NOVA GRADIŠKA

ADVENT U NAŠEM GRADU: Gradski park postaje čarobna šuma s klizalištem i kućom Djeda Božićnjaka

Gradska Turistička zajednica i Grad Nova Gradiška za djecu i odrasle  pripremili su brojna događanja i gastronomsku ponudu, a neće izostati ni adventski  sajam

   NOVA GRADIŠKA, 21.   studeni 2021. - Ako se ne ispriječe neke  drastične epidemiološke mjere  Novogradiščani i stanovnici  novogradiškog kraja, mali i veliki,  imati će ove godine priliku  uživati i zabaviti se  na nikad  sadržajnijem  „Adventu u našem gradu“. Gradska Turistička zajednica  u suradnji s Gradom Nova Gradiška i  brojnim partnerima koji će realizirati, ponajprije  zabavne programe i sadržaje, pretvorit će  u adventskim danima  gradski park  u čarobnu šumu  s klizalištem i kućom Djeda Božićnjaka.  Ni ove godine neće  izostati  tradicionalni adventski sajam na prostoru ispred  zgrade gradske uprave.  

Na  održanoj  tiskovnoj konferenciji  Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška i Bernard Kumić iz Agencije “Motionplay”,  govorili su  sadržajima 14. „Adventa u našem gradu“ koji će  početi  otvaranjem klizališta  u gradskom parku  u subotu 27. studenog u 17,00 sati uz prigodni program koji je pripremilo  Društvo „Naša djeca”, „Plesnim vrtuljkom“  na ledu i  nastupom Plesnog studija „Marine Mihelčić”, a mališane će dočekati  maskote iz crtića i  Djed Božićnjak. 

U 18,30 sati, nakon paljenja prve adventske svijeće i nastupa  Crkvenog zbora kod župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, održat će se svečano otvaranje  uz „Plesni vrtuljak“ i  koncert Gradske glazbe. Početi će tako ova manifestacija, posljednja u nizu ovogodišnjih manifestacija i   događanja  u gradskom parku,  koji su  Turistička zajednica  i Grad Nova Gradiška, u suradnji s brojnim parterima,  pretvorili   u omiljeno  sastajalište tijekom cijele godine. 

Do 31. prosinca  posjetitelji, posebno djeca  za koju su  uz poklone i druženje s Djedom Božićnjakom,  pripremljene kreativne radionice i predstave,  moći će  družiti i dobro zabaviti. U kućicama kraj fontane  pripremljena će biti bogata gastro  ponuda, a vikendom  posjetitelji će  moći uživati u  glazbenim  programima. Nastupit će  grupa „Stakleni hotel”, „Dominik&co”, Matej Predojević- Petrić, grupa Babylon& Meri Andraković i  Tamburaškog sastava „Satir”. Bit će i drugih glazbenih sadržaja.   Na Badnjak će, uz ribu i kuhano vino,  koncert  održati Gradska glazba.

Dinka Matijević je  uvjerena da će sa brojnim sadržajima,  klizalištem i kućom Djeda Božićnjaka gradski park   još jednom biti  čarobna šuma u kojoj će  djeca i odrasli  rado provoditi vrijeme Došašća,  vrijeme ljubavi, mira i zajedništva.

 

 

Slične objave