BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Županijska priznanja dobili Axereal Croatia, EMPWR-u i Igor Ograjšek iz N. Gradiške, Tomislav Šimić iz Cernika i Dinko Bilešić iz D. Crnogovaca

NOVA GRADIŠKA, 18. travnja 2023. - Svečana sjednica Županijske skupštine održana povodom Dana Brodsko-posavske županije bila je prigoda da se osobama i institucijama uruče Županijska priznanja u 2023. godini. Župan Danijel Marušić i predsjednik Skupštine Pero Ćosić priznanja su uručili i tvrtkama i pojedincima iz Nove Gradiške, Cernika i Donjih Crnogovaca.

Plaketu Brodsko-posavske županije dobile su tvrtke

  •  Axereal Croatia d.o.o. Nova Gradiška – za postignute rezultate u kvaliteti proizvodnje sjemena za hrvatske poljoprivrednike i svjetsko tržište, posebno pivarskog i stočnog ječma, pšenice i soje te pozitivno financijsko poslovanje i ostvarene izvozne rezultate.
  • EMPWR-u d.o.o. Nova Gradiška – za razvoj i uspješnu proizvodnju proteinskih pločica kao dodataka prehrani za sportaše, ostvarene pozitivne financijske rezultate te plasiranje svojih proizvoda na tržište cijelog svijeta.

Kovanica od zlata uručena je .

  • Igoru Ograjšeku iz Nove Gradiške – za zapažena sportska postignuća u organiziranju i promociji sporta osoba s invaliditetom, iznimno zalaganje u poticanju i uključivanju u sport i sportske aktivnosti što većeg broj osoba s invaliditetom te ostvarene osobne sportske rezultate u košarci u kolicima.
  • Tomislavu Šimiću iz Cernika – za uspješno organiziranje rada i poslovanja, poticanje razvoja obrtništva, primjenu suvremenih metoda u proizvodne i uslužne procese što je rezultiralo povećanjem proizvodnje, asortimana i kvalitete proizvoda te kontinuiranim zapošljavanjem novih zaposlenika.
  • Dinku Bilešiću iz Donji Crnogovaca – za uspješno poslovanje i ostvarene rezultate u području ratarske i stočarske proizvodnje, primjenu novih suvremenih tehnologija u poljoprivredi te promicanje razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

  Foto bpz.hr, STart VOX

Slične objave