30 GODINA OPĆINE REŠETARI

KONCERT GIBONIJA U REŠETARIMA

REŠETARI, 6.lipanj 2023. - Općina Rešetari 9. lipnja organizira koncert Gibonnija povodom jubilarne obljetnice 30. godine rada i postojanja kao jedinice lokalne samouprave. Koncert će se održati na Ljetnoj pozornici u centru Rešetara, a ulaz je besplatan.

Zlatan Stipišić Gibonni hrvatski je glazbenik, jedan od osnivača i prvi pjevač splitskog heavy metal sastava “Osmi putnik“, bivši pjevač bosanskohercegovačkog sastava “Divlje jagode“, a najpoznatiji po svojoj samostalnoj kantautorskoj karijeri.

Gibonnijeva glazba je svojstvena po jedinstvenoj, melankoličnoj mediteranskoj atmosferi i intimnoj lirici. Njegove pjesme izvodili su brojni poznati hrvatski umjetnici, a na mnogim su prigodama osvajale prestižne glazbene nagrade. Njegove je glazbene korijene lako pronaći jer je njegov otac, Ljubo Stipišić, vjerojatno najaktivniji arhivar hrvatskih tradicionalnih pjesama i cijenjeni etnomuzikolog. Gibonnijeva prva nominacija bila je odmah na prvom Porinu, 1994. godine kada je bio nominiran u tadašnjim kategorijama Hit godine i Pjesma godine s pjesmom Cesarica.Cesarica nam je danas vječni podsjetnik na pokojnog Olivera, mnogi je smatraju jednom od najljepših hrvatskih pjesama svih vremena, a prije nekoliko godina utemeljena je i nagrada publike pod nazivom Cesarica.

Foto: Vedran Metelko

 

Slične objave