NOVA GRADIŠKA

LJETO U GRADSKOJ KNJIŽNICI- Održana radionica posvećene ljetu, moru i njegovim čarimma, ali i zaštiti od zagađenja

NOVA GRADIŠKA, 16. srpnja 2022. - „MIRAN SAN MU KVARI SMEĆE, PA SMO SPREMNI  NAPUNITI VREĆE!   naziv je edukativne i zabavne radionice za djecu koja je jučer  održana na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška koju su  kao još jedan sadržaj pripremili  knjižničari u sklopu tradicionalne ljetne manifestacije Ljeto u knjižnici. Voditeljica radionice bila je  Renata Matijašević, knjiž. tehn..

Radionica je  bila posvećene ljetu, moru  i  uživanju u njegovim čarima, a novogradiški mališani  družeći se  imali su priliku razgovarati i komentirati  o neodgovornim pojedincima i ukazivati na neodgovorna ponašanjima kojima se more, ali i  ostali životni okoliš zagađuju.

-Mnogi od nas volimo naše more, hranimo se iz njega, plovimo njime, kupamo se i uživamo u njegovoj ljepoti, pišemo mu najljepše pjesme, stvaramo najdraže uspomene… Ali, nažalost, postoje i oni koji ga doživljavaju kao „plavi kontejner“.

Upravo ovom radionicom želimo podići svijest o tome koliko je more zaprljano ali i stavljamo naglasak na to kako svatko od nas može biti važna karika u velikom lancu koja može pokrenuti pozitivne promjene i pridonijeti u očuvanju i zaštiti njegove čiste i prirodne ljepote- navela je voditeljica radionice  Renata Matijašević.

Draga djeco, za ovu radionicu nisu potrebne supermoći, nego volja, želja, mašta i upornost. Radujemo se vašem dolasku!

Slične objave