šokci” Slavonski Brod, KUD “Ravnica” Stari Perkovci, KUD “Seljačka Sloga” Zadubravlje, UKUD “Biđani” Bicko Selo, KUD “Drežnik”, KUD “Berislavić” Novi Grad, KUD “Luka Ilić Oriovčanin” Oriovac, KUD “Posavac” Kaniža, KUD “Matija Gubec” Slavonski Kobaš, KUD “Vrbje”. Za najbolju počimalju izabrana je Zrinka Vučković iz KUD-a „Luka Ilić Oriovčanin”, Oriovac, dok je najbolji počimač Marko Akmačić iz KUD-a „Drežnik”. Sve nazočne pozdravila je Marija Jugović, predsjednica KUU „Cernik“ istaknuvši vrijedan rad udruge zbog čega je i dobila povjerenje za organizaciju ove manifestacije.

„Brodsko kolo i ove godine uspjelo je privesti kraju većinu svojih programa. Po prvi put održano je u Cerniku uz suorganizaciju vrlo vrijednih i kvalitetnih članova KUU “Cernik”. Od srca im zahvaljujem na gostoprimstvu i kvalitetnoj organizaciji i nadam se da će ovo učvrstiti suradnju te da će se i sljedećih godina ovaj program održavati ovdje u Cerniku”, rekao je predsjednik Folklornog ansambla Broda Josip Perčević. KUU „Cernik” predstavila se s 2 tradicionalne pjesme s nedavno objavljenog cd-a, od čega je jedna izvorna pjesma s cerničkog područja, te jednom obradom.

„Čast nam je i zadovoljstvo što smo domaćini ovakvoj manifestaciji koja je prvi put organizirana u Cerniku, a zahvaljujući velikom radu naše udruge. Sretni smo što imamo takvu kulturno umjetničku udrugu i ponosimo se s njezinim djelovanjem” , rekao je načelnik općine Vitomir Žakić.

 

Slične objave