Policijska uprava BPŽ

Edukacija srednjoškolaca na temu „mladi vozač“

U cilju podizanja razine svijesti mladih o opasnostima u prometu, policijski službenici Policijske uprave brodsko – posavske u suradnji sa autoškolama s područja Brodsko – posavske županije i Zavodom za hitnu medicinu Brodsko – posavske županije i dalje provode edukaciju učenika završnih razreda srednjih škola na temu „mladi vozač“.

Jučer, 15. ožujka provedena je edukacija učenicima u Industrijsko obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu koju su proveli djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva i djelatnik autoškole.

Predavanjem su obuhvaćene tri tematske cjeline, prvom je obuhvaćeno informiranje učenika o tijeku i sadržaju vozačkog ispita, navedeno predavanje je održao djelatnik autoškole „STOP“.

Drugi dio predavanja održao je policijski službenik, a on se odnosio na edukaciju o obvezi poštivanja prometnih propisa, te o posljedicama prometnih prekršaja i prometnih nesreća.

Treći dio se odnosio na edukaciju o posljedicama prometnih nesreća s posebnim osvrtom na dinamiku nastanka ozljeda u prometnim nesrećama i oporavak od istih, ovo predavanje je održao djelatnik Zavoda za hitnu medicinu Brodsko – posavske županije.

 Rezultati akcije „brzina“

 Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su na području Nove Gradiške, jučer 15. ožujka, u vremenu od 13 do 18 sati proveli akciju „brzina“.

U vrijeme trajanja akcije, policajci su utvrdili ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji se odnose na prekršaje nepropisnih brzina.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 108 km/h, a izmjerena je u 14,16 sati u Rešetarima.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici su sankcionirali sve počinitelje prekršaja.

  Policijski službenik za

odnose s javnošću

Tomislav Kovačević

Slične objave