NOVA GRADIŠKA

ISKORISTITE PRILIKU: Županija i Općina Rešetari daju potpore za ispitivanja plodnosti tla

REŠETARI 27. kolovoz 2023. - Općina Rešetari u suradnji s Brodsko-posavskom županijom nastavlja s projektom kontrole plodnosti tla za područje općine Rešetari. 

-Brodsko-posavska županija potpisala je novi sporazum o nastavku provedbe projekta s Regionalnim Centrom za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije za 2023. godinu radi praćenja stanja poljoprivrednog zemljišta i utvrđivanja preporuka za gnojidbu, s ciljem optimizacije gnojidbe i postizanja visokih i stabilnih prinosa u granicama ekonomičnosti, uz smanjenje ekološkog opterećenja okoliša.

Trošak jedne analize je 55,00 eura s PDV-om, što obuhvaća uzimanje uzoraka i podataka na terenu, analizu tla, interpretaciju rezultata i ustrojavanje baze podataka o stanju plodnosti tla, a trošak analize osigurava: 

             – Brodsko-posavska županija 50% ili 27,50 eura po uzorku

             – Općina Rešetari 30% ili 16,50 eura po uzorku

             – krajnji korisnik 20% ili 11,00 eura po uzorku.

Za prijavu treba popuniti priloženi obrazac i donijeti osobno u Općini Rešetari, V. Nazora 30, Rešetari koja će popunjeni obrazac poslati u Regionalni Centar za biotehnološka istraživanja i razvoj – navodi se u priopćenju Općine Rešetari.

 

Slične objave