BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Održani Dani poslova u turizmu i Regionalna konferencija tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema

OSIJEK – U organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva turizma i Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, 25. siječnja u Dvorani Gradski vrt u Osijeku održana je  manifestacija “Dani poslova u turizmu.”

Dani poslova u turizmu jedinstvena su prilika za izravan susret poslodavaca i ljudi zainteresiranih za karijeru u turizmu. Cilj projekta je na jednom mjestu spojiti poslodavce s nezaposlenim osobama te upoznati javnost s mogućnostima zapošljavanja koje pruža turistički sektor.

Na današnji susret nezaposlenih osoba i predstavnika 60 turističkih tvrtki i kompanija nazočnima su se obratili ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Josip Pavić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

“Danima poslova u turizmu” nazočio je i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić.

Održana je i “Regionalna konferencija tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema” u dvorani fakulteta Agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Glavna tema konferencije bila je “Provedba programa javnih politika tržišta rada” na kojoj su sudjelovali i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

 

Slične objave