NOVA GRADIŠKA

GRAD NOVA GRADIŠKA: Završen projekt „Žena zaželi, žena radi 3“

NOVA GRADIŠKA, 8. kolovoza 2023.   – U staroj Gradskoj vijećnici, danas je održana završna konferencija Projekta „Žena zaželi, žena radi 3“ .  U Programu „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., 30 žena  sa  područja  grada Nova Gradiška 6 mjeseci skrbilo je  o 200 korisnika,  osoba starijih od 65 godina  i nemoćnih  osoba  mlađih od 65 godina. Pružali su im usluge i  pomoć u kući i na taj način  povećali kvalitetu života  i socijalnu uključenost u lokalnoj zajednici.

      O dosadašnjim pozitivnim  iskustvima  žena  koje su radile i korisnika  u provođenju prethodnih faza Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena  govorile su Maja Savi, voditeljica Odsjeka za EU fondove i projekte Grada Nova Gradiška i voditeljica projekta Gordana Šimić  koja je predstavila projekt, njegovu svrhu i ciljeve. Cilj projekta je bio osnažititi i unaprijediti  radni potencijal teže zapošljivih žena s  nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem na  području grada Nova Gradiška, radi ublažavanja  posljedica nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno  poticati socijalne uključivosti i povećati razine kvalitete života krajnjih korisnika.

   Vrijednost projekta iznosi 195.919,44 EUR ili 1.476.155 kuna. Iznos bespovratnih sredstava  je  195.919,44 EUR, a stopa sufinanciranja iznosi 100 posto bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH.

   Projekt provodi Grad Nova Gradiška s partnerima  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centrom za socijalni rad  Nova Gradiška.

Sve nazočne pozdravio je i Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške koji je čestitajući ženama na postignutim dobrim rezultatima i uspješno obavljenim zadacima skrbi za starije i nemoćne osobe, najavio i četvrtu fazo projekta koji bi trebao uskoro započeti u trajanju tri godine, vrijednosti 100 milijuna eura.   

Planirani datum početka podnošenja projektnih prijava za novi program je 11. rujan 2023.

 

Slične objave