NOVA GRADIŠKA

ŠKOLA ZA PRIMJER: Ministar Fuchs i župan Marušić pohvalili ravnateljicu i djelatnike OŠ Ljudevita Gaja za uspješnu sanaciju šteta od olujnog nevremena

 

NOVA GRADIŠKA, 28.  srpnja 2023. -Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja došao je u pratnji župana Danijela Marušića u Novu Gradišku posjetiti Osnovnu školu „Ljudevit Gaj“  i uvjeriti se o velikim štetama koje su nastale u olujnom  nevremenu koje je Novu Gradišku zahvatilo  19. srpnja. Ova novogradiška osnovna škola najviše je stradala od svih obrazovnih ustanova u Brodsko-posavskoj županiji. Ukupna šteta prema prvim procjenama iznosi 300.000 eura.  Sigurno bi bila i veća da ravnateljica i djelatnici škole nisu  na vrijeme  i složno krenuli u akciju. sprečavanja novih šteta.   Ministar je bio  ugodno iznenađen  žurnim mjerama koje je poduzela ravnateljica Blagica Pečnjak  sa zaposlenicima škole. Vrlo brzo su sanirali štete i što je iznimno važno  privremeno  pokrili krovište  škole koje je odnijela oluja, spriječili nova prokišnjavanja  i  nove materijalne štete. 

  -U Novoj Gradiški imamo jedan fantastičan primjer  dobre  organizacije škole koja je u samoorganizaciji pokrila veći dio krova,  spriječila daljnja prokišnjavanja i štete- kazao je ministar Fuchs i zahvalio ravnateljici Blagici Pečnjak i  djelatnicima škole. 

Zahvale su dobili i od župana Danijela Mrušića koji je kazao da je ova škola   jedan od najboljih primjera  kako je ravnateljica  dobro organizirala djelatnike škole i sve druge koji su sudjelovali, razna društva  i Grad Novu Gradišku da se  prve sanacije obave  veoma brzo i spriječe daljnje štete. 

  -Zato se moramo zahvaliti ravnateljici Blagici Pečnjak i djelatnicima  škole -kazao je  župan Danijel Marušić. 

 Zadovoljna pohvalama bila  je ravnateljica  Blagica Pećnjak koja  kao svoju desnu ruku  ističe domara Marina Olića i  pohvaljuje djelatnike škole koji su se spontano uključili u saniranje šteta u školskoj zgradi i uklanjanju polomljenih stabala u parku ispred škole. 

 -Zadovoljna je sa svim što su učinili da bi zaštitili svoju školu. Već u srijedu navečer kada se nevrijeme  smirilo dobivala sam prve poruke  od djelatnika koji su pitali trebaju li doći u školu. U četvrtak dan nakon nevremena svi su zaposlenici bili šokirani viđenim. Desetak zaposlenika koji su bili na godišnjem odmoru sam pozvala da ujutro dođu u školu.  Došlo ih je 30, 40 sa suprugama,  muževima i sinovima. U parku ispred škole stabla su bila polomljena, a u ponedjeljak je sve bilo očišćeno. U ponedjeljak smo po školi kupili  vodu   koja je bila visoka nekoliko centimetara. Pozvala sam žene  da dođu i ponesu kante i rukavice. Došle su i dovele djecu i za  30 minuta ono što je meni izgledalo katastrofalno je bilo obrisano do zadnje kapi. To smo mi Hrvati, kada treba  onda smo svi zajedno i sve možemo. Kolektiv se pokazao prekrasnim kao i članovi njihovih obitelji – kaže Blagica Pećnjak i posebno se zahvaljuje  pripadnicima HGSS-a, na čelu s pročelnikom  Borisom  Lovrićem,  koji  su  zajedno s domarom  odradili neprocjenjiv posao  na krovu zgrade. 

 

Slične objave