KUD „HRVATSKA SELJAČKA SLOGA“OPATOVAC

Stogodišnja tradicija folklornih običaja u Opatovcu

OPATOVAC, 28. svibanj 2023. - U sklopu obilježavanja Dana općine Cernik i 30 godina njezinog ustroja, KUD „Hrvatska seljačka sloga“iz Opatovca obilježilo je sto godina rada i postojanja. Tim povodom izdali su monografiju i postavili izložbu fotografija „Naših sto godina“, te je održana je i Smotra folklora „Igraj kolo nemoj stati“ na kojoj su pored domaćina, nastupili KUD „Seljačka sloga“ iz Donje Dubrave, ogranak „Seljačke sloge“ Lupoglav, KUD „Drežnik“ iz Drežnika, “Šokadija” Šumeće, “Krešimir Šimić” Podcrkavlje, KUD „Matija Antun Relković“ Davor i KUU“ Cernik“ iz Cernika, nakon čega je održan koncert Stjepana Jeršeka Štefa i TS Satir. Nazočne su pozdravili Marko Bradašić, predsjednik društva i Vitomir Žakić, načelnik općine Cernik.   

„Povodom 100. godišnjice odlučili smo izdati monografiju kako bismo i druge upoznali s bogatom poviješću našeg KUD-a. Trenutno brojimo tridesetak aktivnih i dvadesetak potpornih članova. Povijest našeg KUD-a je stvarno bogata i specifična. Htjeli smo što više ljudi upoznati sa radom Sloge nekad i sad. Velika je ovo organizacija, ali smo sretni da smo uspjeli sve „posložiti” i ugostiti drage nam goste. Nadam se da smo bili dobri domaćini, a mi nastavljamo dalje s radom“, rekao je predsjednik KUD-a „Hrvatska seljačka sloga“ Marko Bradašić. Podršku gostima i zahvalu domaćinima uputili su i načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić i predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić, te brojni nazočni posjetitelji i predstavnici udruga s područja općine.

U bogatom programu brojni izvođači predstavili su se sa nizom sjajnih koreografija, a obilježavanje stote obljetnice društva nastavljeno je koncertom Stjepana Jeršeka Štefa i Tamburaškog sastava „Satir” iz Davora.

 

 

Slične objave