HDS Podružnica BPŽ

Obitelj za demokršćane predstavlja najznačajniju prirodnu i društvenu osnovu

Slavonski Brod, 30. kolovoza 2023. - U utorak, 29. kolovoza, u Slavonskom Brodu održan je radni sastanak Predsjedništva HDS-a, Podružnice Brodsko-posavske županije u proširenom sastavu. Nazočne je pozdravio član Predsjedništva stranke i predsjednik Podružnice, Vlado Hruban. Posebno je pozdravio gošću skupa, Maricu Vidović iz Splita, članicu Predsjedništva HDS-a i rizničarku stranke.

Na dnevnom redu radnog sastanka bilo je stanje u ograncima Podružnice  te pripreme za parlamentarne i izbore za EU parlament.

Sve je pozdravila i Marica Vidović,  iznijela korisne informacije za daljnji rad Podružnice i dala određene smjernice u pripremama za izbore, pohvalivši dosadašnji rad Podružnice HDS-a u BPŽ, koja je  najbrojnija među sedam Podružnica koje djeluju u HDS-u i koja broji blizu 600 članova. Prenijela je  pozdrave predsjednika stranke, prof. dr. sc. Gorana Dodiga. Podsjetila  je kako je za demokršćane čovjek smisao, cilj i najveća vrijednost. Naglasila je i kako obitelj za demokršćane predstavlja najznačajniju prirodnu i društvenu osnovu iz koje osoba izrasta kao psihološko, emocionalno i duhovno biće spremno na izazove života. O tome također treba voditi računa u radu ogranaka i Podružnice, kao i u pripremama za izbore. Kazala je kako se očekuju još bliži kontakti i čvršća  suradnja te koalicija s Hrvatskom demokratskom zajednicom, što je i najprirodnija koalicija, kada je u pitanju HDS. Pohvalila je i rad člana Predsjedništva i predsjednika Podružnice, Hrubana, kao odgovornog i čvrstog čovjek, sudionika Domovinskog rata i kao  osobe koja zna cijeniti vrijednosti hrvatskog društva.

Potaknula je Vidović članove Predsjedništva na još kvalitetniji rad, pogotovo u pripremama  za izbore. Na prošlim, lokalnim, Podružnica BPŽ  imala je kandidate  u šest ogranaka i na listi za Županijsku skupštinu.

Hruban se nadovezao na raspravu o pripremama za parlamentarne i izbore

za EU parlament. Naglasio je kako je Podružnica HDS-a BPŽ svojim dosadašnjim  radom, programima i svim aktivnostima zaslužila sudjelovanje na izbornim listama te uključivanje svojih članova  i na više razine od lokalnih.

Glede rada u ograncima, Hruban je naglasio kako ima veoma aktivnih i onih koji su malo „posustali“, pa će  na izbornim listama sudjelovati kandidati  iz najaktivnijih ogranaka.

U nastavku radnog sastanka, govorili su Sandra Kostadinović, predsjednica ogranka HDS-a Slavonski Brod, Mario Magdić, predsjednik ogranka Nova Gradiška i Slaven Seronček, predsjednik ogranka iz Sibinja. Svatko je dao svoje viđenje kako još više  poboljšati rad ogranaka i Podružnice te kako se kvalitetno i na vrijeme pripremiti za predstojeće izbore.

Nakon radnog dijela, sudionici sastanka nastavili su neformalno druženje, ali opet uz razmjenu mišljenja i iskustava o dosadašnjem radu ogranaka i Podružnice.

                                                                     Višnja Mikić

Slične objave