NOVA GRADIŠKA

GO SDP Nova Gradiška obilježio Međunarodni dan žena

NOVA GRADIŠKA, 8.ožujak 2021. - Povodom Međunarodnog dana žena, Gradski ogranak SDP-a Nova Gradiška, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera,  tradicionalno je podijelio karanfile svojim sugrađankama.

 „Ovo je bila odlična prilika za druženje s članicama i simpatizerkama“  naglasila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška i članica SPD-a Ljepša Rakas Vujčić. Također nas je sve podsjetila na važnost poštivanja važeće legislative vezane za ravnopravnost spolova, jer udio žena na rukovodećim radnim mjestima je manji od 10%, žene zarađuju 12,5 % manje od muškaraca, imaju 17% manju mirovinu, u udžbenicima su majke, kućanice, njegovateljice, kuharice, a vise žena nego muškaraca upisuje fakultet, više žena magistrira i doktorira. Akciji je prisustvovao i povjerenik Franjo Kikić, kao i mnoge članice i članovi, kao i simpatizerke i simpatizeri SDP-a Nova Gradiška.

„Mi socijaldemokrati borimo se za pravedno, solidarno i ravnopravno društvo u kojem žene nisu zastrašene, podcijenjene i politički marginalizirane. Hrvatska mora biti zemlja u kojoj se prava žena ne dokidaju i ne smanjuju. Naša svakodnevica je razlog za glasan otpor. Živio 8. mart, Međunarodni dan žena!“, rekao je Franjo Kikić.

 

Slične objave