ŽUPA CERNIK.KORIZMENI HOD

Uz pomoć dobrih ljudi prikupljeno 37 košarica i 7 934 kuna za potrebite

Karitativna akcija prikupljanja namirnica i donacija za potrebite u župi Svetog Petra apostola u Cerniku uspješno je završena.

 „ Uz pomoć volontera, 9. travnja  slagali smo uskrsne košarice, a 12.4. smo podijelili 37 košarica za 37 potrebitih. Dobrovoljnim činom cerničkih obrtnika, vjernika i udruga prikupili smo ukupno 7934,00 kuna od čega smo bili primorani potrošiti 2800,00 kuna kako bi nadopunili namirnice za sve košarice. Uskrsne košarice su oslikala s uskrsnim motivima djece iz Osnovne škole Matija Gubec“ Cernik, te  je svaka košarica imala svoju čestitku. Potrebiti su sa velikom zahvalnošću primili košarice. Naknadno smo olakšali tešku situaciju dvjema ukrajinskim obiteljima  s dva paketa složena za svaku obitelj. U jednoj obitelji je 5 žena i troje djece, dok je u drugoj obitelji tri žene. Oni su plakali od sreće kada su dobili pakete.

 U ime potrebitih i u ime karitativnog odbora zahvaljujem se svim vjernicima koji su osjetili potrebu za darivanjem. Zahvaljujem se cerničkim obrtnicima,vjernicima, Udruzi umirovljenika, HPD „Tomislav" i Udruzi vinogradara i voćara na novčanim prilozima. Zahvaljujem se Vladimir Matošević na donaciji kartonskih kutija za košarice, učenicima OŠ "Matija Gubec" Cernik, njihovim učiteljima i nastavnicima te vjeroučiteljici Kseniji Savi i ravnateljici Rezi Benković na oslikavanju uskrsnih košarica i  izradi čestitki. Zahvaljujem se predstavnicima i šikutorima filijala na suradnji i pomoći, Općini Cernik, volonterima Martini Glavaš, Anamariji Kit, Davidu Grgiću, Bernardu Đuriću, Tei Fogadić, Jeleni Zec Rosić, Antunu Đuriću, Nikolini Terziću , Igoru Curiću, Mariji Đurić, Petru Terziću, Marini Podkonjak, Milošu Stokiću te Luciji Marić, kao i svim svećenicima koji su uvijek bili spremni pomoći. Također zahvaljujem  web administratoru naše Župe oko tehničke pomoći pri izradi plakata Korizmenog Hoda i  internet promidžbe karitativne akcije, predstavnicima Cajtung u svezi medijske promidžbe, članovima karitativnog odbora i njihovim obiteljima koji su dali svoj obol u karitativnom radu gdje su odvajali svoje slobodno vrijeme kako bi karitativnu akciju uspješno priveli kraju. HVALA dragom Bogu jer nam je otvorio oči i srca da uvidimo kako trebamo pomoći našim potrebitima, te nam je dao snagu i volju pri tom radu, jer nas je čuvao od svakog zla i vodio nas kroz rad, jer nam je omogućio da učinimo od sebe dobra djela  darivajući potrebite. Karitativni odbor nastavlja pomagati potrebite naše župe, a sljedeća karitativna akcija slijedi za Advent . Naravno bez vaše pomoći to će biti neizvedivo. Ukoliko mimo karitativnih akcija želite bilo kako donirati potrebite u bilo koje doba godine, to možete učiniti preko naših svećenika, članova karitativnog odbora i moje malenkosti.

Zahvaljujem na vašoj strpljivosti i pozornosti te vama i vašim obiteljima želim obilje Božjeg blagoslova i zdravlja“, kaže Dejan Hađikarić, voditelj akcije. 

 

 

Slične objave