GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA

KNJIŽEVNI SUSRET SA SILVIJOM ŠESTO

NOVA GRADIŠKA, 9. lipanj 2021. - GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA organizira gostovanje jedne od najpoznatijih hrvatskih književnica za djecu (i odrasle) Silvije Šesto kao „uvodni“ program LJETA U KNJIŽNICI 2023.

Književni susret održat će se u ponedjeljak 12. lipnja s početkom od 12 sati

u prostoru Dječjeg odjela Gradske knjižnice Nova Gradiška.

U njemu će aktivno sudjelovati učenici i učenice viših razreda gradskih osnovnih škola sa svojim voditeljicama, učiteljicama hrvatskoga jezika i književnosti Marinelom Banovčić i Natalijom Golovrški, ali „otvoren“ je za sve ljubitelje književnog stvaralaštva naše autorice i za one koji bi ju željeli upoznati.

Autorica je objavila 54 knjige za djecu, 16 zbirki priča, pjesama, romana, drama za odrasle. 5 naslova uvršteno je u lektiru za Osnovnu školu ("Vanda", "Bum Tomica" i "Bum Tomica 2", "Tko je ubio Pašteticu?", "Debela"), a tu su i kazališne predstave nastale na temelju književnih predložaka...

Dobitnica je više državnih nagrada za književnost...Članica je Društva hrvatskih književnika, ali i jedna od osnivačica HDKDM-a / Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade (KLUB PRVIH PISACA) osnovanog 12. veljače 2004. godine u Zagrebu isključivo s namjerom promicanja književnosti za djecu i mlade, a osnovala je i izdavačku kuću SEMAFORA u kojoj objavljuje knjige za djecu i mlade te ih promiče putem zanimljivih i kostimiranih susreta.

Spisateljica Silvija ŠESTO uvijek naglašava kako piše zato što to voli, a ne zbog nagrada ili novca. Najveći kritičari su joj djeca, dok najveću nagradu vidi u njihovom zadovoljstvu nakon čitanja priča, dramskih tekstova, radio drama i romana o njihovu životu, svakodnevnim problemima i borbama iz kojih izlaze kao pobjednici.

Naglašava i koliko je važno ČITATI jer time širimo vokabular, sretniji smo i uspješniji.

 

Slične objave